Torekov/Hov-Färingtofta 1-2 ( 1-0)

På tisdagskvällen spelades den uppskjutna matchen borta mot Torekov/ Hov. 

På förhand var det en svår match och vi inleder också matchen dåligt. Vi är passiva och visar ingen fart eller vilja. Redan efter 7 minuter kommer också 1-0 till Torekov/Hov. Jag och Isak sa båda två att detta bådar inte gott. Det kan sluta riktigt illa.

Men efter 15-20 minuter kommer vi igång och tar över matchen. Vi börjar hitta mer rätt i vårt passningsspel och visar bättre vilja. Resterande av halvleken blir ganska lugn för vår Karl Hörman vår vikarierande målvakt för dagen. Vi skapar en del chanser men får inte in bollen i mål och Torkov/ Hov leder i paus med 1-0.

I pausen pratar vi om att fortsätta som vi avslutat första halvlek men att vi måste våga fylla på med mer folk i straffområdet för att kunna nå minst en kvittering. Vi jobbar på och försöker och försöker och till slut när vi har lite tryck får vi en straff där Kent är inblandad. Domaren blåser för straff pga en våldsam satsning och fram stegar el capitano Erik Karlsson. Han är säkerheten själv och 1-1 är ett faktum.

Vi fortsätter trycka på och i 83 minuten dundrar vår hårt arbetande Gustav Hebsgaard in 2-1 och glädjen är stor hos de gula. Efter målet flyttar Torekov fram mer folk och helt plötsligt får de en straff. Men Karl Hörman i målet med lånade skor och lånade handskar gör en kanon räddning och är även med på returen. En riktig hjälte!!

Några minuters tillägg gjorde att man fick några gråa hår till innan vi kunde jubla. En otroligt skön seger och vår tredje vinst på raken och nu går vi till sommarvila med en kvalplats. Nu gäller det för alla att hålla igång under uppehållet och när vi startar träningen igen ska vi verkligen köra på. Nu är vi med där uppe och då ska vi inte ge bort något gratis. Vi ska ge allt under hösten och se till att detta blir en säsong att minnas.

Stort tack för idag boys. Ingen nämnd ingen glömd! 

// Coach Z

 

 

Posted by Färingtofta IK 2019-06-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.