TR match 5

Tjörnarp- FIK

                                                                                     Tjörnarp - FIK 1-2

I lördags spelade vi vår femte träningsmatch borta mot Tjörnarp på Jeppavallen i Höör. Vi var nästan full trupp denna gången och det var väl tur det eftersom vi drabbades av några tråkiga skador. Förhoppningsvis är de inte så allvarliga men det vet vi inte i nuläget.

Vi inleder lite passivt i matchen men arbetar oss ganska snart in i det och tar över mer och mer. Vi skapar många chanser och missar en del men till slut sätter Kent dit 1-0. Vi fortsätter att kontrollera matchen och Tjörnarp får endast några halvchanser men då är det oftast efter individuella misstag från vår sida. Det är också ett sådant som gör att de kvitterar. En dålig passning hem utan att titta upp samtidigt kunde några ha pratat med personen ifråga att spela framåt istället. Vi är dåliga på att prata med varandra överlag och det måste vi förbättra.

Lite senare in i halvleken tar vi ledningen igen då Gustav van der Schaaf gör vårt andra mål för dagen fint framspelad av Anton Sandberg som förövrigt även assisterade till det första målet. Lite senare tvingas tyvärr Anton utgå pga. en skada och strax därefter tvingas även Schaaf utgå med en skada. Väldigt tråkigt och jag hoppas att dessa skador läker snabbt.

Andra halvlek startar vi bra och vi äger större delen av halvleken. Vi skapar många chanser och det är ett mysterium att vi inte gör flera mål. Detta måste vi bli bättre på, vi har inte råd att missa så många lägen och med lite otur så straffar det sig. Resultatet står sig tiden ut och vi vinner med 2-1.

Jag tycker att vi gör en stabil insats och tillåter inte Tjörnarp att skapa så mycket. Men vi har såklart saker vi kan och måste förbättra. Avsluten har jag varit inne på men även koncentrationen i vårt passningsspel och sist men inte minst snacket. Vi måste hjälpa varandra bättre genom att prata mer och vi måste jaga på varandra så att vi kommer upp och sätter press när vi ska göra det. De gånger vi satte press på Tjörnarp vann vi oftast bollen, om vi inte vann den i första skedet så vann vi den i andra. Vi har numera orken att pressa tillsammans och vi måste våga göra det också. Då kommer vi att äga boll ännu mer och motståndarna kommer att bli tröttare.

Jag tycker att det är en av våra bättre matcher i år. Vi äger spelet och skapar mycket och vi tar en ny seger och många förtjänar beröm. Men jag väljer att hylla hela laget då ingen föll ur ramen utan alla hjälptes åt och låg i och det var en riktig lagseger. Nils var på plats och hjälpte oss med segersången utanför omklädningsrummet. Jag har lovat honom att han ska få sjunga många gånger i år så nu hoppas jag att vi kan fixa det.

Denna vecka har vi ingen match. Vi har istället en aktivitetsdag på lördag för att stärka sammanhållningen ännu mer. Vi startar med att testa på att spela padel i Åstorp och därefter tar vi oss till IP och hjälps åt att ställa i ordning saker o ting där. Vi förenar nytta med nöje helt enkelt och hoppas på en trevlig dag med bra väder.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-25 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.