Summering av vårsäsongen

Nu när vårsäsongen är färdigspelad så tänkte jag försöka mig på en liten summering.

Efter en lång försäsong startade vi seriespelet på hemmaplan mot Össjö den 12 april. På en svårspelad plan vann vi matchen med 1-0. Därefter hade vi 2 tuffa bortamatcher. Först åkte vi till Vallåkra och förlorade klart därefter åkte vi till Röstånga där vi förlorade en jämn match. Efter det var det åter igen tid för en hemmamatch. Denna gång mot Spanska Akademin och vi vann med 3-1.

Omgången därpå var det en ny bortamatch. Vi åkte till Väsby och nu hade problemen kommit med en mängd skador och några andra orsaker till frånvaro. Vi lyckades skrapa ihop folk och jobbade hårt hela matchen men fick se oss besegrade med 2-0. i den matchen fick vi dessutom fler skador...

Sen efter det kom vårens bottennapp. På hemmaplan förlorar vi mot Harrie med 0-3. Det var en minst sagt pinsam historia och då var man inte glad. Efter 12 dagars uppehåll var det dax för en vinst då vi hemma besegrade Stattena Akademi med 3-1. Av bara farten tog vi en kämpaseger i fredags mot Össjö på bortaplan med 2-1.

Sen var det då dax igår för sista matchen innan uppehållet där vi efter en tveksam inledning tar tag i det och vänder ett 1-0 underläge i paus på bortaplan mot Torekov/Hov och tar tredje raka segern när vi vinner med 2-1.

Så efter en halvtaskig inledning har vi på slutet visat bra moral och kampvilja och ligger nu på en kvalplats när vi går på sommarvila. Det känns inspirerande och spännande inför hösten då vi har en tuff inledning när vi de tre första omgångarna möter de tre lagen som för tillfället ligger före oss. Vi startar mot Vallåkra och Röstånga hemma på IP och sen möter vi Spanska Akademin på konstgräs i Helsingborg. 

Inför detta kommer vi att träna hårt och se till att vi är ordentligt förberedda. Förhoppningsvis får vi tillbaka några av våra skadade spelare till hösten så att konkurensen ökar ännu mer. 

Nu tar jag, övriga ledare och spelare lite sommarvila med förhoppningsvis massor av sol och bad. Men även en liten löprunda då och då så att vi inte tappar formen. Vi har dessutom frivillig träning på onsdagar för de som kan.

Glöm nu inte loppisen den 29 Juni!!

// Sommarhälsningar från Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-06-19 Categories: 2019 Fotboll Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.