Posts in Category: Senior

Vår tredje träningsmatch 

Färingtofta-Vedby/Rönne

                                                                        Färingtofta - Vedby/Rönne 0-3

På söndagen spelades vår tredje träningsmatch för året och det var div 6 laget Vedby/Rönne som stod för motståndet. Jag hade förväntat mig att det skulle bli en tuff uppgift och det blev det också. Vedby/Rönne har många spelare i sitt lag med erfarenhet från spel i högre divisioner och var ett snäpp bättre än oss.

Vi inledde matchen i motvind både vädermässigt och spelmässigt. Vedby satte press på oss från början och vi blev stressade och slarvade ofta iväg passningarna vilket gjorde att vi tappade bollen strax efter att vi hade fått tag i den. De hade ett högre tempo än oss och vi tog alldeles för lång tid på oss när vi hade bollen och hamnade därmed under press.

I mitten av halvleken spelade vi upp oss och hade lite mer spel på motståndarens planhalva och det såg bättre ut. Halvleken närmade sig sitt slut och vi hade ett anfall som de bryter och slår en långboll nerifrån sitt försvar som deras anfallare springer ifrån på och gör 0-1. En kontring precis innan paus och det kändes tungt eftersom vi hade kommit bättre in i det.

I andra startar Vedby/Rönne bättre igen och vi själva gör återigen enkla misstag och bjuder dom på chanser. De gör 2-0 och fortsätter trycka på, men då hittar vi helt plötsligt rätt igen och jämnar ut spelet. Vi är på väg fram i ett bra anfall då domaren plötsligt blåser i sin pipa. Ingen verkar förstå varför men tydligen var det något litet gurgel mellan 2 spelare vilket resulterade i 2 varningar. Tyvärr var det andra varningen för vår spelare och han fick lämna planen så vi fick avsluta matchen med 10 man.

Vedby fick senare en straff men den räddar vår keeper Morgan lätt. Tyvärr gör de dock 0-3 strax efter vilket också blir slutresultatet.

Ett för dagen klart bättre Vedby/Rönne vinner rättvist men vi ser inte bara mörkt på detta. Vi fick en bra genomkörare och har nu mött 2 div 6-lag och ett lag som spelade i sexan förra året. En vinst och 2 förluster har det blivit men jag är övertygad om att vi har nytta av dessa tuffa matcher framöver. Nu väntar närmast två matcher mot div 7 motstånd. Först ut är Svensköp som vi möter på söndag i Hörby 16:00. Därefter möter vi Tjörnarp i Höör veckan efter.

Vi tränar som vanligt måndag och onsdag i Klippan 19:00 och sen börjar vi se fram emot söndagens drabbning.

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-03-11 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Träningsmatch 3 

Färingtofta-Vedby/Rönne

På söndag spelar FIK sin tredje träningsmatch för säsongen.

Vi möter div-6 laget Vedby/Rönne på Åbyvallens konstgräsplan 12:00.

Det blir ännu en tuff motståndare men förhoppningsvis har vi nytta av dessa tuffa matcher i serien sen.

Varmt välkomna att komma och titta och stödja oss. 

Vi ses på vallen på söndag.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-07 Categories: 2019 Fotboll Senior

Träningsmatch 2 

Maglasäte- Färingtofta

                                                   Maglasäte-Färingtofta 1-0

Under lördagen spelades vår andra träningsmatch för säsongen i ett kylslaget Höör. Vi mötte Maglasäte som spelade div 6 fotboll förra året men trillade ner i div 7. Nu har de värvat rätt många nya spelare och de har som mål att ta steget upp direkt igen.

Inför denna match hade vi lite problem med laget. Hebsgaard och Lee är fortfarande utomlands och Tilling och Sandberg kunde inte vara med av olika anledningar. Men vi lyckades få med 14 man och det var ju en mer än förra veckan.

Vi fortsatte med att testa det nya spelsystemet som vi började med förra matchen och det fungerar bra. Defensiven stämmer än så länge väldigt bra och det känns viktigt för det är ju grunden till allt. Offensivt kan vi bli bättre men jag tror att när vi kommer upp i rätt nivå konditionsmässigt orkar vi fylla på med mer folk och klarar även av att hålla oss kyligare och ta rätt beslut när vi väl får lägena.

Vi startar matchen okej och försöker att rulla nerifrån. Men Maglasäte sätter rätt hög press vilket gör att vi ofta får ta en inspark upp istället.  Där vinner vi inte lika mycket som senast varken när det gäller första eller andra bollarna. Vi blir avvaktande och står ofta och tittar istället för att gå in i duellerna. Det gör att motståndarna får ett övertag på oss spelmässigt men vi jobbar som sagt bra defensivt och de skapar inte så mycket. Det närmsta de kommer är ett skott utanför straffområdet som tar i stolpen. Just vid detta tillfälle gör vi ett misstag och blir passiva istället för att gå ut och sätta press på skytten, nu fick han ta några meter fram och komma till skott utan att vi går på honom och det måste vi förbättra till nästa gång. Vi själva skapar några lägen men får inte till avsluten riktigt och det är 0-0 i paus.

