Helgens match ... nu 2 poäng från serieettan!

Färingtofta IK - Kävlinge GIF 3-1 (1-1)

Överlag en bra match, de första 10 minuterna går vi in och tar kontroll över matchen helt och hållet, det lilla Kävlinge får hålla i bollen slutar mest med att dem slår en felpassning och vi kan ta över igen, vi spelar med bra press och sätter dem i stress i alla 3 3:e delarna.

Spelar vår 4-3-3 och jag har redan innan match sagt att jag kommer testa runt lite på dem sista 3 då jag känner att nu har vi 4-3 klart och behöver bara lite justeringar i sista delen på planen.
Jag ska ärligt säga att alla 5 som spelade där uppe idag gjorde ett fantastiskt jobb, jobbade hårt och sprang på allt som kom upp där, höll i boll och byggde en del anfall.

I 36:e minuten ger det utdelning i form av en boll som Anton Sandberg själv jobbar sig till genom stenhårt arbete och efter att vunnit den på deras planhalva halvvägs ner mot mitten på högerkanten drar han till ett avslut utan des like och drar in bollen på 30 meters håll! Fantastiskt mål!

vi fortsätter spela bra och efter en domarmiss i 43 minuten så får dem ett inkast som borde vara en frispark till oss, alla är lite irriterade vilket resulterar i att vi inte fokuserar på det vi ska utan på domaren och de kladdar in en boll på något sätt som egentligen inte ens är farligt... 44 minuten.

Halvlek och 1-1

Vi pratar om att utmana mer i duellerna i luften, även om vi inte kan vinna en duell så måste vi vara där! sagt och gjort vi börjar vinna tillbaka bollen, och i nästkommande 30 minuter spelar vi mycket bra, viner kamper, spelar upp och skapar chanser...

15 minuter dröjer det innan Jesper Ottosson blir nerdragen i straffområdet, straff som Erik Karlsson (100 %) placerar in och vi har ledningen igen med 2-1
Det dröjer ytterligare ca 10 minuter innan Jesper själv med hjälp ifrån de andra 2 anfallarna pressar deras backar till misstag där han kan sno åt sig bollen och enkelt rulla in 3-1.

Härifrån är det vi som faller tillbaka lite och bevakar vår ledning, dem tar över mer boll men eftersom vi är väldigt trygga i vårt 4-5-1 spel så skapar dem aldrig något farligt, men vi drar på oss en dum straff, dock räddar Daniel Persson den i mål och vi kan fortsätta spela tryggt med 2 måls ledning, vi fortsätter skapa dem farligaste chanserna och matchen kunde mycket väl blivit både 4-1 och 5-1. Men 3 -1 räcker och Färingtofta IK klättrar upp något steg i tabellen till en delad 3:e plats 2p ifrån ledningen.

Första hedersutnämnandet går till Kent Persson, mycket bra jobb där inne idag!
Andra är Thoresson som återigen gör en fantastisk match och idag kunde hängt 3 mål själv!

MEN!
Matchens lirare går till Anton Sandberg som idag verkligen visar sin rätta inställning och jobbar bra i anfallet, han är även den som gör 1-0 målet och skapar en hel del bra lägen och fasta situationer där uppe, det i kombination med bra frisparkar och hörnor gör att han idag får MVG!