Posts From October, 2019

Summering och tack för mig 

Säsongen är slut och det är dax för en summering. 

Efter vårsäsongen låg vi som bekant uppe på en kvalplats men under hösten så orkade vi inte hålla den placeringen Vi tappade och när säsongen var slut hade vi tagit 18 poäng vilket givetvis inte räckte så långt. Men jag är övertygad om att ifall vi inte hade haft så många skador och avstängningar samt annan frånvaro vid träningar och matcher så hade vi varit topp fyra. Tyvärr är inte fotbollen prio ett för alla och det är väl därför man spelar i div 7 även om man har högre kapacitet så det får jag väl lära mig att leva med men det känns tråkigt när vi kunde varit där uppe...

Spelartruppen i Färingtofta är helt enkelt för liten och det är ett evigt jagande att få ihop folk till matcherna och många träningar är vi så lite folk att det går inte att träna på det som vi egentligen skulle behöva. 

Jag har nu tagit beslutet att inte fortsätta vara tränare i FIK. Jag gillar klubben och alla spelarna väldigt mycket men jag orkar inte hålla på att jaga folk hela tiden och jag vill att det ska vara folk på träningarna så att man kan köra träningar som gör oss bättre. Tyvärr har det inte varit så i år och framför allt inte i höst. Det finns många som är seriösa och knappt missat någon träning och jag hoppas för deras skull och för klubben att det kommer fler spelare till nästa år. 

Färingtofta kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag håller alla tummar för att FIK ska få ett bra 2020.

Till sist vill jag tacka styrelsen, spelarna, Bengan och Isak samt alla supportrar som troget kommer och hejar på oss.

Ett extra tack till dig, Nils Sångfågeln Svensson för din sång, programblad, speaker och för dina fina inlägg efter matcherna på Facebook. Tack även för ditt stöd på våra träningar, jag tror att du har högre närvaro än vad många av spelarna har:)

Stort lycka till i framtiden FIK!!

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-10-23 Categories: 2019 Fotboll Senior
Färingtofta IK