Posts From August, 2019

FIK - Väsby 1-5 

Katastrof!

Med stora förväntningar om 3 poäng körde jag mot Snälleröd igår kväll. Detta var vår chans att haka på Väsby i kampen om en kvalplats. Vid hemmavinst skulle det enbart skilja 3 poäng mellan oss.

Tyvärr drabbades vi av en motgång redan innan matchstart då Erik Lill-Onka Karlsson fick lämna återbud pga arbete. Detta gjorde att vi fick gå ner på en trebackslinje istället för den 4 backslinjen som fungerade så bra i den senaste matchen. Med Jesper Ottossons avstängning och Tobias Tillings långtids skada så dräller det ju inte direkt av backar.

När matchen efter en del fix o trix lite försenat kommer igång får vi en drömstart när Gustaf van der Schaaf efter ett fint förspel kommer fri och är säkerheten själv och gör 1-0. Tyvärr lyckas vi inte hålla denna ledning särskilt länge då Väsby kvitterar något turligt redan efter 15 min.

Efter detta vet jag inte vad som händer. Men bra är det inte. Det finns med några undantag ingen vilja längre. När Morgan har bollen ser han 8 av 10 ryggar istället för spelare som vill ha boll så att vi kan försöka rulla igång det nerifrån. Vi går inte in i duellerna, vi pratar inte, vi tror att vi markerar när vi är 4 meter ifrån. Vi är inte där helt enkelt. Helt oförståligt i en match som denna när det gäller så mycket.

Väsby ser ju sin chans och blir mer taggade och det är klart att det är roligt att spela när man får tid på sig i de flesta sitationer. De gör 1-2 och strax innan paus kommer 1-3 där det ser ut som att deras anfallare ska täcka ut bollen till hörna och alla utom Jesper P och Morgan stannar upp och en passning kommer snett inåt bak där en Väsby spelare dunkar upp bollen i nättaket. Det är illa, riktigt illa....

Andra halvlek fortsätter det på samma vis och Väsby gör 1-4 och även 1-5. Vi skapar en del lägen men utan resultat. Väsby vinner rättvist men med något mål för mycket kan jag tycka.

För vår egen del så kan jag bara be de stackars åskådarna som kom och tittade om ursäkt för vår dåliga inställning och vårt dåliga spel.

Det finns trots allt några ljusglimtar och några som försöker. Mogge och Jesper P försöker freda vårt mål. Gustav Hebsgaard kommer in efter att kommit sent pga arbete och gör ett otroligt arbete på mitten. Tobias Berg gör alltid sitt och Kent P jobbar och försöker i 90 minuter.

Nu har vi hamnat i ett läge där vi är i ingenmans land. Men för mig och för klubben är det tre viktiga matcher vi har kvar. Jag tycker att det är stor skillnad när man summerar säsongen se att vi har hamnat på en 5.e plats istället för att komma 3.a från slutet. Kan vi avsluta med tre vinster går klubben och spelarna trots allt in med en positiv känsla inför kommande säsong. Det skulle också betyda mycket för klubbens arbete med att försöka få nya spelare till FIK.

Så jag förutsätter att vi laddar om och att vi tränar på de här sista veckorna. Vi ska avsluta snyggt. Närmast möter vi Harrie på bortaplan. Där ska 3 poäng plockas med hem till Färingtofta.

//En frustrerad, arg och ledsen Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-08-31 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Match på Fredag kväll 

FIK - Väsby

På fredag kväll är det dax för en ny chans att plocka tre poäng då Väsby gästar IP.

Denna veckan har vi varit fler på träningarna och det är positivt. Hoppas att det ger effekt på matchen. Vi har revansch att kräva efter vår snöpliga 2-0 förlust då vi mötte de i våras. Det var då en jämn match där vi brände massor av bra lägen.

Jag är optimistisk inför denna match och tror på vinst och därmed skönsång med Nils efteråt.

Så jag hoppas att Färingtofta med omnejd går man ur huse imorgon kväll och hejar fram de gula eleganterna.

Matchen startar 19:00 men kom i tid och passa på att köp något gott i kiosken innan matchen.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-29 Categories: 2019 Fotboll Höst Killar Match Senior

Spanska Akademin- FIK 2-0 

I fredags kväll mötte vi hemmastarka Spanska Akademin på Filborna konstgräsplan. Hemmalaget har endast förlorat en hemmamatch denna säsong och det var senast mot Vallåkra då de förlorade med 2-3.

Då det var tidig matchstart så fick vi dåliga förberedelser eftersom folk inte hann dit i tid pga arbete så det fick bli ett kort snack om uppställning och fasta situationer under tiden spelarna strechade. Men trots det inleder vi rätt okej och spelar hyfsat matchen i genom. Hemmalaget är bollskickliga och rullar på bra och äger också bollen mest men det är vi som skapar de farligaste chanserna. De lägen som Spanska får plockar vår duktiga målvakt Morgan lätt hand om. Första halvlek slutar 0-0 och det känns som om vi ska kunna fixa minst en poäng denna kvällen.

Andra halvlek är den första lik. Hemmalaget äger mest boll men vi sticker upp i farliga chanser. Klockan tickar på och det känns allt mer som en 0-0 match. Men i den 80.e minuten får hemmalaget en helt onödig straffspark. Morgan räddar straffen men returen går rakt ut till en motståndare som gör 1-0. Det var som ett slag i magen på oss. Även om hemmalaget hade mer boll var de inte bättre än oss och inte värda detta. Vi chansar och lyfter upp Jesper Persson på topp efter detta och skapar också en utmärkt kvitteringschans men bollen smiter tyvärr över. I den 89.e minuten blir det lite tunt bakåt i vår iver att få in en kvittering och de gör 2-0. Ett mål som inte hade kommit till om vi inte chansat och satsat framåt. Men så är det.

