Created by Pär Rohlin
Modified 8/13/2018 by Linda Jönsson

Hemma match igen FIK-Spanska Akademin 

På fredag är det åter dags för en hemmamatch. Efter två raka bortamatcher som slutade med förluster är det tid för en hemmamatch och på hemmaplan är vi ju obesegrade:)

Vi möter Spanska Akademin och det blir såklart tufft. De förlorade senast på bortaplan med 3-1 mot starka Vallåkra. Men jag kan lova att vi kommer att göra allt för att fixa en ny trepoängare på hemmaplan. Vi tar tacksamt emot stöd från nära och kära samt övriga som har ett FIK hjärta.

Matchen startar 19:00 och vi hoppas på bra väder. Om inte finns det ju kaffe och korv samt lite annat smått o gott att värma sig med i kiosken.

 

Vi ses på fredag kväll!!

 

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-02 Categories: 2019 Fotboll Senior

RIS-FIK 

                                                                            Röstånga – Färingtofta

På fredagskvällen var det derby på Odenvallen i Röstånga. Det var fina förutsättningar med fint väder och en okej plan dock lite väl mycket grus på den men den var i alla fall jämn.

Tyvärr drabbades vi av ett avbräck en kort stund innan samlingen då en av våra spelare blev tvungen att köra iväg på ett jobb. Tufft såklart framförallt då vi inte heller denna gång var en full trupp.

Första halvlek var ganska jämn. Röstånga har ett visst spelövertag men skapar inga direkta farligheter. Vi har några halvchanser men hotar inte något nämnvärt. Det är väl mer kamp än skönspel.

Andra halvlek är på liknande sätt men cirka 10 minuter in i halvleken tar RIS ledningen. Detta i misstänkt (1 meter ) offside läge enligt vissa i publiken och på plan. Själv tycker jag att det ser ut som offside men är för långt ifrån för att vara säker. Jag vill dock påpeka att domaren är själv och det är inte lätt att se överhuvudtaget och det blir heller inga protester. Vi kämpar vidare och skapar lite grann men utmanar inte riktigt deras målvakt.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen gör Röstånga 2-0 efter lite missförstånd i agerandet men vi fortsätter trots det att kämpa på. Vi flyttar upp Tilling på topp för att han ska vinna lite i luften och kunna hålla i bollen, men närmare än ett bra skott och en retur som går precis utanför kommer vi inte. Röstånga vinner med 2-0 och det är bara att gratulera. De gjorde mål på det de fick och det räckte igår kväll.

Min analys till varför vi förlorade är enkel. För det första så är många alldeles för dåligt tränade. Med något undantag så har vi de senaste två månaderna varit under 10 man på träningarna. Till matcherna är vi nästan aldrig mer än 14 st. truppen är för liten och när folk är borta pga jobb, sjukdom, skador eller annat så blir vi inte fler. Att då komma ut på en stor plan är verkligen stor skillnad. Speciellt att komma ut på Odenvallen som är så stor som den max får vara. Det visar sig tydligt då att orken inte finns, viljan fanns där och vi krigar på matchen ut men vi har inte ork att fylla på med folk i våra anfall och är då inte tillräckligt med folk att snabbt vinna tillbaka bollen högt.

En annan sak är att under träningsmatcherna vågade vi rulla boll och spela runt inom laget. Nu under serien brister självförtroendet och får man bollen så vill man göra sig av med den så fort som möjligt. Så det måste vi förbättra, det är tillåtet att göra misstag och det är ingen som gnäller om vi bara försöker. Med större bollinnehav slipper vi springa så mycket och det blir betydligt roligare att spela.

Vi jobbar vidare på detta och ser fram emot 2 träningar innan nästa match som är på hemmaplan på fredag mot Spanska Akademin. Där är vi obesegrade och så skall det förbli.

/ Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-27 Categories: 2019 Fotboll Senior

Röstånga - Färingtofta 

På fredag 18:45 vankas det derby på den gigantiska Odenvallen i Röstånga.

En ny tuff match mot ett ungdomligt Röstånga som inlett på bästa sett med 2 segrar, men vi ska göra allt för att få med oss 3 poäng.

Vi har fortsatt en del skador och nu även an avstängning och det märks så klart när vi inte har så stor trupp men som sagt vi ska göra allt som finns i vår makt för att vinna matchen.

Vi hoppas så klart på stöd från nära och kära.

Ses på fredag!

/Coach Z 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-25 Categories: 2019 Fotboll Senior

Vallåkra - Färingtofta 

                                                         Vallåkra – Färingtofta

På annandag påsk spelade vi vår andra seriematch för året och det var ingen munter historia.

Årets sämsta insats mot årets bästa motstånd var en riktigt dålig kombination.

Vallåkra tog tag i taktpinnen från start och skapade en del chanser där Morgan gör några fina parader men till slut får även han kapitulera och de gör 1-0. Vallåkra fortsätter att ånga på och gör både 2 och 3-0 innan paus. Med några minuter kvar av halvleken var vi när en reducering som kunde gett oss lite mer energi inför andra men Teds avslut tog i insidan av stolpen.

Vi pratar i paus om att gå ut och försöka vinna andra halvlek först och främst. Vi ändrar också spelsystem men inget hjälper. Vi är inte där idag och Vallåkra är för bra helt enkelt.

De gör 4-0 och då är det kört. Strax efter drar vi på oss ett rött kort och det gör ju inte saken bättre. Vallåkra gör ytterligare2 mål till och vinner matchen med 6-0.

Vår prestation är väldigt dålig, det säger väl det mesta när vår målvakt Morgan är vår bästa spelare trots 6 insläppta mål.

Det bästa vi kan göra nu är att glömma denna match så fort som möjligt och börja fokusera på derbyt mot Röstånga borta på fredag kväll. Då ska det vara ett heltaggat och revanchsuget  FIK som äntrar Odenvallen. Givetvis blir det en svår motståndare framför allt på deras stora plan men jag hoppas att alla är lika sugna som jag är att visa de stackars supportrarna som var i Vallåkra igår att vi kan så mycket bättre än vad vi visade igår.

Men innan dess är det såklart träning på onsdag och sen börjar vi ladda ordentligt.

// En nedslagen men inte uträknad Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-23 Categories: 2019 Fotboll Senior

GLAD PÅSK och ny seriematch 

Först och främst vill jag önska er alla en glad påsk! Ät nu ordentligt med ägg och njut av det fina vårvädret.

På annandagen är det så dags för vår andra seriematch för året. Denna gång står Vallåkra för motståndet och vi spelar på bortaplan 13:00.

Vallåkra stod över i första omgången och jag har faktiskt ingen aning om hur bra de är, men jag utgår från att de är bra och att det blir en tuff match.

Jag kan lova att vi kommer att ge allt för att ta en ny trepoängare men vi behöver ert stöd så ta gärna en tur ut till Vallåkra på måndag och hjälp till att heja fram de gula hjältarna. Det är alltid mer inspirerande när vi känner att vi har stöd utifrån.

Återigen en Glad Påsk så ses vi på måndag i Vallåkra.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-18 Categories: 2019 Fotboll Senior
Page 8 of 24 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK