Created by Pär Rohlin
Modified 8/13/2018 by Linda Sandström

Nils fick åter igen sjunga ... 

Färingtofta IK - Hardeberga BK 1-0 (0-0)

6 månaders jobb för 3 poäng...

Denna match visar vad kondition gör, Hardeberga BK är stora och starka, dem spelar bra fotboll och tar tag i matchen bra ifrån start, vi själv är lite lätt sargade då 2 av våra ordinarie Innermittfältare är frånvarande och det känns den första kvarten, vi har mycket lite spel och slår mest ifrån oss deras första attacker, men då vi har 7:ans bästa försvar med 5 insläppta mål på 7 matcher (3 nollor) så känns det ändå aldrig speciellt farligt.

Vi växer in i matchen och vi på mittfältet får rätt bra tag i det efter 15-20 spelade minuter, i takt med detta ser man att Hardeberga BK (som spelade i 5:an förra året) börjar tappa i tempo, dem har en bra kille på mittfältet och det tar inte långt tid innan vi förstår att dem spelar allt igenom honom, så när vi väl får tag i honom så blir allt mycket lättare.

Matchen bjuder inte direkt till några super chanser på något av hållen, mycket pga. av att vi har motvind i första halvlek och för att kunna utnyttja våra snabba yttrar så behöver vi kunna slå bollarna en bit över backlinjen eller emellan deras inne/ytterbackar, och vinden tog dem flesta bollarna så dem stannade på deras backar.

Vi skapar ändå en del lägen men inget som vi kan utnyttja.

I halvlek är alla i laget överens, vi har matchen där vi vill ha den och vi vet att med vinden och solen i ryggen så kommer vi lägga i en växel till då första mest har handlat om att spela av 45 minuter.

sagt och gjort, vi går in efter en något kortare villa än standar efter överenskommelse då många skulle fira på kvällen, när vi startar andra halvlek så sätter vi en enorm press på Hardeberga, vi anfaller centralt, höger och vänster, vi anfaller bra och skapar massa chanser, men deras målvakt är duktig och tar det som kommer igenom, kommer vi inte igenom så blir det för det mesta en fast situation där uppe och dem utnyttjar vi bra, men tyvärr spikar dem igen ordentligt i Hardeberga.

Med 75 minuter spelat så rådfrågar jag min assisterande och Lagledare om dem är med på att flytta upp laget och blotta oss lite bak, och det är dem, dem känner som jag att Hemma på Snälleröd ska vi spela för 3 poäng, och eftersom vi har vinterfysen med oss och killarna på planen inte ens är trötta medans motståndarna snart går på knä så är det full offensiv som gäller! Vi flyttar fram allt vi har och fortsätter spela på bra, sista 10 minuterna spelas nästan uteslutande på deras planhalva... men utan resultat!

det dröjer ända till 89 minuten innan Gustaf Van der Schaaf blir nerdragen i straffområdet, en liten miss av domaren här att gå på var det börjar och inte var det slutar , för reglerna säger att om det slutar i straffområdet ska straff utdömas, men nu väljer domaren att flytta tillbaka det till en frispark på straffområdes linjen, dock så kan vi äntligen få utdelning.

Anton Sandberg lägger frisparken som studsar på en försvarare ut till Gustaf Van der Schaaf, som enkelt placerar in 1-0 .

med mindre än minuten kvar så blir det slutresultatet och vi kan bärga ytterligare 3 poäng, Skönt då vi har haft lite för många oavgjort matcher som har känts som förluster.

MVP:
Backlinjen är stabil idag, när jag tänker på matchen så tror jag att dem i kombination med att Daniel Stod rätt i mål idag gjorde att Hardeberga inte hade ett ända "avslut" på mål, det som kom fram plockade backarna bort eller Daniel. Några inlägg var väll vad Daniel fick plocka ner, sen hade dem en farlig hörna som dem nickade utanför...

Men dagens MVP går, framröstad av spelarna själv denna gång, till Elon Ohlsson, han har haft 2 matcher som har varit lite tuffare pga. sjukdom i kroppen, men idag när han kommer in i matchen efter 15 minuter ca så gör han allt helt rätt, han vinner bollar, han utmanar och han levererar massa bollar fram till sista 1/3, krigar i 90 minuter stenhårt och slutar inte tro på det han gör! Grymt jobb idag postamannen!

Assist: Anton Sandberg
Mål: Gustaf Van der Schaaf

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-07 Categories: Fotboll Senior

Tenniskolan flyttad till ny dag 

Tennisträningen som skulle börjat på Tisdag 9/6 är flyttad till Torsdagen 11/6!

 

/Tennissektionen

Posted by Färingtofta IK 2015-06-06 Categories: Tennis

Tränare sökes! 


Färingtofta IK söker en person som kan tänka sig att träna ett F15 lag som håller på att startas upp.

Det är tanken att tjejerna ska träna två gånger i veckan förmodligen tisdagar o torsdagar.

Är du intresserad hör gärna av er! HÄR eller ring/SMS:a Mikael Sandström 070-438 90 83 eller Pär Rohlin 070-588 53 06

Idag har vi 10-12 stycken som är beredda att börja spel/träna! Vill du hänga på och träna och spela med Färingtofta IK Hör av dig enligt ovan!

Sprid gärna detta!

 

Lovisa, en av de som så småningom kommer att vilja spela F15

Posted by Färingtofta IK 2015-06-01 Categories: Fotboll Tjejer

Matchreferat 

MKSF Pelagonija - Färingtofta IK 2-2 (1-2)

Mycket upp och ner i denna match...
Vi startar lysande, redan efter 12 minuter har vi ledningen med 0-2 och då har dem ändå lyckats avvärja ett antal avslut på mål.

Det första målet skapas genom att Andreas Villwock vinner en boll på mittfältet som han sedan lyfter ut på vår högerback, Johan Thoresson, som kommer i bra fart tar med sig bollen och klipper till den ur en svår vinkel, men får in den mellan målvakten och första stolpen...
Det andra målet Jobbar Anton Sandberg fram genom ett bra jobb på en passning där han tar emot bollen och jobbar sig igenom båda mittbackarna, för att sen kyligt placera bollen vänster om målvakten, dock räddar målvakten men returen är Johan Holm påpassligt med på och petar in.

Sen börjar Kaoset, Vi skapar och skapar, och skapar... efter 30 minuter skulle vi haft 0-6 på pappret men Pelagonija försvarar sig likt ett boxplay i hockey, dem offrar sig för varandra och täcker skott med hela kroppen, vi har några genombrott där avsluten slickar stolpen, men tyvärr på fel sida. Och detta skapar en viss frustration i laget.
Och när dem 10 minuter innan halvlek utan att ha skapat något alls under dem första 35 minuterna får en passning som går igenom backlinjen till en tydligt Offside stående anfallare får göra 1-2 så känns det tungt.

Halvlek och vi gör lite förändringar för att få ny fart på anfallet, vi pratar om att vi är det bättre laget och att det är dags att gå in och ta tag i matchen...
dock så gör vi inte det riktigt, det är avslaget och väldigt tyst. Vi spelar inte avsevärt mycket sämre men vi låter dem få en eller två sekunder mer med bollen hela tiden och det gör att dem snabbt växer in i matchen, det tar ca 15 minuter innan dem får en hörna och kan kvittera till 2-2.

Nu börjar vi vakna till igen, men nu är även Pelagonija vakna, dem spelar bra i ytterligare 10 minuter och vi jagar på dem, efter detta börjar dem krokna ordentligt och efter några byten på anfallet och mittfältet börjar vi ta över matchen igen, Pelagonija är klart nöjda med 1 poäng mot oss och slår av ordentligt, det maskas och myglas och tid fördrivs med kramper.
Här någonstans med 10 minuter kvar att spela känner jag att vi har bra koll på matchen igen och efter ett genombrott av Gustaf van der schaaf där han blir nersparkad i straffområdet men domaren väljer att inte blåsa så är jag i alla fall helt säker på att vi kommer åka hem med 3 poäng... Men då händer det tråkiga, en kille i pelagonija får en ordentlig tackling som han vänder sidan till och tar smällen i bröst/mage vilket resulterar i att han blir liggandes.
Ambulans tillkallas och pelagonija vill direkt avbryta matchen, vi tvekar och pratar ihop oss, gemensamt beslut är att spela färdigt matchen, men när vi får reda på att ambulansen är 25 minuter bort och att det är 10-15 minuter innan dem vågar lyfta av killen från planen pga. risk för frakturer så bestämmer vi att blåsa av matchen.

