Posts in Category: Loppis

FIK Loppmarknad 2022 

 

 

Nu är planeringen i full gång för den sista loppmarknaden! Sista loppmarknaden i nuvarande form, men vi planerar att ha kvar någon form av loppis, men mer information om detta kommer senare!

Boka in den 2 Juli

Klockan 09:30 släpper vi in besökarna för att åter igen fynda bland allt som vi har samlat på oss med hjälp av alla som generöst skänkt prylar till vår loppmarknad. Vi tror att vi kommer ihåg hur vi brukar ha det så har ni varit på vår loppmarknad tidigare så skall ni känna igen er.

 

Auktionen kör som vanligt 11:30, och vi hoppas vi kan som tidigare år börja lägga ut information om auktionsgods efterhand som det plockas fram.

 

Parkeringen har flyttat, men vi har skyltat och det är inte särskilt mycket längre att gå. Parkeringen kommer som vanligt vara gratis. Rörelsehindrade med parkeringstillstånd parkerar vi så långt det är möjligt i direkt anslutning till loppmarknaden. Parkering längs landsvägen eller på annan plats som ej är avsedd för parkering är inte tillåtet!

 

Välkomna den 2 Juli!

 

Färingtofta Idrottsklubb

 

Vill du hjälpa oss sprida budskapet om vår loppis kan du hitta affischen ---> HÄR

Posted by Färingtofta IK 2022-05-10 Categories: 2022 Loppis Loppmarknad

Färingtofta IK:s Loppmarknad 2021 

Inställt!

 

 

Corona fortsätter att ställa till det för oss som förening! Den 3 Juli hade vi hoppas att vi skulle kunna genomföra vår loppmarknad efter att den blev inställd förra sommaren, men med så mycket annat får den ställas in även i år.

Beslutet tog egentligen redan efter förra beslutet av folkhälsomyndigheten. Men vi hade kanske en uns hopp om att vi kunde genomföra den i alla fall. Men nu ser vi att det inte finns några möjligheter att genomföra den.

Vi tog även beslut att vi skulle ha en grillkväll för de som brukar ställa och för medlemmarna i föreningen, eftermiddagen den 3:e Juli, men med de restriktioner som ligger nu så blir inter heller denna av. Nu hoppas vi att en grillkväll blir av under Augusti månad vi vill ju verkligen börja träffas igen. Preliminärt siktar vi på en grillkväll den 21 augusti, men vi kommer att ta beslut unde Juli månad, efter folkmyndighetens beslut som kommer i början av Juli. Nu håller vi tummarna!

Posted by Färingtofta IK 2021-06-17 Categories: 2021 Corona Loppis Loppmarknad Sommar

Enkät om Idrottsklubbens framtid! 

Hjälp oss i styrelsen!

Tanken var att samla medlemmar och boende i bygden till ett stormöte för att diskutera FIK och bygdens framtid. Tyvärr satte Corona stopp för detta möte men behovet finns kvar att samla in medlemmarnas och bygdens syn på idrottsföreningens framtid. Därför tänker vi nu försöka samla in era tankar digitalt! Hoppas ni vill hjälpa till! Alla synpunkter behövs!

 

Sedan Färingtofta skola lades ner har Färingtofta Idrottsklubb levt en alltmer tynande tillvaro. Vi visste alla att beslutet om skolnedläggning innebar kommande problem för FIK. Det är nu påtagligt att verkligheten kommit ifatt oss. Ungdomarna och barnen vill spela fotboll med sina klasskamrater vilket är fullt förståeligt. Engagerade föräldrar, som alltid behövs för lyckat föreningsliv, lägger nu sitt engagemang på andra ställen. Föreningen lider också svårt av ledarbrist och det blir allt svårare för föreningar generellt att hitta ideella krafter. Allt detta gör ekvationen framöver omöjlig. Till årets säsong fick vi inte ihop tillräckligt med spelare till ett seniorlag, efter att i många år brottats med spelar och engagemangsbrist även där.

