Posts in Category: Senior

Enkät om Idrottsklubbens framtid! 

Hjälp oss i styrelsen!

Tanken var att samla medlemmar och boende i bygden till ett stormöte för att diskutera FIK och bygdens framtid. Tyvärr satte Corona stopp för detta möte men behovet finns kvar att samla in medlemmarnas och bygdens syn på idrottsföreningens framtid. Därför tänker vi nu försöka samla in era tankar digitalt! Hoppas ni vill hjälpa till! Alla synpunkter behövs!

 

Sedan Färingtofta skola lades ner har Färingtofta Idrottsklubb levt en alltmer tynande tillvaro. Vi visste alla att beslutet om skolnedläggning innebar kommande problem för FIK. Det är nu påtagligt att verkligheten kommit ifatt oss. Ungdomarna och barnen vill spela fotboll med sina klasskamrater vilket är fullt förståeligt. Engagerade föräldrar, som alltid behövs för lyckat föreningsliv, lägger nu sitt engagemang på andra ställen. Föreningen lider också svårt av ledarbrist och det blir allt svårare för föreningar generellt att hitta ideella krafter. Allt detta gör ekvationen framöver omöjlig. Till årets säsong fick vi inte ihop tillräckligt med spelare till ett seniorlag, efter att i många år brottats med spelar och engagemangsbrist även där.

Vi har i nuläget ett knattelag men dess framtid är högst osäker då återväxten inte finns. Tennisbanan ligger i träda pga brist på ansvariga för banan.

 

Läget för föreningen är ytterst allvarligt och styrelsen i FIK har stora beslut att ta framöver. Vad ska vi erbjuda för aktiviteter? Hur ska vi kunna erbjuda det? Vad engagerar våra medlemmar? Finns det tillräckligt med engagemang för att ha en idrottsförening i Färingtofta? Ska vi finnas kvar som idrottsförening? Hur ska vi kunna driva våra anläggningar, idrottsplatsen och Tornsborgs tivoli, med det lilla engagemang som finns idag? Hur ska vi få in pengar till driften när det är så svårt att få folk att hjälpa till? Många frågor och vi behöver er hjälp med svaren!

Hoppas ni kan ta er tid att svara på några frågor om Färingtofta Idrottsklubbs framtid!

Vänligen

Styrelsen, Färingtofta IK.

 

Man kan svara via dator eller mobil, och skicka den gärna till andra!

Klicka på nedanstående länk för att svara på frågorna anonymt. Du kan svara flera gånger.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=K-5PCdV1NUa8bySdvNpr-_kQYZsZP2tGot3sf2H3I0JUREhYR0lMQjlJQTVNSkJRN0gzUVQ1UE1XRi4u

 

Inget seniorlag i seriespel 2020 

Trist men vi tar nya tag!

Ikväll togs det tråkiga beslutet att Färingtofta IK drar sig ur seriespel för herrseniorer 2020.
Beslutet togs gemensamt av styrelsen och seniorlaget. Anledningen är brist på spelare. Redan under säsongen 2019 hade vi problem med uppslutningen på träning och matcher och vi har inte lyckats få tillräckligt med nya spelare för att spela seriespel. Detta faktum gör det helt enkelt omöjligt för föreningen att driva ett seniorlag vidare just nu. Vi är många som sett fram emot årets serie med många derbyn, men nu blir det tyvärr inget lag från Färingtofta IK detta år.

Träning kommer fortsätta för de som önskar och vi hoppas på god uppslutning, fin anda och möjlighet till framtida återinträde i serie. Trots detta tråkiga men nödvändiga beslut tror vi på framtiden och Snälleröds idrottsplats som mötesplats för gamla och unga. Vi hoppas också på ett starkare engagemang i föreningen framöver, där vi tillsammans hjälps åt att hålla liv i föreningen och byn.

 

Posted by Färingtofta IK 2020-01-08 Categories: 2020 Fotboll Senior Vår

Summering och tack för mig 

Säsongen är slut och det är dax för en summering. 

Efter vårsäsongen låg vi som bekant uppe på en kvalplats men under hösten så orkade vi inte hålla den placeringen Vi tappade och när säsongen var slut hade vi tagit 18 poäng vilket givetvis inte räckte så långt. Men jag är övertygad om att ifall vi inte hade haft så många skador och avstängningar samt annan frånvaro vid träningar och matcher så hade vi varit topp fyra. Tyvärr är inte fotbollen prio ett för alla och det är väl därför man spelar i div 7 även om man har högre kapacitet så det får jag väl lära mig att leva med men det känns tråkigt när vi kunde varit där uppe...

Spelartruppen i Färingtofta är helt enkelt för liten och det är ett evigt jagande att få ihop folk till matcherna och många träningar är vi så lite folk att det går inte att träna på det som vi egentligen skulle behöva. 