Det var en otroligt tung förlust som tog tid att smälta. Vi var värda minst en poäng men får inget med oss. Hela laget jobbar och sliter matchen i genom och gör det bra. Extra plus till Morgan i målet, våra mittbackar Jesper P och Erik K samt slitvargen Tobias B som sprang otroligt mycket i 90 minuter.

Nu har vi mött ettan, tvåan och trean i tabellen och spelat bra mot ala tre. Mot Vallåkra orkade vi inte stå emot i andra halvlek men de är bra så det är inget att säga om. Mot Röstånga hade vi inte turen med oss och i fredags borde vi fått med oss 1 poäng. Just nu ser det tufft ut att nå den sista kvalplatsen men samtidigt om vi kollar på hur det så ut i våras så vet vi hur fort det kan ändras. Vi har nu 4 matcher kvar och på pappret är det lättare motstånd än vad vi mött nu. Några trepoängare på kontot så är vi helt plötsligt med igen och som jag ser det så har vi en bra chans att vinna dessa 4 sista matcherna. Så vi ger definitivt inte upp.

Men för att det ska lyckas måste vi bli mer folk på träningarna och det hoppas jag kommer att ske denna veckan. Vi tränar som vanligt Måndag och Onsdag innan vi tar emot Väsby på IP på fredagskvällen.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-26 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

Spanska Akademin - FIK Fredag 18:30 

På fredag spelar vi borta mot serietrean Spanska Akademin.

Matchen spelas på Filborna IP (konstgräs) i Helsingborg kl 18:30.

Efter en vecka med väldigt dålig närvaro på träningarna står vi  inför en ny tuff match och ni har hört/läst det förut. Vi saknar en massa spelare till matchen. Just nu är vi 14 men av dessa är det 4 st som är halv-skadade men som ställer upp ändå. Bara att hoppas att de håller ihop matchen ut.

Har ni inget för er på fredag så kom gärna och stötta oss. Vi kan behöva ert stöd.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-22 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior

FIK-RIS 1-2 ( 0-0 ) 

Det var derby, det var kamp, det var 2 lag som ville vinna men det var tyvärr Röstånga som lyckades ta med sig alla tre poäng.

Vi inleder matchen bra. Spelet böljar fram och tillbaka och vi har chanser och RIS har chanser. Närmast för oss är Kent som har en nick som oturligt nog tar i ribban. Röstångas bästa chans är efter en tilltrasslad situation bollen också i mål men domaren blåser av för vår frispark då Morgan har bollen men den sparkas ur händerna på honom. 

Vi tröttnar lite den sista kvarten och laget blir uppdelat i två läger. 4 man ligger högt och sen är det 15 meter till övriga som inte orkar upp riktigt. Vi får för långt melln lagdelarna och vi får då springa en massa i onödan. Men vi håller 0-0 och pratar om och rättar till detta i pausen.

Andra halvlek startar men vi kommer inte riktigt igång. Två av våra spelare får ljumskproblem och det byts lite ut och in. I den 53.e minuten tar RIS ledningen med 1-0 genom Alexander Ryden. Målet blir faktiskt lite tändvätska för oss och lite senare kommer Hebs i genom och dras ner bakifrån. Solklar straff tycker nog alla utom de mest hängivna RIS supportararna samt domaren.... Jag brukar försöka hålla mig lugn och inte skrika en massa negativt mot domare men denna gången rann det över. Det är inte bara straff det borde ju vara en målchansutvisning också. Domaren insåg nog sitt misstag och sa inte något till mig och jag lugnade mig såklart rätt snabbt igen. Men.. det svider forfarande då det kan ha varit matchavgörande.

Hur som helst så kvitterar vi lite senare. I den 62.e minuten sliter Hebs fram bollen och där dyker Schaaf upp och lägger säkert bollen i mål. Det var för övrigt hans första match i serien efter en lång skadeperiod. 

Det fortsätter att böja fram och tillbaka och helt plötsligt slår Röstånga ett inlägg där Morgan i målet ska gå upp och plocka det. Men då kommer en kille och tacklar honom i ryggen utan att domaren blåser frispark vilket gör att han tappar den och de slår in 2-1 genom Eric Lörd. Denna gång var misstaget matchavgörande och det känns rent ut sagt för ....igt. 

Vi jobbar och kämpar och skapar en massa i slutet och bland annat har Kent ett skott långt utifrån där ribban återigen är i vägen. Men trots allt jobb och alla chanser vinner Röstånga matchen. Vi är värda minst en poäng men vi hade tyvärr inte marginalerna med oss ikväll.

Jag vill dock ge samtliga spelare en eloge för en härlig inställning och stundtals ett trevligt spel. Det bådar gott för framtiden. Vi halkar lite efter nu men vi förlorade mot Vallåkra och RIS i våras också men lyckades ändå ta oss upp på kvalplats. Med denna inställning så är jag säker på att vi kan plocka en massa poäng i de sista fem matcherna och vara med och kriga om kvalplatserna ändå. 

Till sist ett tack till alla som var där och tittade och stöttade oss idag. Det uppskattas!

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-08-16 Categories: 2019 Fotboll Höst Match Senior
Page 1 of 2 1 2 > >>
Färingtofta IK