Våra samarbetspartners:

Rönneådalens Sport & Fritid AB

k-law Klaus Lindblad

Enetorpets Byggnadsvård 

Treklövern Bostad AB

LR System AB

ICA Kvantum Klippan

ICA Nära Röstånga

Hemköp

Backhaus Bageri & Café

LT Lantmän

Herners el

Köttmästarna AB

Vinnardag Fastigheter

Hagens Lantgård

Ulf Frank Skogshantering

Mikael Sandström & Linda Sandström

Pär & Petra Rohlin

Allan & Lisbet Zagrobelny

Joakim & Agnetha Jönsson

Created by Pär Rohlin
Modified 3/12/2023 by Pär Rohlin

Väsby - FIK 2-0 

                                                                                Väsby – Färingtofta 2-0

Livet är inte alltid rättvist och fotbollsresultat är inte heller alltid rättvisa. I alla fall inte om resultatet skulle baserats på vilket lag som spelat bäst på planen. Igår var det en typisk sådan match där resultatet inte speglar matchbilden. Vi är det bättre laget och skapar en mängd chanser och borde gjort minst 3-4 mål men tyvärr var det antingen en motståndarmålvakt som gör sitt livs match eller gör vi själva missar i klart öppna lägen.

Inför denna match hade vi stora problem med att få ihop en trupp. Jobb och skador samt andra saker ställde till det rejält. Men tack vare några fina killar med FIK hjärta fick vi ihop 13 man. Niklas Pavlevski var en av de som ställde upp, en kille som jag inte tidigare hade träffat men som jag gärna ser att han hjälper oss igen, Martin Persson och Karl Hörman ställde också upp och dessa killar var också väldigt bra och jag hoppas verkligen att vi får se dessa många gånger framöver. De har till och med hotat med att de ska träna på måndag!!

Sist men inte minst men däremot yngst så var Rikard Andersson också med. Rikard började träna i måndags med oss och är endast 15 år gammal. Jag ställde frågan i fredags till honom om han kunde och ville vara med och det ville han. Han hoppade in i matchen efter ca 25 minuter och spelade sen till slut. Riktigt kul att se en ung kille som går in och tar för sig på det sättet. Fortsätt så Rikard!

Nu till själva matchen. Vi inleder bra och rullar nerifrån när vi kan, vi bryter av med någon längre boll ibland precis enligt plan. Vi skapar en del chanser och en del hörnor men lyckas inte få till avslutet helt. I den 33.e minuten kommer de in i vårt straffområde och i en närkamp hittar domaren en straff… en väldigt tveksam sådan och hade det funnits VAR i våra divisioner tror jag inte att det blivit straff. Men domaren är själv och ska ta ett beslut på en sekund så tyvärr tog han detta beslut denna gång. De gör mål på straffen och leder i paus med 1-0.

Andra halvlek är den första lik. Vi har till och med ännu mer bollinnehav och pressar på rejält för att få in först och främst en kvittering men även ett vinstmål. Så pass mycket bättre är vi men tyvärr hittar vi inte rätt. Deras målvakt räddar dem gång på gång och i den 96.e minuten när vi har flyttat fram nästan alla i jakten på en kvittering får Väsby en kontring och gör 2-0.

Dystert som bara den och det känns så himla orättvist. Vi gör en av våra bättre matcher rent spelmässigt och förlorar ändå. Väsby är nu på andra plats i serien och 6 poäng framför oss. Om vi istället satt våra lägen och vunnit matchen hade vi legat på samma poäng, men fotboll handlar ju om att göra mål och det gjorde Väsby.

Nu gäller det för oss att försöka få tillbaka några skadade spelare till på fredag. Ännu tuffare blir det efter den matchen då två av våra tongivande spelare åker på semester och missar två matcher. Men som sagt först är det fredag som gäller och på hemmaplan är vi obesegrade och skall så förbli även efter Harrie matchen.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-12 Categories: 2019 Fotboll Senior

Väsby-Färingtofta 

I morgon lördag är det återigen tid för de gulsvarta eleganterna att spela match. Denna gång på bortaplan mot Väsby klockan 15:00.

Tyvärr har vi inte tillgång till samma manskap som i senaste matchen. Vi har sedan tidigare en del skador och har nu fått ännu flera. Några av dom är långtidsskador dessutom. Till detta har vi andra spelare borta av olika anledningar. Som tur är har några spelare som spelat tidigare lovat att de ska hjälpa till på lördag och det är jag och övriga i laget väldigt tacksamma för.

Väsby har precis som vi vunnit någon och förlorat någon match. Jag hoppas att vi ska bygga vidare på vinsten från förra veckan och att vi ska våga rulla nerifrån ännu mer och behålla bollen inom laget. Vi är ett betydligt bättre klag när vi gör detta, samtidigt som det blir trevligare för publiken att titta på.

Jag vet att det är några mil till Väsby men jag hoppas trots det att vi får med oss några som kan heja fram oss från sidan. Jag kan lova att vi ska göra allt i vår makt för att få med oss tre poäng hem. 

Vi ses i Väsby gott folk!

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-05-10 Categories: 2019 Fotboll Senior

Färdig trampat för i år… 

Vackra vägar och bra väder, fast lite kallt!

