Våra samarbetspartners:

Rönneådalens Sport & Fritid AB

k-law Klaus Lindblad

Enetorpets Byggnadsvård 

Treklövern Bostad AB

LR System AB

ICA Kvantum Klippan

ICA Nära Röstånga

Hemköp

Backhaus Bageri & Café

LT Lantmän

Herners el

Köttmästarna AB

Vinnardag Fastigheter

Hagens Lantgård

Ulf Frank Skogshantering

Mikael Sandström & Linda Sandström

Pär & Petra Rohlin

Allan & Lisbet Zagrobelny

Joakim & Agnetha Jönsson

Created by Pär Rohlin
Modified 3/12/2023 by Pär Rohlin

FIK-RIS 1-2 ( 0-0 ) 

Det var derby, det var kamp, det var 2 lag som ville vinna men det var tyvärr Röstånga som lyckades ta med sig alla tre poäng.

Vi inleder matchen bra. Spelet böljar fram och tillbaka och vi har chanser och RIS har chanser. Närmast för oss är Kent som har en nick som oturligt nog tar i ribban. Röstångas bästa chans är efter en tilltrasslad situation bollen också i mål men domaren blåser av för vår frispark då Morgan har bollen men den sparkas ur händerna på honom. 

Vi tröttnar lite den sista kvarten och laget blir uppdelat i två läger. 4 man ligger högt och sen är det 15 meter till övriga som inte orkar upp riktigt. Vi får för långt melln lagdelarna och vi får då springa en massa i onödan. Men vi håller 0-0 och pratar om och rättar till detta i pausen.

Andra halvlek startar men vi kommer inte riktigt igång. Två av våra spelare får ljumskproblem och det byts lite ut och in. I den 53.e minuten tar RIS ledningen med 1-0 genom Alexander Ryden. Målet blir faktiskt lite tändvätska för oss och lite senare kommer Hebs i genom och dras ner bakifrån. Solklar straff tycker nog alla utom de mest hängivna RIS supportararna samt domaren.... Jag brukar försöka hålla mig lugn och inte skrika en massa negativt mot domare men denna gången rann det över. Det är inte bara straff det borde ju vara en målchansutvisning också. Domaren insåg nog sitt misstag och sa inte något till mig och jag lugnade mig såklart rätt snabbt igen. Men.. det svider forfarande då det kan ha varit matchavgörande.

Hur som helst så kvitterar vi lite senare. I den 62.e minuten sliter Hebs fram bollen och där dyker Schaaf upp och lägger säkert bollen i mål. Det var för övrigt hans första match i serien efter en lång skadeperiod. 

Det fortsätter att böja fram och tillbaka och helt plötsligt slår Röstånga ett inlägg där Morgan i målet ska gå upp och plocka det. Men då kommer en kille och tacklar honom i ryggen utan att domaren blåser frispark vilket gör att han tappar den och de slår in 2-1 genom Eric Lörd. Denna gång var misstaget matchavgörande och det känns rent ut sagt för ....igt. 

Vi jobbar och kämpar och skapar en massa i slutet och bland annat har Kent ett skott långt utifrån där ribban återigen är i vägen. Men trots allt jobb och alla chanser vinner Röstånga matchen. Vi är värda minst en poäng men vi hade tyvärr inte marginalerna med oss ikväll.

Jag vill dock ge samtliga spelare en eloge för en härlig inställning och stundtals ett trevligt spel. Det bådar gott för framtiden. Vi halkar lite efter nu men vi förlorade mot Vallåkra och RIS i våras också men lyckades ändå ta oss upp på kvalplats. Med denna inställning så är jag säker på att vi kan plocka en massa poäng i de sista fem matcherna och vara med och kriga om kvalplatserna ändå. 

Till sist ett tack till alla som var där och tittade och stöttade oss idag. Det uppskattas!

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-16 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Derbydax!! 

På fredag är det stort derby då Röstånga IS gästar Snälleröds IP. Röstånga ligger på en stabil andra plats och vann mötet på Odenvallen i våras med 2-0. Det var trots förlusten en rätt jämn match där RIS var lite effektivare.

Men nu är det vi som är hemmalag och nu ska vi ta revansch! Till fredagens match får vi tillbaka några spelare som inte var med senast men samtidigt tappar vi 3-4 st som inte kan denna matchen. Men man börjar vänja sig vid det numera och jag tror att vi får ihop ett slagkraftigt lag  ändå.

Senast mot Vallåkra förlorade vi kampen både på och utanför plan. Nu hoppas jag att vi ska vinna dessa kamper på fredag istället. Med andra ord hoppas jag på ett starkt publikstöd och att vi ledare och spelare ger allt i alla lägen.

Så varmt välkomna alla till IP på fredag. 19:00 är det avspark men kom i tid så hinner ni äta en korv eller en toast innan matchstart i vår fina kiosk.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

FIK-Vallåkra 0-4 (0-1) 

Ett sent referat denna gången pga en intensiv helg.

