Created by Pär Rohlin
Modified 8/13/2018 by Linda Sandström

TENNISSKOLA 2015 

Kom igång inför Snälleröd Open 2015!

Den 9:e Juni börjar Tennisskolan på Snälleröds idrottsplats.

Alla är välkomna, stora som små!

Barnen börjar 18:30 och de vuxna startar 19:15.

 

Tränare/Kontaktperson: Jörn Steerup och Lars Jennergren

Mer information/uppdateringar kommer finnas under Tennis

Posted by Färingtofta IK 2015-05-21 Categories: Tennis

Matchanalys 

Två till priset av en!

Hektiskt schema i helgen som var innebär att jag inte hunnit ge en matchuppdatering sedan i Fredags, så vi börjar där.

Röstånga IS -Färingtofta IK 2-1 (0-0)

Det är DERBY! och det märks, alla är taggade upp till tänderna tyvärr så kan det lätt slå över och när matchen väl startar så blir det lite tamt på planen, vi går från att vilja vinna till att inte vilja förlora och alla spelare på planen lägger enormt fokus på den defensiva biten...

det resulterar i att Röstånga stort sätt inte skapar något alls under 45 minuter ,men resulterar samtidigt i att vi inte har kvar några spelare att skapa speciellt mycket själv i sista 1/3 delen.

vi går in i halvlek med 0-0 och pratar om att försöka komma upp lite men inte ändra för mycket i övrigt.
detta spelar vi sedan i ytterligare 30 minuter, och matchen ser ut att spelas av mållös när från ingenstans Röstånga lyfter in en boll i straffområdet.
en boll som aldrig ska bli farlig men efter lite studsar likt ett flipperspel så rinner den till sist in bakom Daniel i mål, 1-0 Röstånga.

Det tar inte mer än 4 minuter tills vi sen har en kombination av misstag i defensiven som leder till 2-0, det handlar om små grejer som var och en inte är avgörande men som tillsammans resulterar i ett mycket märkligt mål.
Detta är dock även startsignaen för Fik, vi har 11 spelare som har hur mycket energi kvar som helst och vi växlar upp både en och två växlar, skapar ett enormt tryck framåt och börjar spela som vi skulle gjort hela matchen, alla börjar ta ansvar för vad dem gör och vi flyttar fram hela laget 20 meter, dem sista 10 minuterna spelar Röstånga med 11 man i straffområdet.

Vi får in en 2-1 reducering med 5 minuter kvar efter en frispark av undertecknad som Johan Holm sedan enkelt kan placera in i bortre gaveln med en yttersida.
Snabbt där efter radar vi upp ett par chanser till men deras målvakt hittar rätt och plockar bort det som kommer in...

2-1 Röstånga och det får nog ses som ett tråkigt men rättvist resultat sett över 90 minuter.
Vi hälsar Röstånga välkomna till Färingtofta till Hösten, då ska vi ta tillbaka våra 3 poäng!

Färingtofta IK - Tjörnarp 2-1 (0-1)

Vi börjar matchen med ett nygammalt spelsystem, Efter Röstånga matchen så har vi sett att även om vårt 4-5-1 funkar mycket bra mot ett starkare lag så har vi länge vetat att vi lätt kan ändra till 4-3-3 för att skapa mycket mer tryck på deras försvar.
Tjörnarp är ett lag som svänger lite beroende på vad dem har för folk i startelvan.
När dem kommer till vår Borg, så får vi snabbt reda på citat" Idag har vi lätt vårt bästa lag" , m en vi har redan bestämt att vi ska köra den offensivare 4-3-3 uppställningen och satsa på press i alla tre tredjedelarna.

Teori och praktik går inte alltid helt hand i hand och jag tycker vi är för snälla på planen under första 45 minuterna, detta i kombination med att Dommaren är lite för glad för visselpipan så blir det mycket hackigt spel med massor av fasta situationer, på båda hållen.
det är avblåst i nästan varje situation, och det dröjer inte långt in i matchen ,20 minuter skulle jag gissa, innan en kontakt från Jocke Hjelm i straffområdet leder till straff och 0-1

Vi fortsätter med vår spelidé och matar på, alla bollar som går upp skapar vi antingen avslut på eller en fast situation och detta är ett bra resultat och mycket av det vi pratat om/tränat på, det som tyvärr inte gick hela vägen fram var att med 4-3-3 är det ok att lägga längre bollar, något som vi under ett helt år har tjatat på att inte göra med vår 4-5-1 uppställning, därför får vi lite för lite att jobba på där uppe.

Halvlek och snack!
Vi pratar just om att börja lägga upp bollarna!

Sagt och gjort, alla har lyssnat och det kommer massa att jobba på där uppe, skoj och effektivt, det tar inte mer än 5-10 minuter in i andra halvlek så har vi 2-3 avslut och just nu är det bara målvakten som håller kvar och uppmanar Tjörnarp i matchen.

Deras nr 12 tar ett taktiskt gult kort, jag antar att han inte kunde spela nästa match, detta är dumt att göra i 50 minuten, för bara 2-3 minuter senare så drar han ner Fredrik Bengtson i straffområdet och får sitt andra gula och rött, vi får straff!

1-1 och allt tar fart!

Därifrån är det nerförsbacke, Tjörnarp backar och backar och vi trycker på och skapar och skapar...
men det dröjer någonstans till 70 sträcket innan vi får in 2-1 och tar ledningen efter en kanonfrispark av Kent som Johan Thoresson enkelt kan nicka in, därefter flyttar Tjörnarp upp för att få en kvittering men blir aldrig farliga tack vare ett gediget jobb i sista 4:an och mittfältet!

3 nya poäng!

Röstånga
Assist: Henrik svensson
Mål Johan Holm

Tjörnarp
Assist: Kent Persson
Mål Fredrik Bengtsson 1, Johan Thoresson 1

/coach via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-05-14 Categories: Fotboll Senior

Svar på försvar! 

29/4-2015 Färingtofta IK -Svensköps IF (0-0 ,0-0)

Idag spelar vi med vår vanliga 4-5-1 Uppställning, vi vet att vi möter ett mycket bra lag som är favorittippade att vinna serien.
dem, dvs Svensköps IF, har i år fått över 20 nya spelare en hel del uppe ifrån div.4 och 5 så vi vet att dem ska vara duktiga på alla positioner, ett lag utan några svagheter helt enkelt.
Därför väljer vi spela vår defensivare 4-5-1 som vi har jobbat på en del under året och verkligen fått att fungera bra, en defensivare uppställning i detta fallet som inte betyder att vi är nöjda med att bara hålla nollan utan som är utformad med Offensiva ytterbackar och löpvilliga Yttrar.
Vi spelar helt enligt vår matchplan från start och skapar faktiskt betydligt fler farliga chanser i första halvlek än vad motståndet gör. vi har ett par tre fyra riktigt bra chanser där deras målvakt verkligen får använda hela sitt register för att hålla kvar laget i matchen.

När vi kommer in andra halvlek så börjar vi föra matchen och fortsätter skapa chanser, vi drar dock fortfarande på oss lite för många fasta situationer från mittfältet och ner och precis som i första halvlek så är det egentligen det ända dem skapar något på då dem har mycket starka huvudspelare på sin offensiva 3:e del. Med 25 minuter kvar så börjar matchen svänga över lite, vi faller lite för långt med vårt mittfält och lyfter inte riktigt så snabbt som vi skulle vilja på kontringar, när anfallaren ( i detta fallet Anton Sandberg) får bollen och håller den så väntar yttrarna och mittfältet lite för länge med att ställa om till offensivt.
Med ca 15 minuter kvar så börjar det svänga över och Svensköp tar mer över bollinnehavet och fortsätter mata fram långbollar på sina anfallare, fortfarande är det inte speciellt farligt och allt vi tränat under vintern kommer fram, vi har både kontroll och ork kvar att spela av matchen. i sista minuterna får dem en bra uppsnurrning i straffområdes linjen och får av ett kanonavslut, dock står Stefan Roth bra placerad och kan rädda den på mittlinjen.

0-0 slutar matchen och till skillnad mot premiären där vi spelar 1-1 så känns detta faktiskt som ett Bra resultat..
Matchens lirare! Joakim Hjelm som åter gör en fantastisk match och framför allt dem första 45 minuterna ligger rätt på ALLT han gör!
Tätt efter och med hedersomnämnande kommer Daniel Persson med sin andra 0:a ! på tre matcher och som idag faktiskt får jobba lite för den! Bra jobbat!

Alla andra var också fantastiska, tack för idag!

/Tränarna Henrik & Fredrik via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-04-29 Categories: Fotboll Senior

Andra matchen och första vinsten ...  

Just nu etta i tabellen ...