Igår, den 5 Maj, ordande vi i Färingtofta IK, FIK-Trampen för 37 gången. Kanske en aningens kallt på morgonen, vilket troligtvis fick en del att stanna hemma. Men detta till trots var det många som kom till start. Strax över 200 startande får man väl ändå vara nöjd med.

Tack till alla deltagare och funktionärer.

Nästa år går FIK-Trampen den 3 Maj!


I spången hos Pernilla stannade en del för dricka ta en frukt, saltgurka eller lite oliver. Andra var lite mer sugna på att nå mål …


Petra och Leah på väg mot mål efter 15 km.


Väl i mål pausade många utan för Tornsbors Tivoli, i den sköna vårsolen.

   

Nu laddar vi för Loppmarknad den 29 Juni! Vill ni cykla dit går det bra, men skaffa då en stor och bra cykelkärra!

Färingtofta IK via Pär

Posted by Färingtofta IK 2019-05-06 Categories: 2019 FIK-Trampen Vår

Färingtofta IK - Spanska Akademin 3-1 

Fredagens möte mot Spanska Akademin slutade med en vinst för FIK. Inför matchen tryckte vi på två detaljer som var speciellt viktiga för kvällen. Dels var det att vi skulle våga hitta tillbaka till det spelet som vi hade under träningsmatcherna där vi rullade boll på fötterna och inte enbart tjonga iväg bollen när vi fick den. Sen pratade vi också om ordet tillsammans. Allt vi skulle göra på planen var tillsammans vi skulle jobba ihop, berömma varandra kämpa mm och hela tiden tillsammans.

Hur lyckades vi med detta under matchen då? Jo om vi tar den sista punkten först så var vi verkligen ett lag igår som kämpade tillsammans. Ingen föll ur ramen och det var riktigt kul att se. När det gäller den första punkten så är vi på rätt väg. Vi rullade mer i denna matchen än vad vi gjort i de tre första matcherna tillsammans men vi kan såklart bli ännu bättre på det. Men ett STORT steg på vägen var det. Planen är fortfarande ojämn men jag vill tacka de som har varit där och jobbat på den. Den har blivit betydligt bättre nu än vad den var sist hemma mot Össjö och nu går det att spela fotboll längs marken.

Nu lite mer till matchen. Spanska Akademin inleder matchen bäst och anfaller med mycket folk men är samtidigt lite egoistiska och skjuter gärna själv långt utifrån. En bit in i halvleken får de en hörna som oturligt styrs in i eget mål av en Färingtofta spelare. Men vi hänger inte med huvudet för det. Vi kommer till många fina lägen och bollen räddas på mållinjen vid något tillfälle. Lite senare kommer Anton Sandberg med full fart in i straffområdet och målvakten kapar honom med straff som följd. Tobias Berg stegar fram och sätter den stensäkert och snyggt och vi har kvitterat.

Vi fortsätter att trycka på och kommer strax efter i ett nytt fritt läge men i avslutsläget blir FIK-spelaren tryckt bakifrån och domaren tvekar inte en sekund utan blåser straff igen. Denna gången stegar Anton Sandberg fram och lägger den säkert i mål och vi har vänt på steken.

I andra halvlek tycker jag att vi spelar ut mer och rullar boll bättre. Spanska Akademin har under första halvlek några hyfsade chanser där Mogge gör några fina räddningar men i andra skapar de inte så mycket. Istället är det till slut Kent Persson som fastställer slutresultatet till 3-1 och glädjen i FIK-lägret går inte att beskriva.

Detta var en riktig lagseger där jag inte vill berömma någon mer än någon annan. Tillsammans var ordet för dagen och vi visade verkligen vad det betyder. Jag vill också ge en stor eloge till alla som verkligen höll sig kalla och inte drogs med i Spanska Akademins gnäll från minut ett till det var slut. Vi var lugna och uppträdde korrekt och det är så viktigt. 

Segersången sjöngs högt och tydligt och spelades in på video så att klubbens egna lilla sångfågel Nils ändå fick se den då han tyvärr inte kunde närvara vid matchen. 

Nu njuter vi hela helgen av denna viktiga seger och sen på måndag börjar jobbet igen med träning samt en ny träning på onsdag. Nästa match är på Lördag borta mot Väsby. En tuff utmaning men med denna vinst i ryggen är självförtroendet på topp igen.

// En glad och nöjd Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-04 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Hemma match igen FIK-Spanska Akademin 

På fredag är det åter dags för en hemmamatch. Efter två raka bortamatcher som slutade med förluster är det tid för en hemmamatch och på hemmaplan är vi ju obesegrade:)

Vi möter Spanska Akademin och det blir såklart tufft. De förlorade senast på bortaplan med 3-1 mot starka Vallåkra. Men jag kan lova att vi kommer att göra allt för att fixa en ny trepoängare på hemmaplan. Vi tar tacksamt emot stöd från nära och kära samt övriga som har ett FIK hjärta.

Matchen startar 19:00 och vi hoppas på bra väder. Om inte finns det ju kaffe och korv samt lite annat smått o gott att värma sig med i kiosken.

 

Vi ses på fredag kväll!!

 

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-02 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 9 of 26 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK