Posts in Category: Match

Uddamålsförlust 

På lördagseftermiddagen spelade FIK årets sista hemmamatch. Torekov/Hov stod för motståndet och det var ett taggat hemmalag som ville vinna denna sista match på IP. Vi var för dagen 16 man och full trupp och det behövdes verkligen. Vi skulle nog behövt någon till om det hade varit tillåtet. Vi har en väldig förmåga att dra på oss skador och vi avslutar matchen med halvskadade spelare men som ändå vill ge allt för att vi ska kunna få minst en poäng.

Första halvlek är ganska jämn. Torekov/Hov har kanske lite mer boll men utan att skapa något mer än några hörnor. De gör också ett mål men det blev avblåst för offside vilket det också var. Redan under första halvlek får vi möblera om i laget pga skador men vi kämpar på ändå. Vi har som så många gånger förr lite långt mellan lagdelarna och när vi anfaller är vi för få för att kunna skapa de där riktiga farligheterna.

Andra halvlek är den första lik. Men med en avgörande skillnad. Sex minuter in i halvleken får bortalaget en straff som de gör mål på. Vi kämpar på och försöker få in först och främst en kvittering och man funderar över hur man ska kunna göra en förändring för att bli vassare framåt. Men istället för att vässa till det får man försöka se till att vi har 11 friska på planen vilket idag inte var så lätt. Vi får faktiskt in en kvitteringsboll men det blir avblåst för frispark för motståndarna. Domaren säger att Gustav Hebsgaard i en duell har använt armarna och knuffat sin back i ryggen, Lite konstigt var han kunde få det ifrån när backen är i ryggen på Gustav och inte tvärtom.... Bollen gick till Kent Persson som gjorde mål men som sagt domaren blåste för frispark. För mig och alla andra helt oförklarligt. Iallafall alla med FIK-sympatier. 

Närmare än så kommer vi inte och det är bara att gratulera Torekov/Hov till vinsten. Det känns tungt för det är ännu en match som vi borde kunnat få med oss poäng i. Men tyvärr räcker vi inte till. Alla är inte tränade för 90 minuter och det blir man inte om man inte tränar regelbundet. Många skador kommer på grund av detta. Dessutom är vi tvingade att använda halvskadade spelare match efter match på grund av att truppen är för liten. Så det blir en ond cirkel.

Men nu ser vi framåt. Vi SKA se till att vinna den sista matchen som spelas på söndag förmiddag mot Stattena Akademi redan 11:00.

Till sist vill jag tacka alla de som under året kommit till IP under säsongen och stöttat oss. Tyvärr har vi inte alltid levererat men några gånger har ni fått höra vår skönsång efter matcherna.

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Sista Hemmamatchen! 

FIK - Torekov/Hov

På lördag kl. 14:00 spelar vi vår sista hemmamatch för säsongen. Vi möter Torekov/Hov som blandar och ger i sina prestationer.

För två omgångar sedan kryssade de på hemmaplan mot Össjö vilket måste varit en missräkning, sen i förra omgången slog de Väsby med 2-1!

När vi möttes precis innan uppehållet lyckades vi vinna på bortaplan med 2-1. Min förhoppning är att vi ska vara taggade till max på lördag och vinna även denna gång. Det har låst sig lite i avsluten men jag tror att det lossnar på lördag.

Så med andra ord missa inte det. Kom och stötta oss för sista gången i år så att vi tillsammans med vår sångfågel Nils Svensson får sjunga Färingtofta-visan efter matchen. 

Det är också sista chansen att smaka på allt det goda som kiosken erbjuder så passa på.

Vi ses på lördag eftermiddag.

 

/Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-09-12 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Harrie - FIK 

Förlust igen

Igår söndag hade vi match i Kävlinge på konstgräs mot Harrie. Det blev ingen munter historia. 

Stora problem med laget och fick även nya skador under matchen så hjälpte ju inte oss precis.

Vi förlorar matchen med 4-0 men jag kan inte påstå att Harrie är så mycket bättre. 

Vi släpper tyvärr in skitmål som sänker oss och vi har förbaskat svårt att själva komma till några heta farligheter.