Jag har nu tagit beslutet att inte fortsätta vara tränare i FIK. Jag gillar klubben och alla spelarna väldigt mycket men jag orkar inte hålla på att jaga folk hela tiden och jag vill att det ska vara folk på träningarna så att man kan köra träningar som gör oss bättre. Tyvärr har det inte varit så i år och framför allt inte i höst. Det finns många som är seriösa och knappt missat någon träning och jag hoppas för deras skull och för klubben att det kommer fler spelare till nästa år. 

Färingtofta kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag håller alla tummar för att FIK ska få ett bra 2020.

Till sist vill jag tacka styrelsen, spelarna, Bengan och Isak samt alla supportrar som troget kommer och hejar på oss.

Ett extra tack till dig, Nils Sångfågeln Svensson för din sång, programblad, speaker och för dina fina inlägg efter matcherna på Facebook. Tack även för ditt stöd på våra träningar, jag tror att du har högre närvaro än vad många av spelarna har:)

Stort lycka till i framtiden FIK!!

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-10-23 Categories: 2019 Fotboll Senior

Uddamålsförlust 

På lördagseftermiddagen spelade FIK årets sista hemmamatch. Torekov/Hov stod för motståndet och det var ett taggat hemmalag som ville vinna denna sista match på IP. Vi var för dagen 16 man och full trupp och det behövdes verkligen. Vi skulle nog behövt någon till om det hade varit tillåtet. Vi har en väldig förmåga att dra på oss skador och vi avslutar matchen med halvskadade spelare men som ändå vill ge allt för att vi ska kunna få minst en poäng.

Första halvlek är ganska jämn. Torekov/Hov har kanske lite mer boll men utan att skapa något mer än några hörnor. De gör också ett mål men det blev avblåst för offside vilket det också var. Redan under första halvlek får vi möblera om i laget pga skador men vi kämpar på ändå. Vi har som så många gånger förr lite långt mellan lagdelarna och när vi anfaller är vi för få för att kunna skapa de där riktiga farligheterna.

Andra halvlek är den första lik. Men med en avgörande skillnad. Sex minuter in i halvleken får bortalaget en straff som de gör mål på. Vi kämpar på och försöker få in först och främst en kvittering och man funderar över hur man ska kunna göra en förändring för att bli vassare framåt. Men istället för att vässa till det får man försöka se till att vi har 11 friska på planen vilket idag inte var så lätt. Vi får faktiskt in en kvitteringsboll men det blir avblåst för frispark för motståndarna. Domaren säger att Gustav Hebsgaard i en duell har använt armarna och knuffat sin back i ryggen, Lite konstigt var han kunde få det ifrån när backen är i ryggen på Gustav och inte tvärtom.... Bollen gick till Kent Persson som gjorde mål men som sagt domaren blåste för frispark. För mig och alla andra helt oförklarligt. Iallafall alla med FIK-sympatier. 

Närmare än så kommer vi inte och det är bara att gratulera Torekov/Hov till vinsten. Det känns tungt för det är ännu en match som vi borde kunnat få med oss poäng i. Men tyvärr räcker vi inte till. Alla är inte tränade för 90 minuter och det blir man inte om man inte tränar regelbundet. Många skador kommer på grund av detta. Dessutom är vi tvingade att använda halvskadade spelare match efter match på grund av att truppen är för liten. Så det blir en ond cirkel.

Men nu ser vi framåt. Vi SKA se till att vinna den sista matchen som spelas på söndag förmiddag mot Stattena Akademi redan 11:00.

Till sist vill jag tacka alla de som under året kommit till IP under säsongen och stöttat oss. Tyvärr har vi inte alltid levererat men några gånger har ni fått höra vår skönsång efter matcherna.

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-09-15 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Sista Hemmamatchen! 

FIK - Torekov/Hov

På lördag kl. 14:00 spelar vi vår sista hemmamatch för säsongen. Vi möter Torekov/Hov som blandar och ger i sina prestationer.

För två omgångar sedan kryssade de på hemmaplan mot Össjö vilket måste varit en missräkning, sen i förra omgången slog de Väsby med 2-1!

När vi möttes precis innan uppehållet lyckades vi vinna på bortaplan med 2-1. Min förhoppning är att vi ska vara taggade till max på lördag och vinna även denna gång. Det har låst sig lite i avsluten men jag tror att det lossnar på lördag.

Så med andra ord missa inte det. Kom och stötta oss för sista gången i år så att vi tillsammans med vår sångfågel Nils Svensson får sjunga Färingtofta-visan efter matchen. 

Det är också sista chansen att smaka på allt det goda som kiosken erbjuder så passa på.

Vi ses på lördag eftermiddag.

 

/Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-09-12 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior
Page 1 of 13 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK