Posts From May, 2019

Färingtofta - Stattena Akademi 4 - 1 

                                                                  Färingtofta tog en ny hemmavinst!

På onsdagskvällen spelade vi återigen på hemmaplan. Denna gång var det Stattena som kom på besök. Trots att vi har en del skador och folk som är bortresta med mera så var vi ändå full trupp i dagens match. Morgan som brukar stå i mål har fortfarande lite bekymmer med sin hand och kunde inte stå i mål men vi lyckades få med Jonas Lagge Lagerqvist i mål istället och det tackar vi för. Jonas gjorde en bra match och styrde laget bakifrån. 

Morgan kunde istället spela ute och visade vilken bra fotbollsspelare han är som behärskar vilken roll som helst på planen.

Inför matchen var målet att vi först och främst skulle arbeta tillsammans igen och visa glädje. Vi skulle stötta, berömma och styra varandra och verkligen visa att vi är ett lag samt att vi skulle ha roligt på planen. Planen var också att vi skulle sätta hög press med hela laget och göra det svårt för Stattena att sätta igång något vettigt spel. Detta lyckades vi ganska bra med och resultatet lät inte vänta på sig då Ted Seger nickar in 1-0 redan efter 3 minuter. 

Efter målet går vi ner oss lite. Jag tycker att vi slarvar i vårt passningspel och i ivern att göra fler mål framåt söker vi en avgörande passning alldeles för tidigt. Hade vi istället haft lite tålamod och rullat runt lite mer så hade vi kunnat komma till mycket bättre lägen. Vi trillar också in i deras tempo och varje inkast och frispark tar evigheter att kasta eller slå. Vi pratar om allt detta i pausen och det blir väl lite bättre i andra. Innan denna paus har vi även gjort 2-0 detta också på nick och målskytt denna gången var Morgan Lindgren. 

I andra halvlek går spelet lite i vågor. Stundtals rullar vi på ganska bra och i momentet efter kan vi slå bort den enklaste passningen. Vi lyckas dessutom kladda till det så att Stattena får reducera till 2-1. Ett mål som dock inte borde godkänts på grund av offside men utan linjedomare är det inte lätt för en ensam domare att se. Målet blev till lite av en tändvätska för oss och vi går för ett avgörande framåt. 3-1 kommer också strax efter på ett fint skott utifrån från en för dagen mycket bra spelande Martin Persson. Innan matchen är slut har vi även satt 4-1 genom vår specielle målskytt Kent Persson snyggt framspelad av vår debutant för klubben Björn Olofsson. Vi skapar en mängd chanser till men trots frilägen från halva plan och en massa andra lägen stannar det vid 4-1.

Efter matchen är det med stor glädje jag kan konstatera att vår käre Nils Svensson är tillbaka på IP och att han sin vana trogen stegar in på planen och tillsammans med alla spelarna sjunger vinnarlåten. En härlig känsla för oss alla och skönt med en ny 3-poängare.

Nu väntar ett uppehåll då vi står över i nästa omgång men vi tränar på i veckan som vanligt. Därefter väntar Össjö på bortaplan innan vi avslutar men den uppskjutna matchen borta mot Torekov/ Hov tisdagen den 18 juni.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-30 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

FIK - Stattena Akademi 

Då var det dax för en ny hemmamatch. Denna gång är det Stattena Akademi som kommer på besök.

Som vanligt är det många som är borta på grund av skador mm men vi har ändå en bra trupp tycker jag.

Vid våra andra hemmamatcher den här säsongen har vädergudarna inte varit med oss. Det har varit vinterjacka på vid samtliga tillfällen.

Trots det är det ganska många som har kommit och stöttat oss. Jag hoppas först och främst på bättre väder denna gång och att vi kan få ett bra stöd utifrån även denna gång.

Jag och truppen är laddad för att göra allt för att fixa en trepoängare. Tillsammans ska vi fixa detta och ta revansch för vår dåliga insats vid senaste hemmamatchen.

Vi ses imorgon kväll!

 

Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-28 Categories: 2019 Fotboll Killar Senior

INSTÄLLD MATCH 

Fredagens bortamatch mot Torekov/Hov är flyttad och kommer att spelas den 18/6 istället.

