Posts in Category: Höst

Derbydax!! 

På fredag är det stort derby då Röstånga IS gästar Snälleröds IP. Röstånga ligger på en stabil andra plats och vann mötet på Odenvallen i våras med 2-0. Det var trots förlusten en rätt jämn match där RIS var lite effektivare.

Men nu är det vi som är hemmalag och nu ska vi ta revansch! Till fredagens match får vi tillbaka några spelare som inte var med senast men samtidigt tappar vi 3-4 st som inte kan denna matchen. Men man börjar vänja sig vid det numera och jag tror att vi får ihop ett slagkraftigt lag  ändå.

Senast mot Vallåkra förlorade vi kampen både på och utanför plan. Nu hoppas jag att vi ska vinna dessa kamper på fredag istället. Med andra ord hoppas jag på ett starkt publikstöd och att vi ledare och spelare ger allt i alla lägen.

Så varmt välkomna alla till IP på fredag. 19:00 är det avspark men kom i tid så hinner ni äta en korv eller en toast innan matchstart i vår fina kiosk.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

FIK-Vallåkra 0-4 (0-1) 

Ett sent referat denna gången pga en intensiv helg.

I fredags tog vi emot seriegiganterna Vallåkra på vår hemmaplan och alla deras fans. Det kom uppskattningsvis 30-35 st rödklädda fans med tutor och med röstresurser som säkert inspirerade bortalaget men det var trevligt även för hemmalaget och inte minst för klubben som fick in lite extra inträdespengar.

Nu till själva matchen. Vallåkra är ett väldigt duktigt lag med många spelare som har spelat i högre divisioner och det märks direkt. De tar initativet och för spelet. Jag tycker ändå att vi håller uppe det ganska bra och om de nån gång kommer i genom är Morgan i vägen. Men i den 24.e minuten tappar vi en spelare i straffområdet och Vallåkra tar ledningen. Vi krigar dock på och håller uppe det bra resten av halvleken och går till pausvila med ett 0-1 underläge . 

I andra halvlek ångar Vallåkra på. Vi tröttnar allt mer och det märks att många av spelare som är med inte har tränat. Samtidigt är jag väldigt tacksam att de ställde upp då vi saknade inte mindre än 7 spelare denna gången.

I den 59.e minuten gör Vallåkra 0-2, 0-3 kommer i den 64.e och 0-4 i den 76.e. Vi krigar dock vidare och mer än så blir det inte. Vallåkra vinner klart och när man förlorar är man aldrig glad men jag tycker ändå att det är positivt att vi kämpar på som vi gör. Många går på knäna men vi ger oss inte och det tar vi med oss i fortsättningen.

Nu närmast är det derbydags. På fredag gästar Röstånga oss och de ligger på en andra plats i tabellen. Vi mötte dom i våras på Odenvallen och förlorade en jämn match med 0-2 så nu känner jag att det är vår tur att ta de tre poängen. Med samma inställning som senast så har vi en god chans.

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-08-12 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Höstpremiär 

Färingtofta - Vallåkra Fredag 19:00

På fredag är det äntligen dax för höstsäsongen att dra igång igen.

Då gästar seriens bästa lag Vallåkra Snälleröds IP och det kommer såklart bli en tuff uppgift för oss. När vi mötte Vallåkra borta blev vi utspelade och förlorade klart.

Till fredagens match har vi (höll på att säga som vanligt) haft stora problem med laget. Inte mindre än 7 spelare kan inte vara med av olika orsaker men trots detta är vi i skrivande stund 16 man. Okej.. alla är kanske inte full-tränade men jag är så tacksam att de ställer upp i matchen ändå.

Om vi spelar smart så kanske att vi kan kriga oss till poäng i matchen men det kommer såklart att bli tufft. Men så länge viljan finns där är allt möjligt. Vi avslutade ju vårsäsongen på bästa sätt med 3 raka vinster så nu gäller det att spinna vidare på detta.

Så har ni möjlighet är ni mer än välkomna på fredag för att stötta oss. Alltid inspirerande med folk som kommer och tittar och hejar på oss.

En perfekt fredagskväll med fotboll, kanske en korv, kaffe eller något annat gott från kiosken måste ju locka mer än att sitta hemma framför tv.n. Så välkomna till IP och heja fram de gula eleganterna!! Matchstart 19:00!!

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-08 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

I Tornsborg … 

Idag den 21/10 har kommunfullmäktige i Klippan hyrt Tornsborg för att hålla möte!

Nils Svensson fick inleda med att berätta lite om Tornsborg Tivoli, Färingtofta IK och om byn.

Posted by Färingtofta IK 2017-10-31 Categories: Höst

Dax för Gåsaboll! 

Kom till Snälleröds Idrottspalts och ha skoj ihop!

Så här dax på året när fotbollen för denna säsong går mot sitt slut, brukar vi alltid har lite skol och köra gåsaboll!

Så kom ner till Snälleröds IP och spela lite boll och ha trevligt! Kiosk och mat kommer att finnas! Och det startar klockan 10 på Lördag!!

 

Posted by Färingtofta IK 2017-10-16 Categories: Fotboll Höst
Page 3 of 4 << < 1 2 3 4 > >>
Färingtofta IK