Posts in Category: Senior

Väsby-Färingtofta 

I morgon lördag är det återigen tid för de gulsvarta eleganterna att spela match. Denna gång på bortaplan mot Väsby klockan 15:00.

Tyvärr har vi inte tillgång till samma manskap som i senaste matchen. Vi har sedan tidigare en del skador och har nu fått ännu flera. Några av dom är långtidsskador dessutom. Till detta har vi andra spelare borta av olika anledningar. Som tur är har några spelare som spelat tidigare lovat att de ska hjälpa till på lördag och det är jag och övriga i laget väldigt tacksamma för.

Väsby har precis som vi vunnit någon och förlorat någon match. Jag hoppas att vi ska bygga vidare på vinsten från förra veckan och att vi ska våga rulla nerifrån ännu mer och behålla bollen inom laget. Vi är ett betydligt bättre klag när vi gör detta, samtidigt som det blir trevligare för publiken att titta på.

Jag vet att det är några mil till Väsby men jag hoppas trots det att vi får med oss några som kan heja fram oss från sidan. Jag kan lova att vi ska göra allt i vår makt för att få med oss tre poäng hem. 

Vi ses i Väsby gott folk!

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-05-10 Categories: 2019 Fotboll Senior

Färingtofta IK - Spanska Akademin 3-1 

Fredagens möte mot Spanska Akademin slutade med en vinst för FIK. Inför matchen tryckte vi på två detaljer som var speciellt viktiga för kvällen. Dels var det att vi skulle våga hitta tillbaka till det spelet som vi hade under träningsmatcherna där vi rullade boll på fötterna och inte enbart tjonga iväg bollen när vi fick den. Sen pratade vi också om ordet tillsammans. Allt vi skulle göra på planen var tillsammans vi skulle jobba ihop, berömma varandra kämpa mm och hela tiden tillsammans.

Hur lyckades vi med detta under matchen då? Jo om vi tar den sista punkten först så var vi verkligen ett lag igår som kämpade tillsammans. Ingen föll ur ramen och det var riktigt kul att se. När det gäller den första punkten så är vi på rätt väg. Vi rullade mer i denna matchen än vad vi gjort i de tre första matcherna tillsammans men vi kan såklart bli ännu bättre på det. Men ett STORT steg på vägen var det. Planen är fortfarande ojämn men jag vill tacka de som har varit där och jobbat på den. Den har blivit betydligt bättre nu än vad den var sist hemma mot Össjö och nu går det att spela fotboll längs marken.

Nu lite mer till matchen. Spanska Akademin inleder matchen bäst och anfaller med mycket folk men är samtidigt lite egoistiska och skjuter gärna själv långt utifrån. En bit in i halvleken får de en hörna som oturligt styrs in i eget mål av en Färingtofta spelare. Men vi hänger inte med huvudet för det. Vi kommer till många fina lägen och bollen räddas på mållinjen vid något tillfälle. Lite senare kommer Anton Sandberg med full fart in i straffområdet och målvakten kapar honom med straff som följd. Tobias Berg stegar fram och sätter den stensäkert och snyggt och vi har kvitterat.

Vi fortsätter att trycka på och kommer strax efter i ett nytt fritt läge men i avslutsläget blir FIK-spelaren tryckt bakifrån och domaren tvekar inte en sekund utan blåser straff igen. Denna gången stegar Anton Sandberg fram och lägger den säkert i mål och vi har vänt på steken.

I andra halvlek tycker jag att vi spelar ut mer och rullar boll bättre. Spanska Akademin har under första halvlek några hyfsade chanser där Mogge gör några fina räddningar men i andra skapar de inte så mycket. Istället är det till slut Kent Persson som fastställer slutresultatet till 3-1 och glädjen i FIK-lägret går inte att beskriva.

Detta var en riktig lagseger där jag inte vill berömma någon mer än någon annan. Tillsammans var ordet för dagen och vi visade verkligen vad det betyder. Jag vill också ge en stor eloge till alla som verkligen höll sig kalla och inte drogs med i Spanska Akademins gnäll från minut ett till det var slut. Vi var lugna och uppträdde korrekt och det är så viktigt. 

Segersången sjöngs högt och tydligt och spelades in på video så att klubbens egna lilla sångfågel Nils ändå fick se den då han tyvärr inte kunde närvara vid matchen. 

Nu njuter vi hela helgen av denna viktiga seger och sen på måndag börjar jobbet igen med träning samt en ny träning på onsdag. Nästa match är på Lördag borta mot Väsby. En tuff utmaning men med denna vinst i ryggen är självförtroendet på topp igen.

