Uddamålsförlust

På lördagseftermiddagen spelade FIK årets sista hemmamatch. Torekov/Hov stod för motståndet och det var ett taggat hemmalag som ville vinna denna sista match på IP. Vi var för dagen 16 man och full trupp och det behövdes verkligen. Vi skulle nog behövt någon till om det hade varit tillåtet. Vi har en väldig förmåga att dra på oss skador och vi avslutar matchen med halvskadade spelare men som ändå vill ge allt för att vi ska kunna få minst en poäng.

Första halvlek är ganska jämn. Torekov/Hov har kanske lite mer boll men utan att skapa något mer än några hörnor. De gör också ett mål men det blev avblåst för offside vilket det också var. Redan under första halvlek får vi möblera om i laget pga skador men vi kämpar på ändå. Vi har som så många gånger förr lite långt mellan lagdelarna och när vi anfaller är vi för få för att kunna skapa de där riktiga farligheterna.

Andra halvlek är den första lik. Men med en avgörande skillnad. Sex minuter in i halvleken får bortalaget en straff som de gör mål på. Vi kämpar på och försöker få in först och främst en kvittering och man funderar över hur man ska kunna göra en förändring för att bli vassare framåt. Men istället för att vässa till det får man försöka se till att vi har 11 friska på planen vilket idag inte var så lätt. Vi får faktiskt in en kvitteringsboll men det blir avblåst för frispark för motståndarna. Domaren säger att Gustav Hebsgaard i en duell har använt armarna och knuffat sin back i ryggen, Lite konstigt var han kunde få det ifrån när backen är i ryggen på Gustav och inte tvärtom.... Bollen gick till Kent Persson som gjorde mål men som sagt domaren blåste för frispark. För mig och alla andra helt oförklarligt. Iallafall alla med FIK-sympatier. 

Närmare än så kommer vi inte och det är bara att gratulera Torekov/Hov till vinsten. Det känns tungt för det är ännu en match som vi borde kunnat få med oss poäng i. Men tyvärr räcker vi inte till. Alla är inte tränade för 90 minuter och det blir man inte om man inte tränar regelbundet. Många skador kommer på grund av detta. Dessutom är vi tvingade att använda halvskadade spelare match efter match på grund av att truppen är för liten. Så det blir en ond cirkel.

Men nu ser vi framåt. Vi SKA se till att vinna den sista matchen som spelas på söndag förmiddag mot Stattena Akademi redan 11:00.

Till sist vill jag tacka alla de som under året kommit till IP under säsongen och stöttat oss. Tyvärr har vi inte alltid levererat men några gånger har ni fått höra vår skönsång efter matcherna.

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.