Detta är en match som jag helst vill glömma så det blir inget mer skrivet om denna match. Finns ingen anledning att älta det om och om igen.

Nya tag på lördag då vi spelar vår sista hemma match för säsongen. Motståndare i den matchen är Torekov/ Hov.

 

// Coach Z

 

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-09 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Harrie- FIK 

På söndag är det dax för ny match för FIK. Denna gång ska vi åka och möta Harrie.

Tyvärr har vi mer problem än vanligt med laget.

I nuläget är vi 13 man och det ser allt annat än bra ut.

Men vi får se om vi kan lyckas få med någon gammal räv så vi blir några till.

Vi spelar 12:00 på konstgräs i Kävlinge.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-09-06 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

FIK - Väsby 1-5 

Katastrof!

Med stora förväntningar om 3 poäng körde jag mot Snälleröd igår kväll. Detta var vår chans att haka på Väsby i kampen om en kvalplats. Vid hemmavinst skulle det enbart skilja 3 poäng mellan oss.

Tyvärr drabbades vi av en motgång redan innan matchstart då Erik Lill-Onka Karlsson fick lämna återbud pga arbete. Detta gjorde att vi fick gå ner på en trebackslinje istället för den 4 backslinjen som fungerade så bra i den senaste matchen. Med Jesper Ottossons avstängning och Tobias Tillings långtids skada så dräller det ju inte direkt av backar.

När matchen efter en del fix o trix lite försenat kommer igång får vi en drömstart när Gustaf van der Schaaf efter ett fint förspel kommer fri och är säkerheten själv och gör 1-0. Tyvärr lyckas vi inte hålla denna ledning särskilt länge då Väsby kvitterar något turligt redan efter 15 min.

Efter detta vet jag inte vad som händer. Men bra är det inte. Det finns med några undantag ingen vilja längre. När Morgan har bollen ser han 8 av 10 ryggar istället för spelare som vill ha boll så att vi kan försöka rulla igång det nerifrån. Vi går inte in i duellerna, vi pratar inte, vi tror att vi markerar när vi är 4 meter ifrån. Vi är inte där helt enkelt. Helt oförståligt i en match som denna när det gäller så mycket.

Väsby ser ju sin chans och blir mer taggade och det är klart att det är roligt att spela när man får tid på sig i de flesta sitationer. De gör 1-2 och strax innan paus kommer 1-3 där det ser ut som att deras anfallare ska täcka ut bollen till hörna och alla utom Jesper P och Morgan stannar upp och en passning kommer snett inåt bak där en Väsby spelare dunkar upp bollen i nättaket. Det är illa, riktigt illa....

Andra halvlek fortsätter det på samma vis och Väsby gör 1-4 och även 1-5. Vi skapar en del lägen men utan resultat. Väsby vinner rättvist men med något mål för mycket kan jag tycka.

För vår egen del så kan jag bara be de stackars åskådarna som kom och tittade om ursäkt för vår dåliga inställning och vårt dåliga spel.

Det finns trots allt några ljusglimtar och några som försöker. Mogge och Jesper P försöker freda vårt mål. Gustav Hebsgaard kommer in efter att kommit sent pga arbete och gör ett otroligt arbete på mitten. Tobias Berg gör alltid sitt och Kent P jobbar och försöker i 90 minuter.

Nu har vi hamnat i ett läge där vi är i ingenmans land. Men för mig och för klubben är det tre viktiga matcher vi har kvar. Jag tycker att det är stor skillnad när man summerar säsongen se att vi har hamnat på en 5.e plats istället för att komma 3.a från slutet. Kan vi avsluta med tre vinster går klubben och spelarna trots allt in med en positiv känsla inför kommande säsong. Det skulle också betyda mycket för klubbens arbete med att försöka få nya spelare till FIK.

Så jag förutsätter att vi laddar om och att vi tränar på de här sista veckorna. Vi ska avsluta snyggt. Närmast möter vi Harrie på bortaplan. Där ska 3 poäng plockas med hem till Färingtofta.

//En frustrerad, arg och ledsen Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-08-31 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior
Page 1 of 6 1 2 3 4 5 6 > >>
Färingtofta IK