Matchrapport 25/4 Hurva-Färingtofta 0-1

Vi börjar matchen mycket bra, dem första 45 minuterna äger vi Hurva fullständigt och det ända dem skapar är en nick utanför på hela första halvlek, Vi spelar bra och är effektiva i dem två första 3:e delarna men tyvärr inte lika effektiva i sista 3:e delen, vi skapar en hel del chanser och har en del bra avslut på mål, någonstans i 15:e minuten så har Erik Amilon ett mycket bra skott på mål som skruvar sig utanför målvakten och sitter klockrent i stolpen. Men det ska dröja ända in i 30:e minuten innan Gustav Van der schaaf slår in 1-0 målet efter att Martin Persson har rundat sin man höger om straffområdet och serverar en passning med mycket smör på som schaaf enkelt kan lägga in i mål. Vi fortsätter första halvlek i samma anda och skapar några bra lägen till. I halvlek så gör vi en liten tränarmiss då vi känner att mittfältet har väldigt lätt så flyttar vi en av våra 3 innermittfältare upp ett steg och går ifrån en 4-5-1 uppställning till en 4-2-3-1. detta är ett bra beslut om det inte är så att våra motståndare som har kollat på samma match känner samma sak och flyttar in en extra mittfältare. Vi tappar mittfältet i andra halvlek och efter 5-10 minuter så får Gustav van der schaaf en dubbelmacka från 2 Hurvaspelare och får tyvärr hämtas med ambulans då dem befarar att benet kan vara brutet(han mår bra, bara kraftigt stukad) och detta gör att hela laget blir lite nerstämt och vi tappar fokus på matchen lite, men vi tar pausen till att omorganisera oss (70e: minuten ca) och återgår till ett 4-5-1 , och därifrån återtar vi matchen till stor del. dem har några fasta situationer och en kille som kan kasta inkast upp mot 30-35 meter vilket gör att dem skapar lite genom det, inget jättefarligt och baklinjen som är 100% på tårna tar lätt hand om allt som närmar sig, men det är lite nerver då alla på planen vet att 1-0 inte är något vi kan backa hem och spela på. I 85:e minuten får dem rött kort på sin målvakt efter att vi haft 4-5 riktigt bra anfall och det slutar med att han slår till Anton Sandberg och åker ut, efter det kan vi lätt spela av matchen och åker hem med våra 3 poäng!

Matchens bästa spelare är inte en utan två, det är duon i backlinjen Jesper Persson och Joakim Hjelm som äger ALLT som rör sig där nere, tätt följda av sina två ytterbackar Johan Thoresson och Erik Amilon som idag gör en kanonmatch!

/coach Henrik & Fredrik via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-04-25 Categories: Fotboll Senior

Säsongsstart på Snälleröds IP 

Vi vann inte men vilka bra lag!

Så är fotbollspremiären avklarad. Det blev en riktig fotbollslördag på Snälleröds IP. Först ut var FIK s P 11, som mötte Mörarps IF, som dock drog det längsta strået. Men tilläggas bör, att det var första gången som FIK-LAGET spelade en seriematch , och det är glädjande att Färingtofta efter ett par års uppehåll åter har ett ungdomslag i seriesammanhang.
På eftermiddagen var det a-lagets tur. Motståndare var Södra Rörums BIK. Färingtofta ledde länge med 1-0 efter Anton Sandbergs eleganta fullträff. Men när bara några minuter återstod utjämnade gästerna efter en tilltrasslad situation framför Färingtoftamålet, alltså en poäng till vardera laget. FIK får väl godkänt för sin insats. Spelarna visade den rätta viljan, och det bådar gott inför fortsättningen.
Efter matchen avtackades Anders Svensson, som förra året hade delad tränaruppgift. Nuvarande tränaren Henrik Henke Svensson fick ett stipendium ur Lars Oredssons minnesfond.

 

Nils Svensson via Pär

Dagens matchbollar var skänkta av:

P11 matchen: Mikael Sandström & Linda Jönsson

A-Lag: SMEKANO AB

 

Lite bilder från dagen:

 

   
   
   
   Glatt gäng samlat efter matchen trots förlust

 

 

 Där satt det! Årets första mål kom i premiärmatchen!  
   Första målet i årets första match  
 
Förra årets tränare, Anders Svensson, tackades för
en bra insats.
Nuvarande tränaren Henrik Henke Svensson fick ett
stipendium ur Lars Oredssons minnesfond.
Posted by Färingtofta IK 2015-04-18 Categories: Fotboll P11 Senior
Page 22 of 25 << < 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >>
Färingtofta IK