Spanska Akademin- FIK 2-0

I fredags kväll mötte vi hemmastarka Spanska Akademin på Filborna konstgräsplan. Hemmalaget har endast förlorat en hemmamatch denna säsong och det var senast mot Vallåkra då de förlorade med 2-3.

Då det var tidig matchstart så fick vi dåliga förberedelser eftersom folk inte hann dit i tid pga arbete så det fick bli ett kort snack om uppställning och fasta situationer under tiden spelarna strechade. Men trots det inleder vi rätt okej och spelar hyfsat matchen i genom. Hemmalaget är bollskickliga och rullar på bra och äger också bollen mest men det är vi som skapar de farligaste chanserna. De lägen som Spanska får plockar vår duktiga målvakt Morgan lätt hand om. Första halvlek slutar 0-0 och det känns som om vi ska kunna fixa minst en poäng denna kvällen.

Andra halvlek är den första lik. Hemmalaget äger mest boll men vi sticker upp i farliga chanser. Klockan tickar på och det känns allt mer som en 0-0 match. Men i den 80.e minuten får hemmalaget en helt onödig straffspark. Morgan räddar straffen men returen går rakt ut till en motståndare som gör 1-0. Det var som ett slag i magen på oss. Även om hemmalaget hade mer boll var de inte bättre än oss och inte värda detta. Vi chansar och lyfter upp Jesper Persson på topp efter detta och skapar också en utmärkt kvitteringschans men bollen smiter tyvärr över. I den 89.e minuten blir det lite tunt bakåt i vår iver att få in en kvittering och de gör 2-0. Ett mål som inte hade kommit till om vi inte chansat och satsat framåt. Men så är det.

Det var en otroligt tung förlust som tog tid att smälta. Vi var värda minst en poäng men får inget med oss. Hela laget jobbar och sliter matchen i genom och gör det bra. Extra plus till Morgan i målet, våra mittbackar Jesper P och Erik K samt slitvargen Tobias B som sprang otroligt mycket i 90 minuter.

Nu har vi mött ettan, tvåan och trean i tabellen och spelat bra mot ala tre. Mot Vallåkra orkade vi inte stå emot i andra halvlek men de är bra så det är inget att säga om. Mot Röstånga hade vi inte turen med oss och i fredags borde vi fått med oss 1 poäng. Just nu ser det tufft ut att nå den sista kvalplatsen men samtidigt om vi kollar på hur det så ut i våras så vet vi hur fort det kan ändras. Vi har nu 4 matcher kvar och på pappret är det lättare motstånd än vad vi mött nu. Några trepoängare på kontot så är vi helt plötsligt med igen och som jag ser det så har vi en bra chans att vinna dessa 4 sista matcherna. Så vi ger definitivt inte upp.

Men för att det ska lyckas måste vi bli mer folk på träningarna och det hoppas jag kommer att ske denna veckan. Vi tränar som vanligt Måndag och Onsdag innan vi tar emot Väsby på IP på fredagskvällen.