Posts in Category: Senior

FIK - Stattena Akademi 

Då var det dax för en ny hemmamatch. Denna gång är det Stattena Akademi som kommer på besök.

Som vanligt är det många som är borta på grund av skador mm men vi har ändå en bra trupp tycker jag.

Vid våra andra hemmamatcher den här säsongen har vädergudarna inte varit med oss. Det har varit vinterjacka på vid samtliga tillfällen.

Trots det är det ganska många som har kommit och stöttat oss. Jag hoppas först och främst på bättre väder denna gång och att vi kan få ett bra stöd utifrån även denna gång.

Jag och truppen är laddad för att göra allt för att fixa en trepoängare. Tillsammans ska vi fixa detta och ta revansch för vår dåliga insats vid senaste hemmamatchen.

Vi ses imorgon kväll!

 

Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-28 Categories: 2019 Fotboll Killar Senior

INSTÄLLD MATCH 

Fredagens bortamatch mot Torekov/Hov är flyttad och kommer att spelas den 18/6 istället.

Stort tack till Torekov/Hov som gick med på detta då vi har ett gigantiskt manfall denna helg och inte hade kunnat få ihop ett lag.

Så nästa match blir på hemmaplan mot Stattena Akademi på onsdag i nästa vecka. Väl mött då!

 

/Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-23 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

FIK-Harrie 0-3 

                                                                              Färingtofta IK - Harrie FF

Fredagens hemmamatch blev ingen rolig historia. Jag vill inte vara en sådan som kommer med bortförklaringar men vill ändå ge en bild av en del av orsaken till att det blev så här. Vi hade 6 st spelare som normalt sett kan gå in som startspelare borta på grund av olika orsaker. Som om inte det var nog så spelade vår målvakt med en handskada och var tvungen att kasta in handuken i paus. Så det är ju inget som direkt stärker oss.

Men som sagt jag skyller inte på det för med rätt attityd och inställning så borde vi vunnit denna match ändå. Harrie var inte bra men igår var vi sämre. Många i vårt lag verkade helt plötsligt spela helt utan självförtroende. Fick man bollen till sig så vågade vissa inte hålla i den och leverera en enkel passning utan slog iväg den på vinst och förlust. Vi har vissa korta stunder i matchen där vi försöker rulla och då tar vi oss också framåt. Men strax efter är det samma skit igen, hafsigt och dåligt.

Dessutom är det otroligt mycket negativitet ute på planen. Vissa går och muttrar negativa saker från matchminut ett och vissa smågnäller hela tiden. Det här som vi har pratat så mycket om på slutet och som var en bidragande orsak till att vi vann förra hemmamatchen nämligen ordet tillsammans var helt borta. De senaste matcherna har vi jobbat tillsammans och vi har verkligen varit ett lag. Igår var det inget lag. Igår var det ett gäng individualister som spelade i samma tröjfärg utan att prata med varandra utan att ge understöd utan att berömma och pusha varandra.

Jag vet att jag låter negativ nu och jag vet att det fanns vissa i laget som verkligen försökte men det hjälper inte när inte hela truppen vill samma sak. Jag är glad att jag skriver detta nu och att jag inte skrev det igår för då hade det blivit ännu värre…

Matchen då. Utan att spela bra så är vi ändå det bättre laget i början. Men när Harrie gör 0-1 så faller allt. I andra halvlek kommer både 0-2 och 0-3. Mer finns det inte att säga om denna match från min sida.

Nu väntar en bortamatch mot Torekov på fredag och då har vi ytterligare två spelare borta då de ska på semester. Så nu vädjar jag till övriga spelare i truppen att föröka ställa upp på fredag fast det är en bra bit till Torekov och att det kan vara svårt att hinna efter jobb. Men vi måste försöka så att vi kan få ett slagkraftigt lag. Det är revansch som gäller efter gårdagens insats och vi måste hitta tillbaka till att spela som ett lag igen och våga hålla i bollen.

Till sist vill jag be vår publik om ursäkt för vår insats igår. Det hade nog varit både roligare och varmare att sitta hemma och titta på Lets Dance istället :)

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Inför Färingtofta - Harrie FF 

På fredag 19:00 tar vi emot Harrie FF till Snälleröds IP. Vi är än så länge obesegrade på vår hemmaborg och målet är såklart att vi skall så förbli.

