Posts in Category: Senior

Vallåkra - Färingtofta 

                                                         Vallåkra – Färingtofta

På annandag påsk spelade vi vår andra seriematch för året och det var ingen munter historia.

Årets sämsta insats mot årets bästa motstånd var en riktigt dålig kombination.

Vallåkra tog tag i taktpinnen från start och skapade en del chanser där Morgan gör några fina parader men till slut får även han kapitulera och de gör 1-0. Vallåkra fortsätter att ånga på och gör både 2 och 3-0 innan paus. Med några minuter kvar av halvleken var vi när en reducering som kunde gett oss lite mer energi inför andra men Teds avslut tog i insidan av stolpen.

Vi pratar i paus om att gå ut och försöka vinna andra halvlek först och främst. Vi ändrar också spelsystem men inget hjälper. Vi är inte där idag och Vallåkra är för bra helt enkelt.

De gör 4-0 och då är det kört. Strax efter drar vi på oss ett rött kort och det gör ju inte saken bättre. Vallåkra gör ytterligare2 mål till och vinner matchen med 6-0.

Vår prestation är väldigt dålig, det säger väl det mesta när vår målvakt Morgan är vår bästa spelare trots 6 insläppta mål.

Det bästa vi kan göra nu är att glömma denna match så fort som möjligt och börja fokusera på derbyt mot Röstånga borta på fredag kväll. Då ska det vara ett heltaggat och revanchsuget  FIK som äntrar Odenvallen. Givetvis blir det en svår motståndare framför allt på deras stora plan men jag hoppas att alla är lika sugna som jag är att visa de stackars supportrarna som var i Vallåkra igår att vi kan så mycket bättre än vad vi visade igår.

Men innan dess är det såklart träning på onsdag och sen börjar vi ladda ordentligt.

// En nedslagen men inte uträknad Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-23 Categories: 2019 Fotboll Senior

GLAD PÅSK och ny seriematch 

Först och främst vill jag önska er alla en glad påsk! Ät nu ordentligt med ägg och njut av det fina vårvädret.

På annandagen är det så dags för vår andra seriematch för året. Denna gång står Vallåkra för motståndet och vi spelar på bortaplan 13:00.

Vallåkra stod över i första omgången och jag har faktiskt ingen aning om hur bra de är, men jag utgår från att de är bra och att det blir en tuff match.

Jag kan lova att vi kommer att ge allt för att ta en ny trepoängare men vi behöver ert stöd så ta gärna en tur ut till Vallåkra på måndag och hjälp till att heja fram de gula hjältarna. Det är alltid mer inspirerande när vi känner att vi har stöd utifrån.

Återigen en Glad Påsk så ses vi på måndag i Vallåkra.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-18 Categories: 2019 Fotboll Senior

Färingtofta - Össjö 

Fredag kväll och seriepremiär! Detta har vi sett fram emot i flera veckor nu men vi hade väl hoppats på lite bättre väder och lite bättre plan. Tyvärr är planen just nu väldigt ojämn och det präglade vår prestation idag. Men det var ju lika för båda lagen men jag tror att vi hade tjänat på att kunna rulla som vi gjort i träningsmatcherna.

Vi startade matchen okej och skapade en del lägen men avsluten blev inte vad vi hade hoppats på. Morgan i vårt mål har en ganska lugn halvlek och ställs inte någon gång på prov. Vi har ett stort övertag utan att spela bra och det är ganska frustrerande att stå vid sidan när vi inte får in bollen.

Vi tar ett snack i paus om att vi måste öka tempot. Vi måste sätta igång spelet mycket snabbare vid inkast och frisparkar och vi måste ge bättre understöd i vårt press-spel. Vi är överens om detta och det är ett taggat lag som går ut för andra halvlek. 

Redan efter ett par minuter av andra halvlek gör vi 1-0 genom Kent Persson. Vi fortsätter att ha ett stort övertag och skapar en hel del chanser som det ska vara mål på. Vi har två som tar i stolpen och några som deras målvakt räddar. Vi borde gjort 3-4 mål till på dessa chanser och dödat matchen men vi lyckas inte så det blir lite nervöst mot slutet. Det är lätt att man blir straffad när man inte lyckas stänga matchen trots ett stort övertag men de skapar inte mer än en halvchans och vi vinner matchen med 1-0 och 3 poäng är hemma. 

Vi tackar för matchen och in på plan stegar vår käre Nils och vi får sjunga Färingtofta-visan tillsammans. Jag hoppas att det blir mer skönsång många gånger denna säsong men då måste vi också bli effektivare i våra avslut.

Till sist vill jag ge beröm till hela truppen idag. Inte för spelet men för vår inställning. Vi jobbar hårt och vi gör det tillsammans. Nu njuter vi av detta under helgen och sen tränar vi måndag och onsdag. Sen firar vi påsk och laddar för nästa match som är på annandag påsk borta mot Vallåkra.

Kul att se och känna stödet från den stora publiken idag. Härligt att se att så många kom och jag lovar att när planen bara blir lite bättre så blir även vårt spel lite bättre men 3 poäng är 3 poäng och det är en perfekt start. Vinst och att hålla nollan. Det kan inte bli bättre!

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-12 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Seriepremiär 

FIK - Össjö

Då är det äntligen dags för seriepremiär!

På fredag 18:30 spelar vi på vår något ojämna plan hemma mot Össjö.

Tyvärr har vi Gustav van der Schaaf borta pga skada samt Stefan Roth som är på andra uppdrag. Förutom dessa två så är vi i skrivande skull ordinarie trupp. 

Össjö kvalade förra säsongen mot div 6 men lyckades inte hela vägen så det kommer att bli en tuff uppgift. Tyvärr är inte planen den bästa ännu och det är väldigt svårt att prestera någon bättre fotboll men jag hoppas att vi ska kunna bjuda på en underhållande match som vi förhoppningsvis får med oss 3 poäng ifrån.

Så hjärtligt välkomna på fredag kväll och stötta oss men klä er varmt för det ska bli lite kyligt på kvällen. Annars får vi väl hoppas att spelet värmer;)

 

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-11 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Inställd träningsmatch 

Lördagens träningsmatch mot Svalövs B-lag är tyvärr inställd då Svalöv inte kunde få ihop lag.

Deras A-lag har seriepremiär på fredagskvällen och hade dessutom en del spelare borta pga andra orsaker.

Så nästa gång det är match så är det seriepremiär för oss på hemmaplan mot Össjö.

Då ses vi väl?

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-04 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Page 7 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK