Posts in Category: 2019

Summering och tack för mig 

Säsongen är slut och det är dax för en summering. 

Efter vårsäsongen låg vi som bekant uppe på en kvalplats men under hösten så orkade vi inte hålla den placeringen Vi tappade och när säsongen var slut hade vi tagit 18 poäng vilket givetvis inte räckte så långt. Men jag är övertygad om att ifall vi inte hade haft så många skador och avstängningar samt annan frånvaro vid träningar och matcher så hade vi varit topp fyra. Tyvärr är inte fotbollen prio ett för alla och det är väl därför man spelar i div 7 även om man har högre kapacitet så det får jag väl lära mig att leva med men det känns tråkigt när vi kunde varit där uppe...

Spelartruppen i Färingtofta är helt enkelt för liten och det är ett evigt jagande att få ihop folk till matcherna och många träningar är vi så lite folk att det går inte att träna på det som vi egentligen skulle behöva. 

Jag har nu tagit beslutet att inte fortsätta vara tränare i FIK. Jag gillar klubben och alla spelarna väldigt mycket men jag orkar inte hålla på att jaga folk hela tiden och jag vill att det ska vara folk på träningarna så att man kan köra träningar som gör oss bättre. Tyvärr har det inte varit så i år och framför allt inte i höst. Det finns många som är seriösa och knappt missat någon träning och jag hoppas för deras skull och för klubben att det kommer fler spelare till nästa år. 

Färingtofta kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag håller alla tummar för att FIK ska få ett bra 2020.

Till sist vill jag tacka styrelsen, spelarna, Bengan och Isak samt alla supportrar som troget kommer och hejar på oss.

Ett extra tack till dig, Nils Sångfågeln Svensson för din sång, programblad, speaker och för dina fina inlägg efter matcherna på Facebook. Tack även för ditt stöd på våra träningar, jag tror att du har högre närvaro än vad många av spelarna har:)

Stort lycka till i framtiden FIK!!

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-10-23 Categories: 2019 Fotboll Senior

Uddamålsförlust 

På lördagseftermiddagen spelade FIK årets sista hemmamatch. Torekov/Hov stod för motståndet och det var ett taggat hemmalag som ville vinna denna sista match på IP. Vi var för dagen 16 man och full trupp och det behövdes verkligen. Vi skulle nog behövt någon till om det hade varit tillåtet. Vi har en väldig förmåga att dra på oss skador och vi avslutar matchen med halvskadade spelare men som ändå vill ge allt för att vi ska kunna få minst en poäng.

Första halvlek är ganska jämn. Torekov/Hov har kanske lite mer boll men utan att skapa något mer än några hörnor. De gör också ett mål men det blev avblåst för offside vilket det också var. Redan under första halvlek får vi möblera om i laget pga skador men vi kämpar på ändå. Vi har som så många gånger förr lite långt mellan lagdelarna och när vi anfaller är vi för få för att kunna skapa de där riktiga farligheterna.

Andra halvlek är den första lik. Men med en avgörande skillnad. Sex minuter in i halvleken får bortalaget en straff som de gör mål på. Vi kämpar på och försöker få in först och främst en kvittering och man funderar över hur man ska kunna göra en förändring för att bli vassare framåt. Men istället för att vässa till det får man försöka se till att vi har 11 friska på planen vilket idag inte var så lätt. Vi får faktiskt in en kvitteringsboll men det blir avblåst för frispark för motståndarna. Domaren säger att Gustav Hebsgaard i en duell har använt armarna och knuffat sin back i ryggen, Lite konstigt var han kunde få det ifrån när backen är i ryggen på Gustav och inte tvärtom.... Bollen gick till Kent Persson som gjorde mål men som sagt domaren blåste för frispark. För mig och alla andra helt oförklarligt. Iallafall alla med FIK-sympatier. 

Närmare än så kommer vi inte och det är bara att gratulera Torekov/Hov till vinsten. Det känns tungt för det är ännu en match som vi borde kunnat få med oss poäng i. Men tyvärr räcker vi inte till. Alla är inte tränade för 90 minuter och det blir man inte om man inte tränar regelbundet. Många skador kommer på grund av detta. Dessutom är vi tvingade att använda halvskadade spelare match efter match på grund av att truppen är för liten. Så det blir en ond cirkel.

Men nu ser vi framåt. Vi SKA se till att vinna den sista matchen som spelas på söndag förmiddag mot Stattena Akademi redan 11:00.

Till sist vill jag tacka alla de som under året kommit till IP under säsongen och stöttat oss. Tyvärr har vi inte alltid levererat men några gånger har ni fått höra vår skönsång efter matcherna.

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Sista Hemmamatchen! 

FIK - Torekov/Hov

På lördag kl. 14:00 spelar vi vår sista hemmamatch för säsongen. Vi möter Torekov/Hov som blandar och ger i sina prestationer.

För två omgångar sedan kryssade de på hemmaplan mot Össjö vilket måste varit en missräkning, sen i förra omgången slog de Väsby med 2-1!

När vi möttes precis innan uppehållet lyckades vi vinna på bortaplan med 2-1. Min förhoppning är att vi ska vara taggade till max på lördag och vinna även denna gång. Det har låst sig lite i avsluten men jag tror att det lossnar på lördag.

Så med andra ord missa inte det. Kom och stötta oss för sista gången i år så att vi tillsammans med vår sångfågel Nils Svensson får sjunga Färingtofta-visan efter matchen. 

Det är också sista chansen att smaka på allt det goda som kiosken erbjuder så passa på.

Vi ses på lördag eftermiddag.

 

/Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-09-12 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Harrie - FIK 

Förlust igen

Igår söndag hade vi match i Kävlinge på konstgräs mot Harrie. Det blev ingen munter historia. 

Stora problem med laget och fick även nya skador under matchen så hjälpte ju inte oss precis.

Vi förlorar matchen med 4-0 men jag kan inte påstå att Harrie är så mycket bättre. 

Vi släpper tyvärr in skitmål som sänker oss och vi har förbaskat svårt att själva komma till några heta farligheter.

Detta är en match som jag helst vill glömma så det blir inget mer skrivet om denna match. Finns ingen anledning att älta det om och om igen.

Nya tag på lördag då vi spelar vår sista hemma match för säsongen. Motståndare i den matchen är Torekov/ Hov.

 

// Coach Z

 

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-09 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Harrie- FIK 

På söndag är det dax för ny match för FIK. Denna gång ska vi åka och möta Harrie.

Tyvärr har vi mer problem än vanligt med laget.

I nuläget är vi 13 man och det ser allt annat än bra ut.

Men vi får se om vi kan lyckas få med någon gammal räv så vi blir några till.

Vi spelar 12:00 på konstgräs i Kävlinge.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-09-06 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior
Page 1 of 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK