Träningsmatch

Här kommer ett litet referat från lördagens match.

Bergandy-Färingtofta 0-1

Så var vi äntligen igång. Första träningsmatchen spelades idag på Norrvalla IP mot div 6 laget Bergandy. 
Det var 13 tappra krigare som kom till spel då vi hade en del återbud till dagens match.

Vi började matchen ganska bra. Vi rullar runt bra och har bra tålamod. Vi skapar lite halvchanser men får inte in bollen i målet. Bakåt känns det stabilt och de skapar inte mycket. 
Efterhand tappar vi lite ork och orkar inte hålla ihop laget på samma fina sätt som i början. Vi blir lite långa dvs får lite långt mellan lagdelarna och det utnyttjar Bergandy. Men trots det skapar de inga direkta farligheter. 
Efter 45 minuter är ställningen 0-0 och det är ett gäng rätt trötta killar som samlas i pausen.

Andra halvlek startar vi lite trevande. Men efterhand tar vi tag i det igen. I mitten av andra löper Tobias Tilling i djupled och spelar in till Kent Persson som sätter dit 0-1.

Men efterhand tar de stora ytorna på oss. Första matchen och första gången på helplan gör att vi blir trötta. Med ca kvarten kvar får en av våra killar sitt andra gula och blir utvisad. Detta gör att Bergandy trycker på lite i slutet. Samtidigt hotar vi ordentligt i våra omställningar och har några chanser att sätta tvåan men får inte riktigt till det.

Resultatet står sig matchen ut och vi inleder året med att hålla nollan och med en vinst.

Vi har såklart en del att jobba på. Konditionen kommer att bli bättre och då orkar vi också ta rätta beslut. Men vi ska vara jäkligt stolta över vår inställning och vinst idag. Vi jobbar o kämpar tillsammans och det bådar gott. Nu längtar jag till nästa vecka och nästa match. Jag sjunger gärna i omklädningsrummet även då. Men samtidigt märker vi att vi måste träna och förhoppningsvis är vi mer folk till nästa match.

Segertåget tuffade igång idag och jag hoppas att vi tuffar vidare en lång tid framöver.

Stort tack till alla idag och till de som kom och stöttade oss. Vi gjorde detta tillsammans och det ska vi fortsätta med.

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-02-25 Categories: 2019 Fotboll Senior
Färingtofta IK

Comments