Created by Pär Rohlin
Modified 8/13/2018 by Linda Sandström

Derbydax!! 

På fredag är det stort derby då Röstånga IS gästar Snälleröds IP. Röstånga ligger på en stabil andra plats och vann mötet på Odenvallen i våras med 2-0. Det var trots förlusten en rätt jämn match där RIS var lite effektivare.

Men nu är det vi som är hemmalag och nu ska vi ta revansch! Till fredagens match får vi tillbaka några spelare som inte var med senast men samtidigt tappar vi 3-4 st som inte kan denna matchen. Men man börjar vänja sig vid det numera och jag tror att vi får ihop ett slagkraftigt lag  ändå.

Senast mot Vallåkra förlorade vi kampen både på och utanför plan. Nu hoppas jag att vi ska vinna dessa kamper på fredag istället. Med andra ord hoppas jag på ett starkt publikstöd och att vi ledare och spelare ger allt i alla lägen.

Så varmt välkomna alla till IP på fredag. 19:00 är det avspark men kom i tid så hinner ni äta en korv eller en toast innan matchstart i vår fina kiosk.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

FIK-Vallåkra 0-4 (0-1) 

Ett sent referat denna gången pga en intensiv helg.

I fredags tog vi emot seriegiganterna Vallåkra på vår hemmaplan och alla deras fans. Det kom uppskattningsvis 30-35 st rödklädda fans med tutor och med röstresurser som säkert inspirerade bortalaget men det var trevligt även för hemmalaget och inte minst för klubben som fick in lite extra inträdespengar.

Nu till själva matchen. Vallåkra är ett väldigt duktigt lag med många spelare som har spelat i högre divisioner och det märks direkt. De tar initativet och för spelet. Jag tycker ändå att vi håller uppe det ganska bra och om de nån gång kommer i genom är Morgan i vägen. Men i den 24.e minuten tappar vi en spelare i straffområdet och Vallåkra tar ledningen. Vi krigar dock på och håller uppe det bra resten av halvleken och går till pausvila med ett 0-1 underläge . 

I andra halvlek ångar Vallåkra på. Vi tröttnar allt mer och det märks att många av spelare som är med inte har tränat. Samtidigt är jag väldigt tacksam att de ställde upp då vi saknade inte mindre än 7 spelare denna gången.

I den 59.e minuten gör Vallåkra 0-2, 0-3 kommer i den 64.e och 0-4 i den 76.e. Vi krigar dock vidare och mer än så blir det inte. Vallåkra vinner klart och när man förlorar är man aldrig glad men jag tycker ändå att det är positivt att vi kämpar på som vi gör. Många går på knäna men vi ger oss inte och det tar vi med oss i fortsättningen.

Nu närmast är det derbydags. På fredag gästar Röstånga oss och de ligger på en andra plats i tabellen. Vi mötte dom i våras på Odenvallen och förlorade en jämn match med 0-2 så nu känner jag att det är vår tur att ta de tre poängen. Med samma inställning som senast så har vi en god chans.

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-08-12 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Höstpremiär 

Färingtofta - Vallåkra Fredag 19:00

På fredag är det äntligen dax för höstsäsongen att dra igång igen.

Då gästar seriens bästa lag Vallåkra Snälleröds IP och det kommer såklart bli en tuff uppgift för oss. När vi mötte Vallåkra borta blev vi utspelade och förlorade klart.

Till fredagens match har vi (höll på att säga som vanligt) haft stora problem med laget. Inte mindre än 7 spelare kan inte vara med av olika orsaker men trots detta är vi i skrivande stund 16 man. Okej.. alla är kanske inte full-tränade men jag är så tacksam att de ställer upp i matchen ändå.

Om vi spelar smart så kanske att vi kan kriga oss till poäng i matchen men det kommer såklart att bli tufft. Men så länge viljan finns där är allt möjligt. Vi avslutade ju vårsäsongen på bästa sätt med 3 raka vinster så nu gäller det att spinna vidare på detta.

Så har ni möjlighet är ni mer än välkomna på fredag för att stötta oss. Alltid inspirerande med folk som kommer och tittar och hejar på oss.

En perfekt fredagskväll med fotboll, kanske en korv, kaffe eller något annat gott från kiosken måste ju locka mer än att sitta hemma framför tv.n. Så välkomna till IP och heja fram de gula eleganterna!! Matchstart 19:00!!