Tyvärr grinar oturen oss i ansiktet gång på gång. I senaste matchen fick vi två nya skador och inga direkt vanliga fotbollsskador. Båda två har skador på överkroppen. Så förutom de som redan är skadade så är nu Anton Sandberg och Gustav Hebsgaard också borta. Som om det inte är nog är det osäkert om Kent Persson hinner hem i tid från sitt arbete.

Men det är saker vi inte kan påverka och vi har en bra trupp att ställa på benen ändå. Vi kommer att sälja oss dyrt och känslan är positiv efter de två senaste matcherna då vi har hittat rätt i vårt spel igen. Jag är optimist och tror på en ny vinst för de gulsvarta eleganterna och jag hoppas såklart på stöd från vår kära publik.

Vi ses på fredag kväll!

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-16 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Väsby - FIK 2-0 

                                                                                Väsby – Färingtofta 2-0

Livet är inte alltid rättvist och fotbollsresultat är inte heller alltid rättvisa. I alla fall inte om resultatet skulle baserats på vilket lag som spelat bäst på planen. Igår var det en typisk sådan match där resultatet inte speglar matchbilden. Vi är det bättre laget och skapar en mängd chanser och borde gjort minst 3-4 mål men tyvärr var det antingen en motståndarmålvakt som gör sitt livs match eller gör vi själva missar i klart öppna lägen.

Inför denna match hade vi stora problem med att få ihop en trupp. Jobb och skador samt andra saker ställde till det rejält. Men tack vare några fina killar med FIK hjärta fick vi ihop 13 man. Niklas Pavlevski var en av de som ställde upp, en kille som jag inte tidigare hade träffat men som jag gärna ser att han hjälper oss igen, Martin Persson och Karl Hörman ställde också upp och dessa killar var också väldigt bra och jag hoppas verkligen att vi får se dessa många gånger framöver. De har till och med hotat med att de ska träna på måndag!!

Sist men inte minst men däremot yngst så var Rikard Andersson också med. Rikard började träna i måndags med oss och är endast 15 år gammal. Jag ställde frågan i fredags till honom om han kunde och ville vara med och det ville han. Han hoppade in i matchen efter ca 25 minuter och spelade sen till slut. Riktigt kul att se en ung kille som går in och tar för sig på det sättet. Fortsätt så Rikard!

Nu till själva matchen. Vi inleder bra och rullar nerifrån när vi kan, vi bryter av med någon längre boll ibland precis enligt plan. Vi skapar en del chanser och en del hörnor men lyckas inte få till avslutet helt. I den 33.e minuten kommer de in i vårt straffområde och i en närkamp hittar domaren en straff… en väldigt tveksam sådan och hade det funnits VAR i våra divisioner tror jag inte att det blivit straff. Men domaren är själv och ska ta ett beslut på en sekund så tyvärr tog han detta beslut denna gång. De gör mål på straffen och leder i paus med 1-0.

Andra halvlek är den första lik. Vi har till och med ännu mer bollinnehav och pressar på rejält för att få in först och främst en kvittering men även ett vinstmål. Så pass mycket bättre är vi men tyvärr hittar vi inte rätt. Deras målvakt räddar dem gång på gång och i den 96.e minuten när vi har flyttat fram nästan alla i jakten på en kvittering får Väsby en kontring och gör 2-0.

Dystert som bara den och det känns så himla orättvist. Vi gör en av våra bättre matcher rent spelmässigt och förlorar ändå. Väsby är nu på andra plats i serien och 6 poäng framför oss. Om vi istället satt våra lägen och vunnit matchen hade vi legat på samma poäng, men fotboll handlar ju om att göra mål och det gjorde Väsby.

Nu gäller det för oss att försöka få tillbaka några skadade spelare till på fredag. Ännu tuffare blir det efter den matchen då två av våra tongivande spelare åker på semester och missar två matcher. Men som sagt först är det fredag som gäller och på hemmaplan är vi obesegrade och skall så förbli även efter Harrie matchen.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-12 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 5 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK