RIS-FIK

                                                                            Röstånga – Färingtofta

På fredagskvällen var det derby på Odenvallen i Röstånga. Det var fina förutsättningar med fint väder och en okej plan dock lite väl mycket grus på den men den var i alla fall jämn.

Tyvärr drabbades vi av ett avbräck en kort stund innan samlingen då en av våra spelare blev tvungen att köra iväg på ett jobb. Tufft såklart framförallt då vi inte heller denna gång var en full trupp.

Första halvlek var ganska jämn. Röstånga har ett visst spelövertag men skapar inga direkta farligheter. Vi har några halvchanser men hotar inte något nämnvärt. Det är väl mer kamp än skönspel.

Andra halvlek är på liknande sätt men cirka 10 minuter in i halvleken tar RIS ledningen. Detta i misstänkt (1 meter ) offside läge enligt vissa i publiken och på plan. Själv tycker jag att det ser ut som offside men är för långt ifrån för att vara säker. Jag vill dock påpeka att domaren är själv och det är inte lätt att se överhuvudtaget och det blir heller inga protester. Vi kämpar vidare och skapar lite grann men utmanar inte riktigt deras målvakt.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen gör Röstånga 2-0 efter lite missförstånd i agerandet men vi fortsätter trots det att kämpa på. Vi flyttar upp Tilling på topp för att han ska vinna lite i luften och kunna hålla i bollen, men närmare än ett bra skott och en retur som går precis utanför kommer vi inte. Röstånga vinner med 2-0 och det är bara att gratulera. De gjorde mål på det de fick och det räckte igår kväll.

Min analys till varför vi förlorade är enkel. För det första så är många alldeles för dåligt tränade. Med något undantag så har vi de senaste två månaderna varit under 10 man på träningarna. Till matcherna är vi nästan aldrig mer än 14 st. truppen är för liten och när folk är borta pga jobb, sjukdom, skador eller annat så blir vi inte fler. Att då komma ut på en stor plan är verkligen stor skillnad. Speciellt att komma ut på Odenvallen som är så stor som den max får vara. Det visar sig tydligt då att orken inte finns, viljan fanns där och vi krigar på matchen ut men vi har inte ork att fylla på med folk i våra anfall och är då inte tillräckligt med folk att snabbt vinna tillbaka bollen högt.

En annan sak är att under träningsmatcherna vågade vi rulla boll och spela runt inom laget. Nu under serien brister självförtroendet och får man bollen så vill man göra sig av med den så fort som möjligt. Så det måste vi förbättra, det är tillåtet att göra misstag och det är ingen som gnäller om vi bara försöker. Med större bollinnehav slipper vi springa så mycket och det blir betydligt roligare att spela.

Vi jobbar vidare på detta och ser fram emot 2 träningar innan nästa match som är på hemmaplan på fredag mot Spanska Akademin. Där är vi obesegrade och så skall det förbli.

/ Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-27 Categories: 2019 Fotboll Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.