I fredags tog vi emot seriegiganterna Vallåkra på vår hemmaplan och alla deras fans. Det kom uppskattningsvis 30-35 st rödklädda fans med tutor och med röstresurser som säkert inspirerade bortalaget men det var trevligt även för hemmalaget och inte minst för klubben som fick in lite extra inträdespengar.

Nu till själva matchen. Vallåkra är ett väldigt duktigt lag med många spelare som har spelat i högre divisioner och det märks direkt. De tar initativet och för spelet. Jag tycker ändå att vi håller uppe det ganska bra och om de nån gång kommer i genom är Morgan i vägen. Men i den 24.e minuten tappar vi en spelare i straffområdet och Vallåkra tar ledningen. Vi krigar dock på och håller uppe det bra resten av halvleken och går till pausvila med ett 0-1 underläge . 

I andra halvlek ångar Vallåkra på. Vi tröttnar allt mer och det märks att många av spelare som är med inte har tränat. Samtidigt är jag väldigt tacksam att de ställde upp då vi saknade inte mindre än 7 spelare denna gången.

I den 59.e minuten gör Vallåkra 0-2, 0-3 kommer i den 64.e och 0-4 i den 76.e. Vi krigar dock vidare och mer än så blir det inte. Vallåkra vinner klart och när man förlorar är man aldrig glad men jag tycker ändå att det är positivt att vi kämpar på som vi gör. Många går på knäna men vi ger oss inte och det tar vi med oss i fortsättningen.

Nu närmast är det derbydags. På fredag gästar Röstånga oss och de ligger på en andra plats i tabellen. Vi mötte dom i våras på Odenvallen och förlorade en jämn match med 0-2 så nu känner jag att det är vår tur att ta de tre poängen. Med samma inställning som senast så har vi en god chans.

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-08-12 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Höstpremiär 

Färingtofta - Vallåkra Fredag 19:00

På fredag är det äntligen dax för höstsäsongen att dra igång igen.

Då gästar seriens bästa lag Vallåkra Snälleröds IP och det kommer såklart bli en tuff uppgift för oss. När vi mötte Vallåkra borta blev vi utspelade och förlorade klart.

Till fredagens match har vi (höll på att säga som vanligt) haft stora problem med laget. Inte mindre än 7 spelare kan inte vara med av olika orsaker men trots detta är vi i skrivande stund 16 man. Okej.. alla är kanske inte full-tränade men jag är så tacksam att de ställer upp i matchen ändå.

Om vi spelar smart så kanske att vi kan kriga oss till poäng i matchen men det kommer såklart att bli tufft. Men så länge viljan finns där är allt möjligt. Vi avslutade ju vårsäsongen på bästa sätt med 3 raka vinster så nu gäller det att spinna vidare på detta.

Så har ni möjlighet är ni mer än välkomna på fredag för att stötta oss. Alltid inspirerande med folk som kommer och tittar och hejar på oss.

En perfekt fredagskväll med fotboll, kanske en korv, kaffe eller något annat gott från kiosken måste ju locka mer än att sitta hemma framför tv.n. Så välkomna till IP och heja fram de gula eleganterna!! Matchstart 19:00!!

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-08 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Glöm inte anmäla er till Grisfesten! 

Hösten drar igång med en fest!

Hej i sommaren!

Vi är nu mitt uppe i sommaren och höstsäsongen i fotbollen drar snart igång! Träning i kväll 19:00! Sen är det träning Måndag och Onsdag 19:00 - 20:30.

Nya och gamla spelare är välkomna!

I många år har vi haft en tradition att spela tennis i början av Augusti och så var det även tänkt i år. Men tidsbrist och sviktande intresse för tennis och utan en "tennisansvarig" fick oss ta de tråkiga beslutet att hoppa över tennisen i år! Men tro inte att vi gett upp! Målsättningen är att få till ett nytt Snälleröd Open!

I samband med tennisen har vi lika länge haft grisfest och den hoppas vi blir av! Men det är helt upp till alla er där ute! Vi har allt planerat och klart!

Vi kommer med ideella krafter att, som för några år sedan. grilla gris (fläsksida) med tillbehör. En lokal DJ står för underhållningen, men vi har även en liten spelning med lokala kändisar. Linus, Mille, Anders, Emma och Heinz skall spela för oss!

Grisfesten är den 3:e Augusti och kostar 250:- för vuxna och bart t.o.m 15 år 10:-/år

SÅ ring nu Linda och anmäl er så att vi kan få en trevlig kväll precis som vanligt!

SENST den 25/7 behöver du anmält dig! Det är bara 3 dagar bort!!!

Linda svarar på 070-5572791

https://www.facebook.com/events/411514589440213/

http://fik.faringtofta.nu/grisfest

 

Posted by Färingtofta IK 2019-07-22 Categories: 2019 Fotboll Grisfest Sommar
Page 6 of 26 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK