Created by Pär Rohlin
Modified 3/12/2023 by Pär Rohlin

Summering av vårsäsongen

Nu när vårsäsongen är färdigspelad så tänkte jag försöka mig på en liten summering.

Efter en lång försäsong startade vi seriespelet på hemmaplan mot Össjö den 12 april. På en svårspelad plan vann vi matchen med 1-0. Därefter hade vi 2 tuffa bortamatcher. Först åkte vi till Vallåkra och förlorade klart därefter åkte vi till Röstånga där vi förlorade en jämn match. Efter det var det åter igen tid för en hemmamatch. Denna gång mot Spanska Akademin och vi vann med 3-1.

Omgången därpå var det en ny bortamatch. Vi åkte till Väsby och nu hade problemen kommit med en mängd skador och några andra orsaker till frånvaro. Vi lyckades skrapa ihop folk och jobbade hårt hela matchen men fick se oss besegrade med 2-0. i den matchen fick vi dessutom fler skador...

Sen efter det kom vårens bottennapp. På hemmaplan förlorar vi mot Harrie med 0-3. Det var en minst sagt pinsam historia och då var man inte glad. Efter 12 dagars uppehåll var det dax för en vinst då vi hemma besegrade Stattena Akademi med 3-1. Av bara farten tog vi en kämpaseger i fredags mot Össjö på bortaplan med 2-1.

Sen var det då dax igår för sista matchen innan uppehållet där vi efter en tveksam inledning tar tag i det och vänder ett 1-0 underläge i paus på bortaplan mot Torekov/Hov och tar tredje raka segern när vi vinner med 2-1.

Så efter en halvtaskig inledning har vi på slutet visat bra moral och kampvilja och ligger nu på en kvalplats när vi går på sommarvila. Det känns inspirerande och spännande inför hösten då vi har en tuff inledning när vi de tre första omgångarna möter de tre lagen som för tillfället ligger före oss. Vi startar mot Vallåkra och Röstånga hemma på IP och sen möter vi Spanska Akademin på konstgräs i Helsingborg.

Inför detta kommer vi att träna hårt och se till att vi är ordentligt förberedda. Förhoppningsvis får vi tillbaka några av våra skadade spelare till hösten så att konkurensen ökar ännu mer.

Nu tar jag, övriga ledare och spelare lite sommarvila med förhoppningsvis massor av sol och bad. Men även en liten löprunda då och då så att vi inte tappar formen. Vi har dessutom frivillig träning på onsdagar för de som kan.

Glöm nu inte loppisen den 29 Juni!!

// Sommarhälsningar från Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-06-19 Categories: 2019 Fotboll Senior

Torekov/Hov-Färingtofta 1-2 ( 1-0)

På tisdagskvällen spelades den uppskjutna matchen borta mot Torekov/ Hov.

På förhand var det en svår match och vi inleder också matchen dåligt. Vi är passiva och visar ingen fart eller vilja. Redan efter 7 minuter kommer också 1-0 till Torekov/Hov. Jag och Isak sa båda två att detta bådar inte gott. Det kan sluta riktigt illa.

Men efter 15-20 minuter kommer vi igång och tar över matchen. Vi börjar hitta mer rätt i vårt passningsspel och visar bättre vilja. Resterande av halvleken blir ganska lugn för vår Karl Hörman vår vikarierande målvakt för dagen. Vi skapar en del chanser men får inte in bollen i mål och Torkov/ Hov leder i paus med 1-0.

I pausen pratar vi om att fortsätta som vi avslutat första halvlek men att vi måste våga fylla på med mer folk i straffområdet för att kunna nå minst en kvittering. Vi jobbar på och försöker och försöker och till slut när vi har lite tryck får vi en straff där Kent är inblandad. Domaren blåser för straff pga en våldsam satsning och fram stegar el capitano Erik Karlsson. Han är säkerheten själv och 1-1 är ett faktum.

Vi fortsätter trycka på och i 83 minuten dundrar vår hårt arbetande Gustav Hebsgaard in 2-1 och glädjen är stor hos de gula. Efter målet flyttar Torekov fram mer folk och helt plötsligt får de en straff. Men Karl Hörman i målet med lånade skor och lånade handskar gör en kanon räddning och är även med på returen. En riktig hjälte!!

Några minuters tillägg gjorde att man fick några gråa hår till innan vi kunde jubla. En otroligt skön seger och vår tredje vinst på raken och nu går vi till sommarvila med en kvalplats. Nu gäller det för alla att hålla igång under uppehållet och när vi startar träningen igen ska vi verkligen köra på. Nu är vi med där uppe och då ska vi inte ge bort något gratis. Vi ska ge allt under hösten och se till att detta blir en säsong att minnas.

Stort tack för idag boys. Ingen nämnd ingen glömd!

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-06-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Össjö-Färingtofta 1-2

På en underbart fin gräsplan spelade vi på fredagskvällen borta mot Össjö.

Som vanligt var det en del strul inför matchen med bland annat 2 avhopp vid fredag lunch. Dessutom var en del spelare borta redan innan pga jobb mm.

Så vi åkte dit med 14 man bara och hoppades att vi skulle slippa några fler skador. Men givetvis höll inte det. Viktor skadade sig redan i första halvlek så då var vi endast 2 avbytare och med tanke på värmen som var så hade vi behövt fler för att kunna hålla en högre kvalite på spelet matchen i genom.

Vi inleder väldigt passivt och Össjö som nu hade ett mycket starkare lag än när vi senast mötte dom tog kommandot från start. Morgan i målet gör några fina räddningar bland annat vid en frispark som Össjös Magnus Ranefalk dundrade med sin vänster mot krysset men mogge gjorde en kanon räddning.

Men efterhand arbetar vi oss in i matchen och i den 22.e minuten smällde det till. Anton Sandberg dundrade in årets mål i serien en bit utanför straffområdet drar han till med högerfoten och pang upp i krysset. Otroligt snyggt!

Vi fortsätter att trycka på och i den 30.e minuten gör vår skyttekung Kent Persson 2-0 till FIK. Härligt och helt plötsligt blev det lite tystare från Össjö bänken. Iallafall i en minut:)

Vi går till pausvila med den ledningen men vi är inte helt nöjda. Vi har varit för passiva i vissa situationer framför allt på hörnor och frisparkar. Men vi har vår ledning så vi ska inte vara allt för gnälliga.

Andra halvlek blir tyvärr spelmässigt väldigt dålig från vår sida. På grund av värmen tröttnar vi allt mer och vi byter en hel del in och ut och det rör ju såklart till det. Össjö blir allt mer desperata och det hörs från sidan..... Till sist får de hål på Morgan i målet och reducerar till 1-2 när det återstår 17 minuter av ordinarie tid.

De trycker på ganska mycket mot slutet men vi lyckas hålla undan och krigar oss till vinsten. Matchens lirare är defenitivt Morgan i målet men jag vill ge alla en eloge. Inte för att vi spelade bra men för inställningen och att vi krigade oss till denna 3 poängare.

Efter matchen samlades vi som vanligt mitt på planen och sjöng tillsammans med vår sångfågel Nils som hade kört dit för att stötta oss. Härligt Nils!

Ni väntar ett par dagars vila innan vi på tisdag ska åka till Hov och möta Torekov/ Hov. En tuff match men vi har nu 2 raka vinster och vill inget hellre än att öka på den trenden.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-06-15 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Össjö- FIK

Idag är det dax för bortamatch mot Össjö. Matchen startar 18:30.

Vi mötte Össjö i premiäromgången på hemmaplan och vann med 1-0.

I senaste omgången tog Össjö sin första vinst för året då de i slutminuterna vände ett 1-2 underläge till vinst med 3-2 mot Stattena Akademi. Så de är kanske på gång nu. Men jag hoppas och tror på killarna och att vi idag kniper första borta vinsten för säsongen.

Det ser ut att bli fint väder så förhoppningsvis får vi med oss lite supportrar som kan hjälpa oss att nå vårt mål.

Vi ses ikväll i solen:)

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-06-14 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Loppis om mindre än en månad!

Kom och fynd den 29 juni!

Då är det mindre än 1 månad kvar till Färingtofta IK´s loppmarknad! Under året har vi tillsammans med många av er där ute, samlat in prylar till en ny loppis. Jag har varit och kollat våra förråd och kan konstatera att det är fullt till bristningsgränsen. Det är till och med så att våra reservförråd är i princip fulla!

Så vi hälsar nya och gamla loppisfyndare välkomna!

Den 29 juni drar loppisen igång 09:30!

Vill du hjälpa oss få till den bästa loppmarknaden? Dagarna innan med att plocka fram och "duka" så har vi alltid behov av fler medhjälpare, men störst behov av folk har vi på lördagen. Det är viktigt att vi har många säljare!

Schemat ser ut som följer:

• Onsdagen den 26 med början 14:00 (18:00) reser vi tält och ser till att marknadsplatsen är färdig för att ställa fram alla prylar.
    Onsdagar försöker vi så långt som möjligt köra barnfritt!
  • Torsdagen den 27, då tömmer vi förråden och ställer fram allt på sina respektive platser. Linda har, som vanligt, sätt till att de mesta är grovsorterat. Vi sorterar det sista och börjar även ställa fram så mycket vi hinner.
    Auktionsgods skall hittas! Det finns folk på plats hela dagen.
  • Fredagen den 28 är det sortering och plocka fram som gäller. Så mycket som möjlig klart!
    Auktionsgods sorteras fram. Parkering skall förberedas.
    Folk på plats hela dagen.
  • Lördag den 29 är det så dags! De sista möblerna plockas fram och mer sortering … 09:30 Släpper vi snöret!
    Folk på plats från 05:30.