Färingtofta IK - Spanska Akademin 3-1

Fredagens möte mot Spanska Akademin slutade med en vinst för FIK. Inför matchen tryckte vi på två detaljer som var speciellt viktiga för kvällen. Dels var det att vi skulle våga hitta tillbaka till det spelet som vi hade under träningsmatcherna där vi rullade boll på fötterna och inte enbart tjonga iväg bollen när vi fick den. Sen pratade vi också om ordet tillsammans. Allt vi skulle göra på planen var tillsammans vi skulle jobba ihop, berömma varandra kämpa mm och hela tiden tillsammans.

Hur lyckades vi med detta under matchen då? Jo om vi tar den sista punkten först så var vi verkligen ett lag igår som kämpade tillsammans. Ingen föll ur ramen och det var riktigt kul att se. När det gäller den första punkten så är vi på rätt väg. Vi rullade mer i denna matchen än vad vi gjort i de tre första matcherna tillsammans men vi kan såklart bli ännu bättre på det. Men ett STORT steg på vägen var det. Planen är fortfarande ojämn men jag vill tacka de som har varit där och jobbat på den. Den har blivit betydligt bättre nu än vad den var sist hemma mot Össjö och nu går det att spela fotboll längs marken.

Nu lite mer till matchen. Spanska Akademin inleder matchen bäst och anfaller med mycket folk men är samtidigt lite egoistiska och skjuter gärna själv långt utifrån. En bit in i halvleken får de en hörna som oturligt styrs in i eget mål av en Färingtofta spelare. Men vi hänger inte med huvudet för det. Vi kommer till många fina lägen och bollen räddas på mållinjen vid något tillfälle. Lite senare kommer Anton Sandberg med full fart in i straffområdet och målvakten kapar honom med straff som följd. Tobias Berg stegar fram och sätter den stensäkert och snyggt och vi har kvitterat.

Vi fortsätter att trycka på och kommer strax efter i ett nytt fritt läge men i avslutsläget blir FIK-spelaren tryckt bakifrån och domaren tvekar inte en sekund utan blåser straff igen. Denna gången stegar Anton Sandberg fram och lägger den säkert i mål och vi har vänt på steken.

I andra halvlek tycker jag att vi spelar ut mer och rullar boll bättre. Spanska Akademin har under första halvlek några hyfsade chanser där Mogge gör några fina räddningar men i andra skapar de inte så mycket. Istället är det till slut Kent Persson som fastställer slutresultatet till 3-1 och glädjen i FIK-lägret går inte att beskriva.

Detta var en riktig lagseger där jag inte vill berömma någon mer än någon annan. Tillsammans var ordet för dagen och vi visade verkligen vad det betyder. Jag vill också ge en stor eloge till alla som verkligen höll sig kalla och inte drogs med i Spanska Akademins gnäll från minut ett till det var slut. Vi var lugna och uppträdde korrekt och det är så viktigt. 

Segersången sjöngs högt och tydligt och spelades in på video så att klubbens egna lilla sångfågel Nils ändå fick se den då han tyvärr inte kunde närvara vid matchen. 

Nu njuter vi hela helgen av denna viktiga seger och sen på måndag börjar jobbet igen med träning samt en ny träning på onsdag. Nästa match är på Lördag borta mot Väsby. En tuff utmaning men med denna vinst i ryggen är självförtroendet på topp igen.

// En glad och nöjd Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-04 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.