Posts From March, 2019

Aktivitetsdag med laget  

Padel,jobb och tävlingar

Igår lördag var det en heldag med laget och lite andra i föreningen.

Vi inledde med att prova på att spela padel i Åstorp. En sport som verkligen har vuxit de senaste åren och nu var det vår tur att testa.Jag tror att jag talar för alla att det var väldigt kul. Vi var ju några äldre gentlemen som var med och spelade och lärde de unga lite:) Skämt o sido så var det en sport som verkligen passade alla och jag vill också tacka arrangörerna på Åstorp padel för ett bra upplägg. De hjälpte oss med regler och gjorde även en turnering för oss. Vinnaren i denna turnering blev Tobias Tilling, tätt följd av Jesper Ottosson och på tredjeplats kom turneringens äldste spelare....

Efter padeln åkte de flesta ut till Snälleröd direkt. Vissa var tvungna att åka hem för de hade andra åtaganden. Men det var ändå ett gäng spelare som fixade till lite på IP. Alla målen fick nät ditsatta och sen var det ett tufft jobb med en del gamla uppgrävda gropar som skulle fyllas igen. Det slets på rätt bra där men efter en stund kom Jesper O på den briljanta iden att ringa Lagge och kolla om han kunde komma med en maskin och hjälpa till. Lagge kom efter en kort stund och hjälpte till och det sparade många ryggar. Stort tack Lagge! Vill även tacka Janet som fanns där och hjälpte till med att säga vad som skulle göras och fixade fram saker när killarna behövde något.

Under dagen hade vi även en del lekar som var planerade av våra lekledare Bengan och Pimse. Det var olika stafettlekar som gav oss många skratt. Sista aktiviteten var på kvällen och det var ett quiz där det mesta handlade om film och musik. Där var det ett lag som stack ut ur mängden och vann överlägset. Vilka som ingick i det laget behöver vi inte gå in på men det innehöll 2 Liverpool fans, 1 Arsenal fan och 1 Man U fan som trots detta kunde sammarbeta.

Allt som allt var det en lyckad dag. Vi tillbringade många timmar ihop och även om vi tyvärr fick en del avhopp pga jobb,flytt och sjukdom så var vi ändå allt som allt ett bra gäng som hade skoj ihop. En viktig dag för framtiden och nu ser vi fram emot förhoppningsvis sista veckan på konstgräs och sista träningsmatchen på lördag. Veckan efter är det seriestart för oss och den är på fredagen hemma mot Össjö. 

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-03-31 Categories: 2019 Fotboll Killar Senior

TR match 5 

Tjörnarp- FIK

                                                                                     Tjörnarp - FIK 1-2

I lördags spelade vi vår femte träningsmatch borta mot Tjörnarp på Jeppavallen i Höör. Vi var nästan full trupp denna gången och det var väl tur det eftersom vi drabbades av några tråkiga skador. Förhoppningsvis är de inte så allvarliga men det vet vi inte i nuläget.

Vi inleder lite passivt i matchen men arbetar oss ganska snart in i det och tar över mer och mer. Vi skapar många chanser och missar en del men till slut sätter Kent dit 1-0. Vi fortsätter att kontrollera matchen och Tjörnarp får endast några halvchanser men då är det oftast efter individuella misstag från vår sida. Det är också ett sådant som gör att de kvitterar. En dålig passning hem utan att titta upp samtidigt kunde några ha pratat med personen ifråga att spela framåt istället. Vi är dåliga på att prata med varandra överlag och det måste vi förbättra.

Lite senare in i halvleken tar vi ledningen igen då Gustav van der Schaaf gör vårt andra mål för dagen fint framspelad av Anton Sandberg som förövrigt även assisterade till det första målet. Lite senare tvingas tyvärr Anton utgå pga. en skada och strax därefter tvingas även Schaaf utgå med en skada. Väldigt tråkigt och jag hoppas att dessa skador läker snabbt.

Andra halvlek startar vi bra och vi äger större delen av halvleken. Vi skapar många chanser och det är ett mysterium att vi inte gör flera mål. Detta måste vi bli bättre på, vi har inte råd att missa så många lägen och med lite otur så straffar det sig. Resultatet står sig tiden ut och vi vinner med 2-1.

Jag tycker att vi gör en stabil insats och tillåter inte Tjörnarp att skapa så mycket. Men vi har såklart saker vi kan och måste förbättra. Avsluten har jag varit inne på men även koncentrationen i vårt passningsspel och sist men inte minst snacket. Vi måste hjälpa varandra bättre genom att prata mer och vi måste jaga på varandra så att vi kommer upp och sätter press när vi ska göra det. De gånger vi satte press på Tjörnarp vann vi oftast bollen, om vi inte vann den i första skedet så vann vi den i andra. Vi har numera orken att pressa tillsammans och vi måste våga göra det också. Då kommer vi att äga boll ännu mer och motståndarna kommer att bli tröttare.

Jag tycker att det är en av våra bättre matcher i år. Vi äger spelet och skapar mycket och vi tar en ny seger och många förtjänar beröm. Men jag väljer att hylla hela laget då ingen föll ur ramen utan alla hjälptes åt och låg i och det var en riktig lagseger. Nils var på plats och hjälpte oss med segersången utanför omklädningsrummet. Jag har lovat honom att han ska få sjunga många gånger i år så nu hoppas jag att vi kan fixa det.

Denna vecka har vi ingen match. Vi har istället en aktivitetsdag på lördag för att stärka sammanhållningen ännu mer. Vi startar med att testa på att spela padel i Åstorp och därefter tar vi oss till IP och hjälps åt att ställa i ordning saker o ting där. Vi förenar nytta med nöje helt enkelt och hoppas på en trevlig dag med bra väder.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-25 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

TR-match 5 

Tjörnarp - FIK

På lördag spelar FIK sin femte träningsmatch för året.

Denna gång är det Tjörnarp som står för motståndet och detta drama utspelar sig på Jeppavallens konstgräsplan i Höör nu på lördag 14:00.

Vi ska försöka bjuda på fin underhållning och jag hoppas att vi kan få lite stöd från alla nära och kära samt övriga supporters.

Så vi ses väl på lördag??

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-21 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Tr-match 4 

Svensköp-FIK

                                                                                     Svensköp-Färingtofta 2-0

Igår spelade vi vår fjärde träningsmatch för året. Det skedde på ett för dagen blåsigt Hörby IP. Inför matchen hade vi problem. Vår spelartrupp är ju inte jättestor och vi hade 4 återbud till matchen. Dessutom var det spelare som jag försökte få med som av olika orsaker inte kunde vara med. Ett tag var det till och med nära att jag själv tvingats vara med men som tur var så ställde Sebastian L och Isak upp som avbytare så jag slapp. Stort tack till er.

Matchen inledde vi lite passivt och efter en felpass får de ett läge där en av våra backar är tvungen att ta en frispark. Oturligt nog tar denna i muren och ändrar riktning och ställer Morgan i målet totalt. Mycket snöpligt men sånt som händer. Vi arbetar oss in i matchen och tar också över den. Vi skapar några bra chanser samtidigt som vi jobbar hårt i defensiven och det känns som om kvitteringen är nära. Då får de en kontring och det hela slutar med att en Svensköp spelare kommer fri. Problemet är bara att han är 3 meter offside när bollen slås och nej jag överdriver inte. Domaren är själv och det gick fort men en sådan klar offside borde man inte kunna missa men tyvärr gjorde han det idag. Underläge med 0-2 i paus men det är trots allt hyfsat positiva miner i paus. Vi har mer anfallsspel i denna match och vi ser att vi har chansen.

I andra är det ganska jämnt. Morgan räddar något läge och deras målvakt räddar något men halvleken blir mållös. Vi tvingas till att byta lite ut och in men håller trots detta spelet väl uppe.

Mitt fokus i dessa första matcher har varit att vi ska först och främst ska få till ett bra försvarsspel och det tycker jag att vi har lyckats med. Även om vi släppte in 3 senast och 2 igår så skapar motståndarna inte så mycket. Viktigt också att vi inte faller igenom och låter det rasa när vi ligger under. Visst kan det kanske kännas oroväckande att vi inte gjort mer än ett mål men det kommer. Igår skapade vi många lägen och det kommer mer och mer. Hade vi inte skapat lägen hade oron varit befogad men jag är säker på att målen kommer.

Allt som allt tycker jag att vi gör en godkänd insats igår. Vi saknar som sagt 4 spelare som brukar starta och förhoppningsvis är vi fler till nästa match som är mot Tjörnarp på lördag 14:00 i Höör. Det är näst sista matchen innan seriestart. Helgen efter ska vi ha en heldag med laget där vi ska testa på att spela padel på förmiddagen innan vi på eftermiddagen ska hjälpas åt att fixa till på IP.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-18 Categories: 2019 Fotboll Senior

Träningsmatch 4 

Svensköp - Färingtofta

På söndag är det dax för årets fjärde träningsmatch. Denna gång är det Svensköp som vi möter och platsen är Hörby IP.

Samling där 15:00 och matchstart 16:00.

Tyvärr har vi en hel del återbud till denna match men vi ska göra vårt bästa precis som vanligt.

Har ni inget för er på söndag så uppskattar vi så klart om ni kommer och stöttar oss.

Hoppas vi ses på söndag.

 

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-15 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 1 of 2 1 2 > >>
Färingtofta IK