Vi har i nuläget ett knattelag men dess framtid är högst osäker då återväxten inte finns. Tennisbanan ligger i träda pga brist på ansvariga för banan.

 

Läget för föreningen är ytterst allvarligt och styrelsen i FIK har stora beslut att ta framöver. Vad ska vi erbjuda för aktiviteter? Hur ska vi kunna erbjuda det? Vad engagerar våra medlemmar? Finns det tillräckligt med engagemang för att ha en idrottsförening i Färingtofta? Ska vi finnas kvar som idrottsförening? Hur ska vi kunna driva våra anläggningar, idrottsplatsen och Tornsborgs tivoli, med det lilla engagemang som finns idag? Hur ska vi få in pengar till driften när det är så svårt att få folk att hjälpa till? Många frågor och vi behöver er hjälp med svaren!

Hoppas ni kan ta er tid att svara på några frågor om Färingtofta Idrottsklubbs framtid!

Vänligen

Styrelsen, Färingtofta IK.

 

Man kan svara via dator eller mobil, och skicka den gärna till andra!

Klicka på nedanstående länk för att svara på frågorna anonymt. Du kan svara flera gånger.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=K-5PCdV1NUa8bySdvNpr-_kQYZsZP2tGot3sf2H3I0JUREhYR0lMQjlJQTVNSkJRN0gzUVQ1UE1XRi4u

 

Höstloppis 

Höst närmar sig och det gör även Färingtofta IK höstloppis!

Lördagen den 19/10 mellan klockan 10 och 13 inne på Tornsborgs Tivoli!

 

Ladda ner och sprid gärna vår reklamlapp! Klicka på bilden nedan:

 

http://fik.faringtofta.nu/LOPPIS

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-20 Categories: Höst Loppis Loppmarknad

Loppis om mindre än en månad! 

Kom och fynd den 29 juni!

 

Då är det mindre än 1 månad kvar till Färingtofta IK´s loppmarknad! Under året har vi tillsammans med många av er där ute, samlat in prylar till en ny loppis. Jag har varit och kollat våra förråd och kan konstatera att det är fullt till bristningsgränsen. Det är till och med så att våra reservförråd är i princip fulla!

Så vi hälsar nya och gamla loppisfyndare välkomna!

Den 29 juni drar loppisen igång 09:30!

 

Vill du hjälpa oss få till den bästa loppmarknaden? Dagarna innan med att plocka fram och "duka" så har vi alltid behov av fler medhjälpare, men störst behov av folk har vi på lördagen. Det är viktigt att vi har många säljare!

Schemat ser ut som följer:

  • Onsdagen den 26 med början 14:00 (18:00) reser vi tält och ser till att marknadsplatsen är färdig för att ställa fram alla prylar.
    Onsdagar försöker vi så långt som möjligt köra barnfritt!
  • Torsdagen den 27, då tömmer vi förråden och ställer fram allt på sina respektive platser. Linda har, som vanligt, sätt till att de mesta är grovsorterat. Vi sorterar det sista och börjar även ställa fram så mycket vi hinner.
    Auktionsgods skall hittas! Det finns folk på plats hela dagen.
  • Fredagen den 28 är det sortering och plocka fram som gäller. Så mycket som möjlig klart!
    Auktionsgods sorteras fram. Parkering skall förberedas.
    Folk på plats hela dagen.
  • Lördag den 29 är det så dags! De sista möblerna plockas fram och mer sortering … 09:30 Släpper vi snöret!
    Folk på plats från 05:30.

 

Lite bilder från förrådet (!!):

 

 

 

Posted by Färingtofta IK 2019-06-03 Categories: 2019 Loppis Loppmarknad Sommar
Page 1 of 3 1 2 3 > >>
Färingtofta IK

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Färingtofta IK

Powered by mojoPortal | HTML 5 | CSS | Design by styleshout