Stort tack till Torekov/Hov som gick med på detta då vi har ett gigantiskt manfall denna helg och inte hade kunnat få ihop ett lag.

Så nästa match blir på hemmaplan mot Stattena Akademi på onsdag i nästa vecka. Väl mött då!

 

/Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-23 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

FIK-Harrie 0-3 

                                                                              Färingtofta IK - Harrie FF

Fredagens hemmamatch blev ingen rolig historia. Jag vill inte vara en sådan som kommer med bortförklaringar men vill ändå ge en bild av en del av orsaken till att det blev så här. Vi hade 6 st spelare som normalt sett kan gå in som startspelare borta på grund av olika orsaker. Som om inte det var nog så spelade vår målvakt med en handskada och var tvungen att kasta in handuken i paus. Så det är ju inget som direkt stärker oss.

Men som sagt jag skyller inte på det för med rätt attityd och inställning så borde vi vunnit denna match ändå. Harrie var inte bra men igår var vi sämre. Många i vårt lag verkade helt plötsligt spela helt utan självförtroende. Fick man bollen till sig så vågade vissa inte hålla i den och leverera en enkel passning utan slog iväg den på vinst och förlust. Vi har vissa korta stunder i matchen där vi försöker rulla och då tar vi oss också framåt. Men strax efter är det samma skit igen, hafsigt och dåligt.

Dessutom är det otroligt mycket negativitet ute på planen. Vissa går och muttrar negativa saker från matchminut ett och vissa smågnäller hela tiden. Det här som vi har pratat så mycket om på slutet och som var en bidragande orsak till att vi vann förra hemmamatchen nämligen ordet tillsammans var helt borta. De senaste matcherna har vi jobbat tillsammans och vi har verkligen varit ett lag. Igår var det inget lag. Igår var det ett gäng individualister som spelade i samma tröjfärg utan att prata med varandra utan att ge understöd utan att berömma och pusha varandra.

Jag vet att jag låter negativ nu och jag vet att det fanns vissa i laget som verkligen försökte men det hjälper inte när inte hela truppen vill samma sak. Jag är glad att jag skriver detta nu och att jag inte skrev det igår för då hade det blivit ännu värre…

Matchen då. Utan att spela bra så är vi ändå det bättre laget i början. Men när Harrie gör 0-1 så faller allt. I andra halvlek kommer både 0-2 och 0-3. Mer finns det inte att säga om denna match från min sida.

Nu väntar en bortamatch mot Torekov på fredag och då har vi ytterligare två spelare borta då de ska på semester. Så nu vädjar jag till övriga spelare i truppen att föröka ställa upp på fredag fast det är en bra bit till Torekov och att det kan vara svårt att hinna efter jobb. Men vi måste försöka så att vi kan få ett slagkraftigt lag. Det är revansch som gäller efter gårdagens insats och vi måste hitta tillbaka till att spela som ett lag igen och våga hålla i bollen.

Till sist vill jag be vår publik om ursäkt för vår insats igår. Det hade nog varit både roligare och varmare att sitta hemma och titta på Lets Dance istället :)

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Inför Färingtofta - Harrie FF 

På fredag 19:00 tar vi emot Harrie FF till Snälleröds IP. Vi är än så länge obesegrade på vår hemmaborg och målet är såklart att vi skall så förbli.

Tyvärr grinar oturen oss i ansiktet gång på gång. I senaste matchen fick vi två nya skador och inga direkt vanliga fotbollsskador. Båda två har skador på överkroppen. Så förutom de som redan är skadade så är nu Anton Sandberg och Gustav Hebsgaard också borta. Som om det inte är nog är det osäkert om Kent Persson hinner hem i tid från sitt arbete.

Men det är saker vi inte kan påverka och vi har en bra trupp att ställa på benen ändå. Vi kommer att sälja oss dyrt och känslan är positiv efter de två senaste matcherna då vi har hittat rätt i vårt spel igen. Jag är optimist och tror på en ny vinst för de gulsvarta eleganterna och jag hoppas såklart på stöd från vår kära publik.

Vi ses på fredag kväll!

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-16 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Page 1 of 2 1 2 > >>
Färingtofta IK