Färingtofta - Stattena Akademi 4 - 1

Färingtofta tog en ny hemmavinst!

På onsdagskvällen spelade vi återigen på hemmaplan. Denna gång var det Stattena som kom på besök. Trots att vi har en del skador och folk som är bortresta med mera så var vi ändå full trupp i dagens match. Morgan som brukar stå i mål har fortfarande lite bekymmer med sin hand och kunde inte stå i mål men vi lyckades få med Jonas Lagge Lagerqvist i mål istället och det tackar vi för. Jonas gjorde en bra match och styrde laget bakifrån.

Morgan kunde istället spela ute och visade vilken bra fotbollsspelare han är som behärskar vilken roll som helst på planen.

Inför matchen var målet att vi först och främst skulle arbeta tillsammans igen och visa glädje. Vi skulle stötta, berömma och styra varandra och verkligen visa att vi är ett lag samt att vi skulle ha roligt på planen. Planen var också att vi skulle sätta hög press med hela laget och göra det svårt för Stattena att sätta igång något vettigt spel. Detta lyckades vi ganska bra med och resultatet lät inte vänta på sig då Ted Seger nickar in 1-0 redan efter 3 minuter.

Efter målet går vi ner oss lite. Jag tycker att vi slarvar i vårt passningspel och i ivern att göra fler mål framåt söker vi en avgörande passning alldeles för tidigt. Hade vi istället haft lite tålamod och rullat runt lite mer så hade vi kunnat komma till mycket bättre lägen. Vi trillar också in i deras tempo och varje inkast och frispark tar evigheter att kasta eller slå. Vi pratar om allt detta i pausen och det blir väl lite bättre i andra. Innan denna paus har vi även gjort 2-0 detta också på nick och målskytt denna gången var Morgan Lindgren.

I andra halvlek går spelet lite i vågor. Stundtals rullar vi på ganska bra och i momentet efter kan vi slå bort den enklaste passningen. Vi lyckas dessutom kladda till det så att Stattena får reducera till 2-1. Ett mål som dock inte borde godkänts på grund av offside men utan linjedomare är det inte lätt för en ensam domare att se. Målet blev till lite av en tändvätska för oss och vi går för ett avgörande framåt. 3-1 kommer också strax efter på ett fint skott utifrån från en för dagen mycket bra spelande Martin Persson. Innan matchen är slut har vi även satt 4-1 genom vår specielle målskytt Kent Persson snyggt framspelad av vår debutant för klubben Björn Olofsson. Vi skapar en mängd chanser till men trots frilägen från halva plan och en massa andra lägen stannar det vid 4-1.

Efter matchen är det med stor glädje jag kan konstatera att vår käre Nils Svensson är tillbaka på IP och att han sin vana trogen stegar in på planen och tillsammans med alla spelarna sjunger vinnarlåten. En härlig känsla för oss alla och skönt med en ny 3-poängare.

Nu väntar ett uppehåll då vi står över i nästa omgång men vi tränar på i veckan som vanligt. Därefter väntar Össjö på bortaplan innan vi avslutar men den uppskjutna matchen borta mot Torekov/ Hov tisdagen den 18 juni.