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-08 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Glöm inte anmäla er till Grisfesten! 

Hösten drar igång med en fest!

Hej i sommaren!

Vi är nu mitt uppe i sommaren och höstsäsongen i fotbollen drar snart igång! Träning i kväll 19:00! Sen är det träning Måndag och Onsdag 19:00 - 20:30.

Nya och gamla spelare är välkomna!

I många år har vi haft en tradition att spela tennis i början av Augusti och så var det även tänkt i år. Men tidsbrist och sviktande intresse för tennis och utan en "tennisansvarig" fick oss ta de tråkiga beslutet att hoppa över tennisen i år! Men tro inte att vi gett upp! Målsättningen är att få till ett nytt Snälleröd Open!

I samband med tennisen har vi lika länge haft grisfest och den hoppas vi blir av! Men det är helt upp till alla er där ute! Vi har allt planerat och klart!

Vi kommer med ideella krafter att, som för några år sedan. grilla gris (fläsksida) med tillbehör. En lokal DJ står för underhållningen, men vi har även en liten spelning med lokala kändisar. Linus, Mille, Anders, Emma och Heinz skall spela för oss!

Grisfesten är den 3:e Augusti och kostar 250:- för vuxna och bart t.o.m 15 år 10:-/år

SÅ ring nu Linda och anmäl er så att vi kan få en trevlig kväll precis som vanligt!

SENST den 25/7 behöver du anmält dig! Det är bara 3 dagar bort!!!

Linda svarar på 070-5572791

https://www.facebook.com/events/411514589440213/

http://fik.faringtofta.nu/grisfest

 

Posted by Färingtofta IK 2019-07-22 Categories: 2019 Fotboll Grisfest Sommar

Summering av vårsäsongen 

Nu när vårsäsongen är färdigspelad så tänkte jag försöka mig på en liten summering.

Efter en lång försäsong startade vi seriespelet på hemmaplan mot Össjö den 12 april. På en svårspelad plan vann vi matchen med 1-0. Därefter hade vi 2 tuffa bortamatcher. Först åkte vi till Vallåkra och förlorade klart därefter åkte vi till Röstånga där vi förlorade en jämn match. Efter det var det åter igen tid för en hemmamatch. Denna gång mot Spanska Akademin och vi vann med 3-1.

Omgången därpå var det en ny bortamatch. Vi åkte till Väsby och nu hade problemen kommit med en mängd skador och några andra orsaker till frånvaro. Vi lyckades skrapa ihop folk och jobbade hårt hela matchen men fick se oss besegrade med 2-0. i den matchen fick vi dessutom fler skador...

Sen efter det kom vårens bottennapp. På hemmaplan förlorar vi mot Harrie med 0-3. Det var en minst sagt pinsam historia och då var man inte glad. Efter 12 dagars uppehåll var det dax för en vinst då vi hemma besegrade Stattena Akademi med 3-1. Av bara farten tog vi en kämpaseger i fredags mot Össjö på bortaplan med 2-1.

Sen var det då dax igår för sista matchen innan uppehållet där vi efter en tveksam inledning tar tag i det och vänder ett 1-0 underläge i paus på bortaplan mot Torekov/Hov och tar tredje raka segern när vi vinner med 2-1.

Så efter en halvtaskig inledning har vi på slutet visat bra moral och kampvilja och ligger nu på en kvalplats när vi går på sommarvila. Det känns inspirerande och spännande inför hösten då vi har en tuff inledning när vi de tre första omgångarna möter de tre lagen som för tillfället ligger före oss. Vi startar mot Vallåkra och Röstånga hemma på IP och sen möter vi Spanska Akademin på konstgräs i Helsingborg. 

Inför detta kommer vi att träna hårt och se till att vi är ordentligt förberedda. Förhoppningsvis får vi tillbaka några av våra skadade spelare till hösten så att konkurensen ökar ännu mer. 

Nu tar jag, övriga ledare och spelare lite sommarvila med förhoppningsvis massor av sol och bad. Men även en liten löprunda då och då så att vi inte tappar formen. Vi har dessutom frivillig träning på onsdagar för de som kan.

Glöm nu inte loppisen den 29 Juni!!

// Sommarhälsningar från Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-06-19 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 6 of 26 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK