FIK-Vallåkra 0-4 (0-1)

Ett sent referat denna gången pga en intensiv helg.

I fredags tog vi emot seriegiganterna Vallåkra på vår hemmaplan och alla deras fans. Det kom uppskattningsvis 30-35 st rödklädda fans med tutor och med röstresurser som säkert inspirerade bortalaget men det var trevligt även för hemmalaget och inte minst för klubben som fick in lite extra inträdespengar.

Nu till själva matchen. Vallåkra är ett väldigt duktigt lag med många spelare som har spelat i högre divisioner och det märks direkt. De tar initativet och för spelet. Jag tycker ändå att vi håller uppe det ganska bra och om de nån gång kommer i genom är Morgan i vägen. Men i den 24.e minuten tappar vi en spelare i straffområdet och Vallåkra tar ledningen. Vi krigar dock på och håller uppe det bra resten av halvleken och går till pausvila med ett 0-1 underläge .

I andra halvlek ångar Vallåkra på. Vi tröttnar allt mer och det märks att många av spelare som är med inte har tränat. Samtidigt är jag väldigt tacksam att de ställde upp då vi saknade inte mindre än 7 spelare denna gången.

I den 59.e minuten gör Vallåkra 0-2, 0-3 kommer i den 64.e och 0-4 i den 76.e. Vi krigar dock vidare och mer än så blir det inte. Vallåkra vinner klart och när man förlorar är man aldrig glad men jag tycker ändå att det är positivt att vi kämpar på som vi gör. Många går på knäna men vi ger oss inte och det tar vi med oss i fortsättningen.

Nu närmast är det derbydags. På fredag gästar Röstånga oss och de ligger på en andra plats i tabellen. Vi mötte dom i våras på Odenvallen och förlorade en jämn match med 0-2 så nu känner jag att det är vår tur att ta de tre poängen. Med samma inställning som senast så har vi en god chans.