Posts in Category: Fotboll

Andra matchen och första vinsten ...  

Just nu etta i tabellen ...

Matchrapport 25/4 Hurva-Färingtofta 0-1

Vi börjar matchen mycket bra, dem första 45 minuterna äger vi Hurva fullständigt och det ända dem skapar är en nick utanför på hela första halvlek, Vi spelar bra och är effektiva i dem två första 3:e delarna men tyvärr inte lika effektiva i sista 3:e delen, vi skapar en hel del chanser och har en del bra avslut på mål, någonstans i 15:e minuten så har Erik Amilon ett mycket bra skott på mål som skruvar sig utanför målvakten och sitter klockrent i stolpen. Men det ska dröja ända in i 30:e minuten innan Gustav Van der schaaf slår in 1-0 målet efter att Martin Persson har rundat sin man höger om straffområdet och serverar en passning med mycket smör på som schaaf enkelt kan lägga in i mål. Vi fortsätter första halvlek i samma anda och skapar några bra lägen till. I halvlek så gör vi en liten tränarmiss då vi känner att mittfältet har väldigt lätt så flyttar vi en av våra 3 innermittfältare upp ett steg och går ifrån en 4-5-1 uppställning till en 4-2-3-1. detta är ett bra beslut om det inte är så att våra motståndare som har kollat på samma match känner samma sak och flyttar in en extra mittfältare. Vi tappar mittfältet i andra halvlek och efter 5-10 minuter så får Gustav van der schaaf en dubbelmacka från 2 Hurvaspelare och får tyvärr hämtas med ambulans då dem befarar att benet kan vara brutet(han mår bra, bara kraftigt stukad) och detta gör att hela laget blir lite nerstämt och vi tappar fokus på matchen lite, men vi tar pausen till att omorganisera oss (70e: minuten ca) och återgår till ett 4-5-1 , och därifrån återtar vi matchen till stor del. dem har några fasta situationer och en kille som kan kasta inkast upp mot 30-35 meter vilket gör att dem skapar lite genom det, inget jättefarligt och baklinjen som är 100% på tårna tar lätt hand om allt som närmar sig, men det är lite nerver då alla på planen vet att 1-0 inte är något vi kan backa hem och spela på. I 85:e minuten får dem rött kort på sin målvakt efter att vi haft 4-5 riktigt bra anfall och det slutar med att han slår till Anton Sandberg och åker ut, efter det kan vi lätt spela av matchen och åker hem med våra 3 poäng!

Matchens bästa spelare är inte en utan två, det är duon i backlinjen Jesper Persson och Joakim Hjelm som äger ALLT som rör sig där nere, tätt följda av sina två ytterbackar Johan Thoresson och Erik Amilon som idag gör en kanonmatch!

/coach Henrik & Fredrik via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-04-25 Categories: Fotboll Senior

Säsongsstart på Snälleröds IP 

Vi vann inte men vilka bra lag!

Så är fotbollspremiären avklarad. Det blev en riktig fotbollslördag på Snälleröds IP. Först ut var FIK s P 11, som mötte Mörarps IF, som dock drog det längsta strået. Men tilläggas bör, att det var första gången som FIK-LAGET spelade en seriematch , och det är glädjande att Färingtofta efter ett par års uppehåll åter har ett ungdomslag i seriesammanhang.
På eftermiddagen var det a-lagets tur. Motståndare var Södra Rörums BIK. Färingtofta ledde länge med 1-0 efter Anton Sandbergs eleganta fullträff. Men när bara några minuter återstod utjämnade gästerna efter en tilltrasslad situation framför Färingtoftamålet, alltså en poäng till vardera laget. FIK får väl godkänt för sin insats. Spelarna visade den rätta viljan, och det bådar gott inför fortsättningen.
Efter matchen avtackades Anders Svensson, som förra året hade delad tränaruppgift. Nuvarande tränaren Henrik Henke Svensson fick ett stipendium ur Lars Oredssons minnesfond.

 

Nils Svensson via Pär

Dagens matchbollar var skänkta av:

P11 matchen: Mikael Sandström & Linda Jönsson

A-Lag: SMEKANO AB

 

Lite bilder från dagen:

 

   
   
   
   Glatt gäng samlat efter matchen trots förlust

 

 

 Där satt det! Årets första mål kom i premiärmatchen!  
   Första målet i årets första match  
 
Förra årets tränare, Anders Svensson, tackades för
en bra insats.
Nuvarande tränaren Henrik Henke Svensson fick ett
stipendium ur Lars Oredssons minnesfond.
Posted by Färingtofta IK 2015-04-18 Categories: Fotboll P11 Senior
Page 14 of 14 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Färingtofta IK