Posts in Category: Senior

Summering av vårsäsongen 

Nu när vårsäsongen är färdigspelad så tänkte jag försöka mig på en liten summering.

Efter en lång försäsong startade vi seriespelet på hemmaplan mot Össjö den 12 april. På en svårspelad plan vann vi matchen med 1-0. Därefter hade vi 2 tuffa bortamatcher. Först åkte vi till Vallåkra och förlorade klart därefter åkte vi till Röstånga där vi förlorade en jämn match. Efter det var det åter igen tid för en hemmamatch. Denna gång mot Spanska Akademin och vi vann med 3-1.

Omgången därpå var det en ny bortamatch. Vi åkte till Väsby och nu hade problemen kommit med en mängd skador och några andra orsaker till frånvaro. Vi lyckades skrapa ihop folk och jobbade hårt hela matchen men fick se oss besegrade med 2-0. i den matchen fick vi dessutom fler skador...

Sen efter det kom vårens bottennapp. På hemmaplan förlorar vi mot Harrie med 0-3. Det var en minst sagt pinsam historia och då var man inte glad. Efter 12 dagars uppehåll var det dax för en vinst då vi hemma besegrade Stattena Akademi med 3-1. Av bara farten tog vi en kämpaseger i fredags mot Össjö på bortaplan med 2-1.

Sen var det då dax igår för sista matchen innan uppehållet där vi efter en tveksam inledning tar tag i det och vänder ett 1-0 underläge i paus på bortaplan mot Torekov/Hov och tar tredje raka segern när vi vinner med 2-1.

Så efter en halvtaskig inledning har vi på slutet visat bra moral och kampvilja och ligger nu på en kvalplats när vi går på sommarvila. Det känns inspirerande och spännande inför hösten då vi har en tuff inledning när vi de tre första omgångarna möter de tre lagen som för tillfället ligger före oss. Vi startar mot Vallåkra och Röstånga hemma på IP och sen möter vi Spanska Akademin på konstgräs i Helsingborg. 

Inför detta kommer vi att träna hårt och se till att vi är ordentligt förberedda. Förhoppningsvis får vi tillbaka några av våra skadade spelare till hösten så att konkurensen ökar ännu mer. 

Nu tar jag, övriga ledare och spelare lite sommarvila med förhoppningsvis massor av sol och bad. Men även en liten löprunda då och då så att vi inte tappar formen. Vi har dessutom frivillig träning på onsdagar för de som kan.

Glöm nu inte loppisen den 29 Juni!!

// Sommarhälsningar från Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-06-19 Categories: 2019 Fotboll Senior

Torekov/Hov-Färingtofta 1-2 ( 1-0) 

På tisdagskvällen spelades den uppskjutna matchen borta mot Torekov/ Hov. 

På förhand var det en svår match och vi inleder också matchen dåligt. Vi är passiva och visar ingen fart eller vilja. Redan efter 7 minuter kommer också 1-0 till Torekov/Hov. Jag och Isak sa båda två att detta bådar inte gott. Det kan sluta riktigt illa.

Men efter 15-20 minuter kommer vi igång och tar över matchen. Vi börjar hitta mer rätt i vårt passningsspel och visar bättre vilja. Resterande av halvleken blir ganska lugn för vår Karl Hörman vår vikarierande målvakt för dagen. Vi skapar en del chanser men får inte in bollen i mål och Torkov/ Hov leder i paus med 1-0.

I pausen pratar vi om att fortsätta som vi avslutat första halvlek men att vi måste våga fylla på med mer folk i straffområdet för att kunna nå minst en kvittering. Vi jobbar på och försöker och försöker och till slut när vi har lite tryck får vi en straff där Kent är inblandad. Domaren blåser för straff pga en våldsam satsning och fram stegar el capitano Erik Karlsson. Han är säkerheten själv och 1-1 är ett faktum.

Vi fortsätter trycka på och i 83 minuten dundrar vår hårt arbetande Gustav Hebsgaard in 2-1 och glädjen är stor hos de gula. Efter målet flyttar Torekov fram mer folk och helt plötsligt får de en straff. Men Karl Hörman i målet med lånade skor och lånade handskar gör en kanon räddning och är även med på returen. En riktig hjälte!!

Några minuters tillägg gjorde att man fick några gråa hår till innan vi kunde jubla. En otroligt skön seger och vår tredje vinst på raken och nu går vi till sommarvila med en kvalplats. Nu gäller det för alla att hålla igång under uppehållet och när vi startar träningen igen ska vi verkligen köra på. Nu är vi med där uppe och då ska vi inte ge bort något gratis. Vi ska ge allt under hösten och se till att detta blir en säsong att minnas.

Stort tack för idag boys. Ingen nämnd ingen glömd! 

// Coach Z

 

 

Posted by Färingtofta IK 2019-06-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Össjö-Färingtofta 1-2 

På en underbart fin gräsplan spelade vi på fredagskvällen borta mot Össjö.

Som vanligt var det en del strul inför matchen med bland annat 2 avhopp vid fredag lunch. Dessutom var en del spelare borta redan innan pga jobb mm.

Så vi åkte dit med 14 man bara och hoppades att vi skulle slippa några fler skador. Men givetvis höll inte det. Viktor skadade sig redan i första halvlek så då var vi endast 2 avbytare och med tanke på värmen som var så hade vi behövt fler för att kunna hålla en högre kvalite på spelet matchen i genom.

Vi inleder väldigt passivt och Össjö som nu hade ett mycket starkare lag än när vi senast mötte dom tog kommandot från start. Morgan i målet gör några fina räddningar bland annat vid en frispark som Össjös Magnus Ranefalk dundrade med sin vänster mot krysset men mogge gjorde en kanon räddning.

Men efterhand arbetar vi oss in i matchen och i den 22.e minuten smällde det till. Anton Sandberg dundrade in årets mål i serien en bit utanför straffområdet drar han till med högerfoten och pang upp i krysset. Otroligt snyggt!

Vi fortsätter att trycka på och i den 30.e minuten gör vår skyttekung Kent Persson 2-0 till FIK. Härligt och helt plötsligt blev det lite tystare från Össjö bänken. Iallafall i en minut:)

Vi går till pausvila med den ledningen men vi är inte helt nöjda. Vi har varit för passiva i vissa situationer framför allt på hörnor och frisparkar. Men vi har vår ledning så vi ska inte vara allt för gnälliga.

Andra halvlek blir tyvärr spelmässigt väldigt dålig från vår sida. På grund av värmen tröttnar vi allt mer och vi byter en hel del in och ut och det rör ju såklart till det. Össjö blir allt mer desperata och det hörs från sidan..... Till sist får de hål på Morgan i målet och reducerar till 1-2 när det återstår 17 minuter av ordinarie tid. 

De trycker på ganska mycket mot slutet men vi lyckas hålla undan och krigar oss till vinsten. Matchens lirare är defenitivt Morgan i målet men jag vill ge alla en eloge. Inte för att vi spelade bra men för inställningen och att vi krigade oss till denna 3 poängare.

Efter matchen samlades vi som vanligt mitt på planen och sjöng tillsammans med vår sångfågel Nils som hade kört dit för att stötta oss. Härligt Nils!

Ni väntar ett par dagars vila innan vi på tisdag ska åka till Hov och möta Torekov/ Hov. En tuff match men vi har nu 2 raka vinster och vill inget hellre än att öka på den trenden. 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-06-15 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Össjö- FIK 

Idag är det dax för bortamatch mot Össjö. Matchen startar 18:30.

Vi mötte Össjö i premiäromgången på hemmaplan och vann med 1-0.

I senaste omgången tog Össjö sin första vinst för året då de i slutminuterna vände ett 1-2 underläge till vinst med 3-2 mot Stattena Akademi. Så de är kanske på gång nu. Men jag hoppas och tror på killarna och att vi idag kniper första borta vinsten för säsongen.

Det ser ut att bli fint väder så förhoppningsvis får vi med oss lite supportrar som kan hjälpa oss att nå vårt mål.

Vi ses ikväll i solen:)

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-06-14 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Färingtofta - Stattena Akademi 4 - 1 

                                                                  Färingtofta tog en ny hemmavinst!

På onsdagskvällen spelade vi återigen på hemmaplan. Denna gång var det Stattena som kom på besök. Trots att vi har en del skador och folk som är bortresta med mera så var vi ändå full trupp i dagens match. Morgan som brukar stå i mål har fortfarande lite bekymmer med sin hand och kunde inte stå i mål men vi lyckades få med Jonas Lagge Lagerqvist i mål istället och det tackar vi för. Jonas gjorde en bra match och styrde laget bakifrån. 

Morgan kunde istället spela ute och visade vilken bra fotbollsspelare han är som behärskar vilken roll som helst på planen.

Inför matchen var målet att vi först och främst skulle arbeta tillsammans igen och visa glädje. Vi skulle stötta, berömma och styra varandra och verkligen visa att vi är ett lag samt att vi skulle ha roligt på planen. Planen var också att vi skulle sätta hög press med hela laget och göra det svårt för Stattena att sätta igång något vettigt spel. Detta lyckades vi ganska bra med och resultatet lät inte vänta på sig då Ted Seger nickar in 1-0 redan efter 3 minuter. 

Efter målet går vi ner oss lite. Jag tycker att vi slarvar i vårt passningspel och i ivern att göra fler mål framåt söker vi en avgörande passning alldeles för tidigt. Hade vi istället haft lite tålamod och rullat runt lite mer så hade vi kunnat komma till mycket bättre lägen. Vi trillar också in i deras tempo och varje inkast och frispark tar evigheter att kasta eller slå. Vi pratar om allt detta i pausen och det blir väl lite bättre i andra. Innan denna paus har vi även gjort 2-0 detta också på nick och målskytt denna gången var Morgan Lindgren. 

I andra halvlek går spelet lite i vågor. Stundtals rullar vi på ganska bra och i momentet efter kan vi slå bort den enklaste passningen. Vi lyckas dessutom kladda till det så att Stattena får reducera till 2-1. Ett mål som dock inte borde godkänts på grund av offside men utan linjedomare är det inte lätt för en ensam domare att se. Målet blev till lite av en tändvätska för oss och vi går för ett avgörande framåt. 3-1 kommer också strax efter på ett fint skott utifrån från en för dagen mycket bra spelande Martin Persson. Innan matchen är slut har vi även satt 4-1 genom vår specielle målskytt Kent Persson snyggt framspelad av vår debutant för klubben Björn Olofsson. Vi skapar en mängd chanser till men trots frilägen från halva plan och en massa andra lägen stannar det vid 4-1.

Efter matchen är det med stor glädje jag kan konstatera att vår käre Nils Svensson är tillbaka på IP och att han sin vana trogen stegar in på planen och tillsammans med alla spelarna sjunger vinnarlåten. En härlig känsla för oss alla och skönt med en ny 3-poängare.

Nu väntar ett uppehåll då vi står över i nästa omgång men vi tränar på i veckan som vanligt. Därefter väntar Össjö på bortaplan innan vi avslutar men den uppskjutna matchen borta mot Torekov/ Hov tisdagen den 18 juni.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-30 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Page 4 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK