Matchreferat

MKSF Pelagonija - Färingtofta IK 2-2 (1-2)

Mycket upp och ner i denna match...
Vi startar lysande, redan efter 12 minuter har vi ledningen med 0-2 och då har dem ändå lyckats avvärja ett antal avslut på mål.

Det första målet skapas genom att Andreas Villwock vinner en boll på mittfältet som han sedan lyfter ut på vår högerback, Johan Thoresson, som kommer i bra fart tar med sig bollen och klipper till den ur en svår vinkel, men får in den mellan målvakten och första stolpen...
Det andra målet Jobbar Anton Sandberg fram genom ett bra jobb på en passning där han tar emot bollen och jobbar sig igenom båda mittbackarna, för att sen kyligt placera bollen vänster om målvakten, dock räddar målvakten men returen är Johan Holm påpassligt med på och petar in.

Sen börjar Kaoset, Vi skapar och skapar, och skapar... efter 30 minuter skulle vi haft 0-6 på pappret men Pelagonija försvarar sig likt ett boxplay i hockey, dem offrar sig för varandra och täcker skott med hela kroppen, vi har några genombrott där avsluten slickar stolpen, men tyvärr på fel sida. Och detta skapar en viss frustration i laget.
Och när dem 10 minuter innan halvlek utan att ha skapat något alls under dem första 35 minuterna får en passning som går igenom backlinjen till en tydligt Offside stående anfallare får göra 1-2 så känns det tungt.

Halvlek och vi gör lite förändringar för att få ny fart på anfallet, vi pratar om att vi är det bättre laget och att det är dags att gå in och ta tag i matchen...
dock så gör vi inte det riktigt, det är avslaget och väldigt tyst. Vi spelar inte avsevärt mycket sämre men vi låter dem få en eller två sekunder mer med bollen hela tiden och det gör att dem snabbt växer in i matchen, det tar ca 15 minuter innan dem får en hörna och kan kvittera till 2-2.

Nu börjar vi vakna till igen, men nu är även Pelagonija vakna, dem spelar bra i ytterligare 10 minuter och vi jagar på dem, efter detta börjar dem krokna ordentligt och efter några byten på anfallet och mittfältet börjar vi ta över matchen igen, Pelagonija är klart nöjda med 1 poäng mot oss och slår av ordentligt, det maskas och myglas och tid fördrivs med kramper.
Här någonstans med 10 minuter kvar att spela känner jag att vi har bra koll på matchen igen och efter ett genombrott av Gustaf van der schaaf där han blir nersparkad i straffområdet men domaren väljer att inte blåsa så är jag i alla fall helt säker på att vi kommer åka hem med 3 poäng... Men då händer det tråkiga, en kille i pelagonija får en ordentlig tackling som han vänder sidan till och tar smällen i bröst/mage vilket resulterar i att han blir liggandes.
Ambulans tillkallas och pelagonija vill direkt avbryta matchen, vi tvekar och pratar ihop oss, gemensamt beslut är att spela färdigt matchen, men när vi får reda på att ambulansen är 25 minuter bort och att det är 10-15 minuter innan dem vågar lyfta av killen från planen pga. risk för frakturer så bestämmer vi att blåsa av matchen.

Dommaren rapporterar upp resultat när det beslutats hur det blir med omspel eller om vi ska nöja oss med 2-2 och ha det som slutresultat, men det ligger hos skåneboll nu.
(Killen mår bra och ska ha klarat sig med bra var det sista vi hörde)

Summa summarum är, vi gör vår, enligt mig, bästa första halvlek någonsin, alla gjorde en fantastisk första halvlek, det som händer är att vi blir frustrerade och vill för mycket när vi inte får in målen sen... Blir lite bekväma och tappar kämpaglöden.
Pelagonija reser sig bra men det är vi som låter dem göra det!
Överlag är jag nöjd, men 3 poäng skulle vi haft!

MVP: Johan Thoresson, som efter ytterligare en match visar att han i år spelar på en helt egen nivå! fantastik match Johan!
Tätt efter följer Anton Sandberg som också gör en grym första halvlek och ligger bakom massor av chanser och spelfördelning men även ett enormt defensivt jobb första 35 minuterna. Grymt jobbat!
Sista hedersomnämnandet går till Jesper Ottosson som gör en mycket bra match, men som även får hoppa in i backlinjen 2 gånger men löser den uppgiften fantastiskt bra!
Mål: Johan Thoresson, Johan Holm
Assist: Anton Sandberg, Andreas Villwock