// En glad och nöjd Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-04 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Hemma match igen FIK-Spanska Akademin 

På fredag är det åter dags för en hemmamatch. Efter två raka bortamatcher som slutade med förluster är det tid för en hemmamatch och på hemmaplan är vi ju obesegrade:)

Vi möter Spanska Akademin och det blir såklart tufft. De förlorade senast på bortaplan med 3-1 mot starka Vallåkra. Men jag kan lova att vi kommer att göra allt för att fixa en ny trepoängare på hemmaplan. Vi tar tacksamt emot stöd från nära och kära samt övriga som har ett FIK hjärta.

Matchen startar 19:00 och vi hoppas på bra väder. Om inte finns det ju kaffe och korv samt lite annat smått o gott att värma sig med i kiosken.

 

Vi ses på fredag kväll!!

 

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-02 Categories: 2019 Fotboll Senior

RIS-FIK 

                                                                            Röstånga – Färingtofta

På fredagskvällen var det derby på Odenvallen i Röstånga. Det var fina förutsättningar med fint väder och en okej plan dock lite väl mycket grus på den men den var i alla fall jämn.

Tyvärr drabbades vi av ett avbräck en kort stund innan samlingen då en av våra spelare blev tvungen att köra iväg på ett jobb. Tufft såklart framförallt då vi inte heller denna gång var en full trupp.

Första halvlek var ganska jämn. Röstånga har ett visst spelövertag men skapar inga direkta farligheter. Vi har några halvchanser men hotar inte något nämnvärt. Det är väl mer kamp än skönspel.

Andra halvlek är på liknande sätt men cirka 10 minuter in i halvleken tar RIS ledningen. Detta i misstänkt (1 meter ) offside läge enligt vissa i publiken och på plan. Själv tycker jag att det ser ut som offside men är för långt ifrån för att vara säker. Jag vill dock påpeka att domaren är själv och det är inte lätt att se överhuvudtaget och det blir heller inga protester. Vi kämpar vidare och skapar lite grann men utmanar inte riktigt deras målvakt.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen gör Röstånga 2-0 efter lite missförstånd i agerandet men vi fortsätter trots det att kämpa på. Vi flyttar upp Tilling på topp för att han ska vinna lite i luften och kunna hålla i bollen, men närmare än ett bra skott och en retur som går precis utanför kommer vi inte. Röstånga vinner med 2-0 och det är bara att gratulera. De gjorde mål på det de fick och det räckte igår kväll.

Min analys till varför vi förlorade är enkel. För det första så är många alldeles för dåligt tränade. Med något undantag så har vi de senaste två månaderna varit under 10 man på träningarna. Till matcherna är vi nästan aldrig mer än 14 st. truppen är för liten och när folk är borta pga jobb, sjukdom, skador eller annat så blir vi inte fler. Att då komma ut på en stor plan är verkligen stor skillnad. Speciellt att komma ut på Odenvallen som är så stor som den max får vara. Det visar sig tydligt då att orken inte finns, viljan fanns där och vi krigar på matchen ut men vi har inte ork att fylla på med folk i våra anfall och är då inte tillräckligt med folk att snabbt vinna tillbaka bollen högt.

En annan sak är att under träningsmatcherna vågade vi rulla boll och spela runt inom laget. Nu under serien brister självförtroendet och får man bollen så vill man göra sig av med den så fort som möjligt. Så det måste vi förbättra, det är tillåtet att göra misstag och det är ingen som gnäller om vi bara försöker. Med större bollinnehav slipper vi springa så mycket och det blir betydligt roligare att spela.

Vi jobbar vidare på detta och ser fram emot 2 träningar innan nästa match som är på hemmaplan på fredag mot Spanska Akademin. Där är vi obesegrade och så skall det förbli.

/ Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-27 Categories: 2019 Fotboll Senior

Röstånga - Färingtofta 

På fredag 18:45 vankas det derby på den gigantiska Odenvallen i Röstånga.

En ny tuff match mot ett ungdomligt Röstånga som inlett på bästa sett med 2 segrar, men vi ska göra allt för att få med oss 3 poäng.

Vi har fortsatt en del skador och nu även an avstängning och det märks så klart när vi inte har så stor trupp men som sagt vi ska göra allt som finns i vår makt för att vinna matchen.

Vi hoppas så klart på stöd från nära och kära.

Ses på fredag!

/Coach Z 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-25 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 6 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK