Träningsmatch 2

Maglasäte- Färingtofta

                                                   Maglasäte-Färingtofta 1-0

Under lördagen spelades vår andra träningsmatch för säsongen i ett kylslaget Höör. Vi mötte Maglasäte som spelade div 6 fotboll förra året men trillade ner i div 7. Nu har de värvat rätt många nya spelare och de har som mål att ta steget upp direkt igen.

Inför denna match hade vi lite problem med laget. Hebsgaard och Lee är fortfarande utomlands och Tilling och Sandberg kunde inte vara med av olika anledningar. Men vi lyckades få med 14 man och det var ju en mer än förra veckan.

Vi fortsatte med att testa det nya spelsystemet som vi började med förra matchen och det fungerar bra. Defensiven stämmer än så länge väldigt bra och det känns viktigt för det är ju grunden till allt. Offensivt kan vi bli bättre men jag tror att när vi kommer upp i rätt nivå konditionsmässigt orkar vi fylla på med mer folk och klarar även av att hålla oss kyligare och ta rätt beslut när vi väl får lägena.

Vi startar matchen okej och försöker att rulla nerifrån. Men Maglasäte sätter rätt hög press vilket gör att vi ofta får ta en inspark upp istället.  Där vinner vi inte lika mycket som senast varken när det gäller första eller andra bollarna. Vi blir avvaktande och står ofta och tittar istället för att gå in i duellerna. Det gör att motståndarna får ett övertag på oss spelmässigt men vi jobbar som sagt bra defensivt och de skapar inte så mycket. Det närmsta de kommer är ett skott utanför straffområdet som tar i stolpen. Just vid detta tillfälle gör vi ett misstag och blir passiva istället för att gå ut och sätta press på skytten, nu fick han ta några meter fram och komma till skott utan att vi går på honom och det måste vi förbättra till nästa gång. Vi själva skapar några lägen men får inte till avsluten riktigt och det är 0-0 i paus.

I paus gör vi tre byten och de som hoppar in gör det bra. Vi fortsätter att hålla defensiven och skapar fler och fler lägen framåt men det är ändå Maglasäte som för spelet. Efter ca 15 minuter av andra blir det tyvärr 1-0 till dom. En av deras killar blir framspelad och avslutar lite turligt och bollen går in. Tyvärr gör domaren ett misstag då målskytten är minst 1,5 meter offside och även Maglasäte spelarna blir förvånade att spelet går vidare men så är det. Domaren är själv och även han får göra misstag. Det positiva med denna situation är att vi uppträder väldigt bra. Vi gnäller inte utan tar det bara och jobbar vidare. Efter detta tar vi över allt mer och skapar många riktigt bra chanser. Men vi har förtvivlat svårt att få in bollen. Men vi är där i alla fall och så länge man skapar chanserna så är det ingen fara. Hade vi inte skapat hade jag varit orolig men jag är övertygad om att målen kommer att trilla in framöver.

Nu tittar vi framåt mot en bra träningsvecka och mot nästa match som är på söndag mot div 6 laget Vedby/Rönne. Ännu en väldigt tuff motståndare och det är tuffa träningsmatcher överlag men det kommer förhoppningsvis att stärka oss.

Segertåget tog ett litet stopp denna gång men jag hoppas att det drar igång redan nästa helg igen. Vi krigar vidare och vi ser ljust på detta. Mycket fungerar ok redan nu men mycket kan och kommer att förbättras med lite fler träningspass i kroppen.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-03 Categories: 2019 Fotboll Senior
Färingtofta IK

Comments