Dommaren rapporterar upp resultat när det beslutats hur det blir med omspel eller om vi ska nöja oss med 2-2 och ha det som slutresultat, men det ligger hos skåneboll nu.
(Killen mår bra och ska ha klarat sig med bra var det sista vi hörde)

Summa summarum är, vi gör vår, enligt mig, bästa första halvlek någonsin, alla gjorde en fantastisk första halvlek, det som händer är att vi blir frustrerade och vill för mycket när vi inte får in målen sen... Blir lite bekväma och tappar kämpaglöden.
Pelagonija reser sig bra men det är vi som låter dem göra det!
Överlag är jag nöjd, men 3 poäng skulle vi haft!

MVP: Johan Thoresson, som efter ytterligare en match visar att han i år spelar på en helt egen nivå! fantastik match Johan!
Tätt efter följer Anton Sandberg som också gör en grym första halvlek och ligger bakom massor av chanser och spelfördelning men även ett enormt defensivt jobb första 35 minuterna. Grymt jobbat!
Sista hedersomnämnandet går till Jesper Ottosson som gör en mycket bra match, men som även får hoppa in i backlinjen 2 gånger men löser den uppgiften fantastiskt bra!
Mål: Johan Thoresson, Johan Holm
Assist: Anton Sandberg, Andreas Villwock

/coach via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-05-30 Categories: Fotboll Senior

Helgens match ... nu 2 poäng från serieettan! 

Färingtofta IK - Kävlinge GIF 3-1 (1-1)

Överlag en bra match, de första 10 minuterna går vi in och tar kontroll över matchen helt och hållet, det lilla Kävlinge får hålla i bollen slutar mest med att dem slår en felpassning och vi kan ta över igen, vi spelar med bra press och sätter dem i stress i alla 3 3:e delarna.

Spelar vår 4-3-3 och jag har redan innan match sagt att jag kommer testa runt lite på dem sista 3 då jag känner att nu har vi 4-3 klart och behöver bara lite justeringar i sista delen på planen.
Jag ska ärligt säga att alla 5 som spelade där uppe idag gjorde ett fantastiskt jobb, jobbade hårt och sprang på allt som kom upp där, höll i boll och byggde en del anfall.

I 36:e minuten ger det utdelning i form av en boll som Anton Sandberg själv jobbar sig till genom stenhårt arbete och efter att vunnit den på deras planhalva halvvägs ner mot mitten på högerkanten drar han till ett avslut utan des like och drar in bollen på 30 meters håll! Fantastiskt mål!

vi fortsätter spela bra och efter en domarmiss i 43 minuten så får dem ett inkast som borde vara en frispark till oss, alla är lite irriterade vilket resulterar i att vi inte fokuserar på det vi ska utan på domaren och de kladdar in en boll på något sätt som egentligen inte ens är farligt... 44 minuten.

Halvlek och 1-1

Vi pratar om att utmana mer i duellerna i luften, även om vi inte kan vinna en duell så måste vi vara där! sagt och gjort vi börjar vinna tillbaka bollen, och i nästkommande 30 minuter spelar vi mycket bra, viner kamper, spelar upp och skapar chanser...

15 minuter dröjer det innan Jesper Ottosson blir nerdragen i straffområdet, straff som Erik Karlsson (100 %) placerar in och vi har ledningen igen med 2-1
Det dröjer ytterligare ca 10 minuter innan Jesper själv med hjälp ifrån de andra 2 anfallarna pressar deras backar till misstag där han kan sno åt sig bollen och enkelt rulla in 3-1.

Härifrån är det vi som faller tillbaka lite och bevakar vår ledning, dem tar över mer boll men eftersom vi är väldigt trygga i vårt 4-5-1 spel så skapar dem aldrig något farligt, men vi drar på oss en dum straff, dock räddar Daniel Persson den i mål och vi kan fortsätta spela tryggt med 2 måls ledning, vi fortsätter skapa dem farligaste chanserna och matchen kunde mycket väl blivit både 4-1 och 5-1. Men 3 -1 räcker och Färingtofta IK klättrar upp något steg i tabellen till en delad 3:e plats 2p ifrån ledningen.

Första hedersutnämnandet går till Kent Persson, mycket bra jobb där inne idag!
Andra är Thoresson som återigen gör en fantastisk match och idag kunde hängt 3 mål själv!

MEN!
Matchens lirare går till Anton Sandberg som idag verkligen visar sin rätta inställning och jobbar bra i anfallet, han är även den som gör 1-0 målet och skapar en hel del bra lägen och fasta situationer där uppe, det i kombination med bra frisparkar och hörnor gör att han idag får MVG!

/coach via Pär

 

Posted by Färingtofta IK 2015-05-23 Categories: Fotboll Senior
Page 21 of 25 << < 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >>
Färingtofta IK