Posts From June, 2015

Loppisveckan är här! 

På lördag den 27 Juni händer det ... igen!

Loppisen börjar 09:30

Gratis parkering
(Parkering för handikappade i nära anslutning till marknadsplatsen)

Auktionen börjar 11:30!

I år kommer vi att flytta runt lite på de olika försäljningsställena. Håll koll här på hemsidan så kommer vi lägga ut var de olika försäljningsställena kommer att finnas!

http://fik.faringtofta.nu/loppis

 

Precis som förra året kommer det finnas möjlighet att kortbetala och i år kommer man även ha möjlighet att betala med swish!


 

Vi har behöver fler försäljare under lördagen! Är du sugen att hjälpa till kontakta

Pär Rohlin 070-5885306

eller

Linda Jönsson 070-5572791 eller 0435-770091

eller

Nils Svensson 0435-770056

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-22 Categories: Loppmarknad

Berg och Dal banan i Norra Rörum! 

Norra Rörum - Färingtofta IK 2-2 (0-1)

En match där vi går in och spelar vårt spel, Vi spelar 4-3-3 som dem sista 6 matcherna och det börjar sitta riktigt bra, vi har även med oss Mittfältet mycket bra denna matchen.

Det börjar med att dem slår en lång boll ner på sitt anfall, blir inte speciellt farligt av det, sen är det slut på anfall ifrån Norra Rörum dem första 45 minuterna.

Vi tar över matchen och driver den precis som vi vill, testar en ny Kombination på anfallet idag där vi Offrar lite på snabbheten men vinner det på spelfördelning och Vilja och det syns snabbt, under dem första 10 minuterna skapar vi många anfall och är mycket farliga framåt vilket i den 12 minuten resulterar i att en av deras försvarare måste dra ner Andreas Villwock i straffområdet.

0-1 Lätt efter en straff signerad MR 100% aka Erik Karlsson.
Efter detta så ökar vi takten, vi spelar stort sätt resten av den halvleken på norra Rörums sida, det är anfall efter anfall. Vi har nick tätt utanför, i ribban och även något inspel med avslut som är ett mirakel att det inte går in!
Tyvärr har dem en spelvändning som slutar i ett skott från distans, ofarligt vad gäller mål, men tydligen farligt nog för att vår målvakt Daniel Persson ska skada baksidan på låret och måste bryta, In kommer Karl Hörman, Vår reservmålvakt för tillfället men som kommer stå en hel del matcher under andra halvan på säsongen pga. att Daniel ska få Barn och nytt jobb.

Vi går in i andra halvlek med lite mindre förändringar, snabbat upp anfallet lite med friska ben där, dock så flyttar Norra Rörum runt lite och förstärker upp sitt mittfält, detta märks snabbt av och dem kommer in i matchen på ett, för deras del, mycket bra sätt. dem blir aldrig riktigt farliga men eftersom det regnat ungefär 7000 millimeter på trekvart så blir alla bollar mot mål farliga..

det dröjer till 60:e innan dem får en drömträff från 30 meter, en boll som skruvar sig runt vår ytterback och stenhårt rakt upp i krysset! inget som någon kan göra något åt, och inget som den killen kommer göra om någonsin heller...
dem fortsätter ha boll under ytterligare 5 minuter även om jag tycker vi börjar rycka upp oss igen, tyvärr får vi en hel del felaktiga domarbeslut emot oss under en period här också och vädret bjuder in till väldigt mycket liggande spel.
i 65:e får dem en frispark 40 meter ut, ofarlig i andra matcher, men i detta vädret... Hörman räddar den men tappar tyvärr in en retur som deras anfallare och Karl är på samtidigt, dock vinner deras anfallare den duellen och blir tilldömda 2-1..

Men Nu vaknar Färingtofta igen, vi flyttar fram och tänder till och spelar som vi ska spela under 90 minuter, dem 20 minuterna i dvala kostade oss 2 poäng, men den sista lyckas vi rädda i 87:e efter en frispark av Erik "100%" Karlsson som han snyggt slår in hårt i straffområdet och där Johan Thoresson påpassligt kommer i bra fart och nickar in 2-2!

Direkt efter vinner vi bollen, anfaller, och gör även 3-2 .. dock får vi det felaktigt (igen) bortdömt PGA offside...

Över lag en bra match ifrån vår sida, Heder åt Norra Rörum som spelar upp sig och får tag i matchen i andra.
1 poäng var är ganska rättvist pga. att vi släpper in dem, men känns lite tråkigt, för vi har för många X i år...

Matchens MVP går till Fredrik Bengtsson, Han gör en mycket bra första 45 minuter, han fördelar boll, och möter precis som JAG som tränare vill att vi ska spela, han håller boll, vänder upp och delar ut på killarna som kommer med fart. Han ligger stort sätt bakom allt vi skapar, vilar 20 minuter i andra halvlek men lyfter laget igen när han kommer in, Targetplayer och spelfördelare som är grym när han spelar såhär!

Mål: Erik Karlsson, Johan Thoresson
Assist: Andreas Villwock, Erik Karlsson

 

Tabellen som den såg ut 2015-06-20, FIK på en 3:e plats!

Tabell 2015-06-20

Posted by Färingtofta IK 2015-06-20 Categories: Fotboll Senior

Full fart från start med Tennisskolan 

Nu är det dax att förbereda sig för Snälleröd Open!