I paus gör vi tre byten och de som hoppar in gör det bra. Vi fortsätter att hålla defensiven och skapar fler och fler lägen framåt men det är ändå Maglasäte som för spelet. Efter ca 15 minuter av andra blir det tyvärr 1-0 till dom. En av deras killar blir framspelad och avslutar lite turligt och bollen går in. Tyvärr gör domaren ett misstag då målskytten är minst 1,5 meter offside och även Maglasäte spelarna blir förvånade att spelet går vidare men så är det. Domaren är själv och även han får göra misstag. Det positiva med denna situation är att vi uppträder väldigt bra. Vi gnäller inte utan tar det bara och jobbar vidare. Efter detta tar vi över allt mer och skapar många riktigt bra chanser. Men vi har förtvivlat svårt att få in bollen. Men vi är där i alla fall och så länge man skapar chanserna så är det ingen fara. Hade vi inte skapat hade jag varit orolig men jag är övertygad om att målen kommer att trilla in framöver.

Nu tittar vi framåt mot en bra träningsvecka och mot nästa match som är på söndag mot div 6 laget Vedby/Rönne. Ännu en väldigt tuff motståndare och det är tuffa träningsmatcher överlag men det kommer förhoppningsvis att stärka oss.

Segertåget tog ett litet stopp denna gång men jag hoppas att det drar igång redan nästa helg igen. Vi krigar vidare och vi ser ljust på detta. Mycket fungerar ok redan nu men mycket kan och kommer att förbättras med lite fler träningspass i kroppen.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-03 Categories: 2019 Fotboll Senior

Träningsmatch Lörd 2/3 

Maglasäte-Färingtofta

På lördag spelas vår andra träningsmatch för säsongen. 

Den spelas i Höör 14:00 och vi möter Maglasäte som trillade ner i div 7 till denna säsongen.

En ny tuff uppgift men det ska bli spännande att se vad vi kan göra mot dom.

Varmt välkomna att tillbringa lördagseftermiddagen tillsammans med oss på Jeppavallen i Höör.

Vi tycker om när ni är där och behöver allt ert stöd.

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-02-28 Categories: 2019 Fotboll Senior

Träningsmatch 

Här kommer ett litet referat från lördagens match.

Bergandy-Färingtofta 0-1

Så var vi äntligen igång. Första träningsmatchen spelades idag på Norrvalla IP mot div 6 laget Bergandy. 
Det var 13 tappra krigare som kom till spel då vi hade en del återbud till dagens match.

Vi började matchen ganska bra. Vi rullar runt bra och har bra tålamod. Vi skapar lite halvchanser men får inte in bollen i målet. Bakåt känns det stabilt och de skapar inte mycket. 
Efterhand tappar vi lite ork och orkar inte hålla ihop laget på samma fina sätt som i början. Vi blir lite långa dvs får lite långt mellan lagdelarna och det utnyttjar Bergandy. Men trots det skapar de inga direkta farligheter. 
Efter 45 minuter är ställningen 0-0 och det är ett gäng rätt trötta killar som samlas i pausen.

Andra halvlek startar vi lite trevande. Men efterhand tar vi tag i det igen. I mitten av andra löper Tobias Tilling i djupled och spelar in till Kent Persson som sätter dit 0-1.

Men efterhand tar de stora ytorna på oss. Första matchen och första gången på helplan gör att vi blir trötta. Med ca kvarten kvar får en av våra killar sitt andra gula och blir utvisad. Detta gör att Bergandy trycker på lite i slutet. Samtidigt hotar vi ordentligt i våra omställningar och har några chanser att sätta tvåan men får inte riktigt till det.

Resultatet står sig matchen ut och vi inleder året med att hålla nollan och med en vinst.

Vi har såklart en del att jobba på. Konditionen kommer att bli bättre och då orkar vi också ta rätta beslut. Men vi ska vara jäkligt stolta över vår inställning och vinst idag. Vi jobbar o kämpar tillsammans och det bådar gott. Nu längtar jag till nästa vecka och nästa match. Jag sjunger gärna i omklädningsrummet även då. Men samtidigt märker vi att vi måste träna och förhoppningsvis är vi mer folk till nästa match.

Segertåget tuffade igång idag och jag hoppas att vi tuffar vidare en lång tid framöver.

Stort tack till alla idag och till de som kom och stöttade oss. Vi gjorde detta tillsammans och det ska vi fortsätta med.

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-02-25 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 9 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK