FIK-Harrie 0-3

                                                                              Färingtofta IK - Harrie FF

Fredagens hemmamatch blev ingen rolig historia. Jag vill inte vara en sådan som kommer med bortförklaringar men vill ändå ge en bild av en del av orsaken till att det blev så här. Vi hade 6 st spelare som normalt sett kan gå in som startspelare borta på grund av olika orsaker. Som om inte det var nog så spelade vår målvakt med en handskada och var tvungen att kasta in handuken i paus. Så det är ju inget som direkt stärker oss.

Men som sagt jag skyller inte på det för med rätt attityd och inställning så borde vi vunnit denna match ändå. Harrie var inte bra men igår var vi sämre. Många i vårt lag verkade helt plötsligt spela helt utan självförtroende. Fick man bollen till sig så vågade vissa inte hålla i den och leverera en enkel passning utan slog iväg den på vinst och förlust. Vi har vissa korta stunder i matchen där vi försöker rulla och då tar vi oss också framåt. Men strax efter är det samma skit igen, hafsigt och dåligt.

Dessutom är det otroligt mycket negativitet ute på planen. Vissa går och muttrar negativa saker från matchminut ett och vissa smågnäller hela tiden. Det här som vi har pratat så mycket om på slutet och som var en bidragande orsak till att vi vann förra hemmamatchen nämligen ordet tillsammans var helt borta. De senaste matcherna har vi jobbat tillsammans och vi har verkligen varit ett lag. Igår var det inget lag. Igår var det ett gäng individualister som spelade i samma tröjfärg utan att prata med varandra utan att ge understöd utan att berömma och pusha varandra.

Jag vet att jag låter negativ nu och jag vet att det fanns vissa i laget som verkligen försökte men det hjälper inte när inte hela truppen vill samma sak. Jag är glad att jag skriver detta nu och att jag inte skrev det igår för då hade det blivit ännu värre…

Matchen då. Utan att spela bra så är vi ändå det bättre laget i början. Men när Harrie gör 0-1 så faller allt. I andra halvlek kommer både 0-2 och 0-3. Mer finns det inte att säga om denna match från min sida.

Nu väntar en bortamatch mot Torekov på fredag och då har vi ytterligare två spelare borta då de ska på semester. Så nu vädjar jag till övriga spelare i truppen att föröka ställa upp på fredag fast det är en bra bit till Torekov och att det kan vara svårt att hinna efter jobb. Men vi måste försöka så att vi kan få ett slagkraftigt lag. Det är revansch som gäller efter gårdagens insats och vi måste hitta tillbaka till att spela som ett lag igen och våga hålla i bollen.

Till sist vill jag be vår publik om ursäkt för vår insats igår. Det hade nog varit både roligare och varmare att sitta hemma och titta på Lets Dance istället :)

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Färingtofta IK

Comments

Comments are closed on this post.