Väsby - FIK 2-0

                                                                                Väsby – Färingtofta 2-0

Livet är inte alltid rättvist och fotbollsresultat är inte heller alltid rättvisa. I alla fall inte om resultatet skulle baserats på vilket lag som spelat bäst på planen. Igår var det en typisk sådan match där resultatet inte speglar matchbilden. Vi är det bättre laget och skapar en mängd chanser och borde gjort minst 3-4 mål men tyvärr var det antingen en motståndarmålvakt som gör sitt livs match eller gör vi själva missar i klart öppna lägen.

Inför denna match hade vi stora problem med att få ihop en trupp. Jobb och skador samt andra saker ställde till det rejält. Men tack vare några fina killar med FIK hjärta fick vi ihop 13 man. Niklas Pavlevski var en av de som ställde upp, en kille som jag inte tidigare hade träffat men som jag gärna ser att han hjälper oss igen, Martin Persson och Karl Hörman ställde också upp och dessa killar var också väldigt bra och jag hoppas verkligen att vi får se dessa många gånger framöver. De har till och med hotat med att de ska träna på måndag!!

Sist men inte minst men däremot yngst så var Rikard Andersson också med. Rikard började träna i måndags med oss och är endast 15 år gammal. Jag ställde frågan i fredags till honom om han kunde och ville vara med och det ville han. Han hoppade in i matchen efter ca 25 minuter och spelade sen till slut. Riktigt kul att se en ung kille som går in och tar för sig på det sättet. Fortsätt så Rikard!

Nu till själva matchen. Vi inleder bra och rullar nerifrån när vi kan, vi bryter av med någon längre boll ibland precis enligt plan. Vi skapar en del chanser och en del hörnor men lyckas inte få till avslutet helt. I den 33.e minuten kommer de in i vårt straffområde och i en närkamp hittar domaren en straff… en väldigt tveksam sådan och hade det funnits VAR i våra divisioner tror jag inte att det blivit straff. Men domaren är själv och ska ta ett beslut på en sekund så tyvärr tog han detta beslut denna gång. De gör mål på straffen och leder i paus med 1-0.

Andra halvlek är den första lik. Vi har till och med ännu mer bollinnehav och pressar på rejält för att få in först och främst en kvittering men även ett vinstmål. Så pass mycket bättre är vi men tyvärr hittar vi inte rätt. Deras målvakt räddar dem gång på gång och i den 96.e minuten när vi har flyttat fram nästan alla i jakten på en kvittering får Väsby en kontring och gör 2-0.

Dystert som bara den och det känns så himla orättvist. Vi gör en av våra bättre matcher rent spelmässigt och förlorar ändå. Väsby är nu på andra plats i serien och 6 poäng framför oss. Om vi istället satt våra lägen och vunnit matchen hade vi legat på samma poäng, men fotboll handlar ju om att göra mål och det gjorde Väsby.

Nu gäller det för oss att försöka få tillbaka några skadade spelare till på fredag. Ännu tuffare blir det efter den matchen då två av våra tongivande spelare åker på semester och missar två matcher. Men som sagt först är det fredag som gäller och på hemmaplan är vi obesegrade och skall så förbli även efter Harrie matchen.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-12 Categories: 2019 Fotboll Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.