FIK - Väsby 1-5

Katastrof!

Med stora förväntningar om 3 poäng körde jag mot Snälleröd igår kväll. Detta var vår chans att haka på Väsby i kampen om en kvalplats. Vid hemmavinst skulle det enbart skilja 3 poäng mellan oss.

Tyvärr drabbades vi av en motgång redan innan matchstart då Erik Lill-Onka Karlsson fick lämna återbud pga arbete. Detta gjorde att vi fick gå ner på en trebackslinje istället för den 4 backslinjen som fungerade så bra i den senaste matchen. Med Jesper Ottossons avstängning och Tobias Tillings långtids skada så dräller det ju inte direkt av backar.

När matchen efter en del fix o trix lite försenat kommer igång får vi en drömstart när Gustaf van der Schaaf efter ett fint förspel kommer fri och är säkerheten själv och gör 1-0. Tyvärr lyckas vi inte hålla denna ledning särskilt länge då Väsby kvitterar något turligt redan efter 15 min.

Efter detta vet jag inte vad som händer. Men bra är det inte. Det finns med några undantag ingen vilja längre. När Morgan har bollen ser han 8 av 10 ryggar istället för spelare som vill ha boll så att vi kan försöka rulla igång det nerifrån. Vi går inte in i duellerna, vi pratar inte, vi tror att vi markerar när vi är 4 meter ifrån. Vi är inte där helt enkelt. Helt oförståligt i en match som denna när det gäller så mycket.

Väsby ser ju sin chans och blir mer taggade och det är klart att det är roligt att spela när man får tid på sig i de flesta sitationer. De gör 1-2 och strax innan paus kommer 1-3 där det ser ut som att deras anfallare ska täcka ut bollen till hörna och alla utom Jesper P och Morgan stannar upp och en passning kommer snett inåt bak där en Väsby spelare dunkar upp bollen i nättaket. Det är illa, riktigt illa....

Andra halvlek fortsätter det på samma vis och Väsby gör 1-4 och även 1-5. Vi skapar en del lägen men utan resultat. Väsby vinner rättvist men med något mål för mycket kan jag tycka.

För vår egen del så kan jag bara be de stackars åskådarna som kom och tittade om ursäkt för vår dåliga inställning och vårt dåliga spel.

Det finns trots allt några ljusglimtar och några som försöker. Mogge och Jesper P försöker freda vårt mål. Gustav Hebsgaard kommer in efter att kommit sent pga arbete och gör ett otroligt arbete på mitten. Tobias Berg gör alltid sitt och Kent P jobbar och försöker i 90 minuter.

Nu har vi hamnat i ett läge där vi är i ingenmans land. Men för mig och för klubben är det tre viktiga matcher vi har kvar. Jag tycker att det är stor skillnad när man summerar säsongen se att vi har hamnat på en 5.e plats istället för att komma 3.a från slutet. Kan vi avsluta med tre vinster går klubben och spelarna trots allt in med en positiv känsla inför kommande säsong. Det skulle också betyda mycket för klubbens arbete med att försöka få nya spelare till FIK.

Så jag förutsätter att vi laddar om och att vi tränar på de här sista veckorna. Vi ska avsluta snyggt. Närmast möter vi Harrie på bortaplan. Där ska 3 poäng plockas med hem till Färingtofta.

//En frustrerad, arg och ledsen Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-08-31 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.