Svar på försvar!

29/4-2015 Färingtofta IK -Svensköps IF (0-0 ,0-0)

Idag spelar vi med vår vanliga 4-5-1 Uppställning, vi vet att vi möter ett mycket bra lag som är favorittippade att vinna serien.
dem, dvs Svensköps IF, har i år fått över 20 nya spelare en hel del uppe ifrån div.4 och 5 så vi vet att dem ska vara duktiga på alla positioner, ett lag utan några svagheter helt enkelt.
Därför väljer vi spela vår defensivare 4-5-1 som vi har jobbat på en del under året och verkligen fått att fungera bra, en defensivare uppställning i detta fallet som inte betyder att vi är nöjda med att bara hålla nollan utan som är utformad med Offensiva ytterbackar och löpvilliga Yttrar.
Vi spelar helt enligt vår matchplan från start och skapar faktiskt betydligt fler farliga chanser i första halvlek än vad motståndet gör. vi har ett par tre fyra riktigt bra chanser där deras målvakt verkligen får använda hela sitt register för att hålla kvar laget i matchen.

När vi kommer in andra halvlek så börjar vi föra matchen och fortsätter skapa chanser, vi drar dock fortfarande på oss lite för många fasta situationer från mittfältet och ner och precis som i första halvlek så är det egentligen det ända dem skapar något på då dem har mycket starka huvudspelare på sin offensiva 3:e del. Med 25 minuter kvar så börjar matchen svänga över lite, vi faller lite för långt med vårt mittfält och lyfter inte riktigt så snabbt som vi skulle vilja på kontringar, när anfallaren ( i detta fallet Anton Sandberg) får bollen och håller den så väntar yttrarna och mittfältet lite för länge med att ställa om till offensivt.
Med ca 15 minuter kvar så börjar det svänga över och Svensköp tar mer över bollinnehavet och fortsätter mata fram långbollar på sina anfallare, fortfarande är det inte speciellt farligt och allt vi tränat under vintern kommer fram, vi har både kontroll och ork kvar att spela av matchen. i sista minuterna får dem en bra uppsnurrning i straffområdes linjen och får av ett kanonavslut, dock står Stefan Roth bra placerad och kan rädda den på mittlinjen.

0-0 slutar matchen och till skillnad mot premiären där vi spelar 1-1 så känns detta faktiskt som ett Bra resultat..
Matchens lirare! Joakim Hjelm som åter gör en fantastisk match och framför allt dem första 45 minuterna ligger rätt på ALLT han gör!
Tätt efter och med hedersomnämnande kommer Daniel Persson med sin andra 0:a ! på tre matcher och som idag faktiskt får jobba lite för den! Bra jobbat!

Alla andra var också fantastiska, tack för idag!

/Tränarna Henrik & Fredrik via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-04-29 Categories: Fotboll Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.