Då är årets tennisskola igång. Bra uppslutning bland unga och tjejer och killar på årets tennisskola. Lite tunnare på de vuxnas, men det går fortfarande bra att komma ner och ansluta.

Tisdagar 18:30 för barn och de vuxna börjar 19:15.

Perfekt förberedelse för inför Snälleröd Open den 1/8 - 2/8.

Tennisbana går naturligtvis att låna om man vill träna på egen hand! Kontakta Jörn Sterup eller Lars Jennergren för att kolla tider och regler samt få kod till låsen!

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-17 Categories: Snälleröd Open Tennis

P11 – Sista matchen för vårsäsongen! 

FIK - Ljungbyheds IF 0-19 (0-10)

Idag spelade vårt fantastiska P11 sin sist a match för säsongen! Att det var ett derby gjorde inte saken sämre! Våra spelare kämpade tappert, som vanligt! Resultatet 0-19 får ses som riktigt bra. Lärkurvan för våra spelare pekar brant uppför och det skall bli skoj att följa dem efter sommaren.

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-14 Categories: Fotboll P11

Nils fick åter igen sjunga ... 

Färingtofta IK - Hardeberga BK 1-0 (0-0)

6 månaders jobb för 3 poäng...

Denna match visar vad kondition gör, Hardeberga BK är stora och starka, dem spelar bra fotboll och tar tag i matchen bra ifrån start, vi själv är lite lätt sargade då 2 av våra ordinarie Innermittfältare är frånvarande och det känns den första kvarten, vi har mycket lite spel och slår mest ifrån oss deras första attacker, men då vi har 7:ans bästa försvar med 5 insläppta mål på 7 matcher (3 nollor) så känns det ändå aldrig speciellt farligt.

Vi växer in i matchen och vi på mittfältet får rätt bra tag i det efter 15-20 spelade minuter, i takt med detta ser man att Hardeberga BK (som spelade i 5:an förra året) börjar tappa i tempo, dem har en bra kille på mittfältet och det tar inte långt tid innan vi förstår att dem spelar allt igenom honom, så när vi väl får tag i honom så blir allt mycket lättare.

Matchen bjuder inte direkt till några super chanser på något av hållen, mycket pga. av att vi har motvind i första halvlek och för att kunna utnyttja våra snabba yttrar så behöver vi kunna slå bollarna en bit över backlinjen eller emellan deras inne/ytterbackar, och vinden tog dem flesta bollarna så dem stannade på deras backar.

Vi skapar ändå en del lägen men inget som vi kan utnyttja.

I halvlek är alla i laget överens, vi har matchen där vi vill ha den och vi vet att med vinden och solen i ryggen så kommer vi lägga i en växel till då första mest har handlat om att spela av 45 minuter.

sagt och gjort, vi går in efter en något kortare villa än standar efter överenskommelse då många skulle fira på kvällen, när vi startar andra halvlek så sätter vi en enorm press på Hardeberga, vi anfaller centralt, höger och vänster, vi anfaller bra och skapar massa chanser, men deras målvakt är duktig och tar det som kommer igenom, kommer vi inte igenom så blir det för det mesta en fast situation där uppe och dem utnyttjar vi bra, men tyvärr spikar dem igen ordentligt i Hardeberga.

Med 75 minuter spelat så rådfrågar jag min assisterande och Lagledare om dem är med på att flytta upp laget och blotta oss lite bak, och det är dem, dem känner som jag att Hemma på Snälleröd ska vi spela för 3 poäng, och eftersom vi har vinterfysen med oss och killarna på planen inte ens är trötta medans motståndarna snart går på knä så är det full offensiv som gäller! Vi flyttar fram allt vi har och fortsätter spela på bra, sista 10 minuterna spelas nästan uteslutande på deras planhalva... men utan resultat!

det dröjer ända till 89 minuten innan Gustaf Van der Schaaf blir nerdragen i straffområdet, en liten miss av domaren här att gå på var det börjar och inte var det slutar , för reglerna säger att om det slutar i straffområdet ska straff utdömas, men nu väljer domaren att flytta tillbaka det till en frispark på straffområdes linjen, dock så kan vi äntligen få utdelning.

Anton Sandberg lägger frisparken som studsar på en försvarare ut till Gustaf Van der Schaaf, som enkelt placerar in 1-0 .

med mindre än minuten kvar så blir det slutresultatet och vi kan bärga ytterligare 3 poäng, Skönt då vi har haft lite för många oavgjort matcher som har känts som förluster.

MVP:
Backlinjen är stabil idag, när jag tänker på matchen så tror jag att dem i kombination med att Daniel Stod rätt i mål idag gjorde att Hardeberga inte hade ett ända "avslut" på mål, det som kom fram plockade backarna bort eller Daniel. Några inlägg var väll vad Daniel fick plocka ner, sen hade dem en farlig hörna som dem nickade utanför...

Men dagens MVP går, framröstad av spelarna själv denna gång, till Elon Ohlsson, han har haft 2 matcher som har varit lite tuffare pga. sjukdom i kroppen, men idag när han kommer in i matchen efter 15 minuter ca så gör han allt helt rätt, han vinner bollar, han utmanar och han levererar massa bollar fram till sista 1/3, krigar i 90 minuter stenhårt och slutar inte tro på det han gör! Grymt jobb idag postamannen!

Assist: Anton Sandberg
Mål: Gustaf Van der Schaaf

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-07 Categories: Fotboll Senior
Page 1 of 2 1 2 > >>
Färingtofta IK