Created by Pär Rohlin
Modified 8/13/2018 by Linda Sandström

Från Snälleröds IP till Stadion i Prag 

U 21-landslag har blivit Europamästare
 
Vårt U 21-landslag har blivit Europamästare. Gratulerar! Finalmatchen blev en rysare, som avslutades med att Patrik Carlgren räddade den avgörande straffen. Det är i alla lägen viktigt att också målvakten är vältränad. Lagets målvaktstränare Leif Troedsson gör ett bra jobb och har varit en av kuggarna i lagets framgång.
Men vem är Leif Troedsson? Jo, han har fått sin fotbollsfostran i Färingtofta Idrottsklubb. Han började här som sjuåring i pojklaget, var utespelare men ville helst stå mellan stolparna, och det fick han också göra senare som seniorspelare. Leif spelade inte mindre än 189 matcher i seniorsammanhang många av dem på Snällerödsplanen. År 1992 blev han årets spelare i klubben. Leif var också duktig ledare för pojklag i FIK.
Men under hans karriär var det flera klubbar, som uppmärksammat hans kapacitet som målvakt, och Leif lämnade FIK för klubbar i högre sammanhang men återvände slutligen till sin moderklubb. Hans förmåga som målvakt och goda ledaregenskaper har gjort att han knutits till Fotbollsförbundet som tränare som nu i U 21-laget.
Men Leifs hjärta är fortfarande kvar i FIK och engagerar sig här, när hans tid medger det. Alla vi i Färingtofta IK gratulerar dig Leif till guldmedaljen, som du så väl förtjänar. Vi här känner på något sätt, att lite guldstänk liksom faller över oss också.
 
 
För Färingtofta IK, Nils Svensson
 
Posted by Färingtofta IK 2015-07-02 Categories: Fotboll

Loppisveckan är här! 

På lördag den 27 Juni händer det ... igen!

Loppisen börjar 09:30

Gratis parkering
(Parkering för handikappade i nära anslutning till marknadsplatsen)

Auktionen börjar 11:30!

I år kommer vi att flytta runt lite på de olika försäljningsställena. Håll koll här på hemsidan så kommer vi lägga ut var de olika försäljningsställena kommer att finnas!

http://fik.faringtofta.nu/loppis

 

Precis som förra året kommer det finnas möjlighet att kortbetala och i år kommer man även ha möjlighet att betala med swish!


 

Vi har behöver fler försäljare under lördagen! Är du sugen att hjälpa till kontakta

Pär Rohlin 070-5885306

eller

Linda Jönsson 070-5572791 eller 0435-770091

eller

Nils Svensson 0435-770056

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-22 Categories: Loppmarknad

Berg och Dal banan i Norra Rörum! 

Norra Rörum - Färingtofta IK 2-2 (0-1)

En match där vi går in och spelar vårt spel, Vi spelar 4-3-3 som dem sista 6 matcherna och det börjar sitta riktigt bra, vi har även med oss Mittfältet mycket bra denna matchen.

Det börjar med att dem slår en lång boll ner på sitt anfall, blir inte speciellt farligt av det, sen är det slut på anfall ifrån Norra Rörum dem första 45 minuterna.

Vi tar över matchen och driver den precis som vi vill, testar en ny Kombination på anfallet idag där vi Offrar lite på snabbheten men vinner det på spelfördelning och Vilja och det syns snabbt, under dem första 10 minuterna skapar vi många anfall och är mycket farliga framåt vilket i den 12 minuten resulterar i att en av deras försvarare måste dra ner Andreas Villwock i straffområdet.

0-1 Lätt efter en straff signerad MR 100% aka Erik Karlsson.
Efter detta så ökar vi takten, vi spelar stort sätt resten av den halvleken på norra Rörums sida, det är anfall efter anfall. Vi har nick tätt utanför, i ribban och även något inspel med avslut som är ett mirakel att det inte går in!
Tyvärr har dem en spelvändning som slutar i ett skott från distans, ofarligt vad gäller mål, men tydligen farligt nog för att vår målvakt Daniel Persson ska skada baksidan på låret och måste bryta, In kommer Karl Hörman, Vår reservmålvakt för tillfället men som kommer stå en hel del matcher under andra halvan på säsongen pga. att Daniel ska få Barn och nytt jobb.

Vi går in i andra halvlek med lite mindre förändringar, snabbat upp anfallet lite med friska ben där, dock så flyttar Norra Rörum runt lite och förstärker upp sitt mittfält, detta märks snabbt av och dem kommer in i matchen på ett, för deras del, mycket bra sätt. dem blir aldrig riktigt farliga men eftersom det regnat ungefär 7000 millimeter på trekvart så blir alla bollar mot mål farliga..

det dröjer till 60:e innan dem får en drömträff från 30 meter, en boll som skruvar sig runt vår ytterback och stenhårt rakt upp i krysset! inget som någon kan göra något åt, och inget som den killen kommer göra om någonsin heller...
dem fortsätter ha boll under ytterligare 5 minuter även om jag tycker vi börjar rycka upp oss igen, tyvärr får vi en hel del felaktiga domarbeslut emot oss under en period här också och vädret bjuder in till väldigt mycket liggande spel.
i 65:e får dem en frispark 40 meter ut, ofarlig i andra matcher, men i detta vädret... Hörman räddar den men tappar tyvärr in en retur som deras anfallare och Karl är på samtidigt, dock vinner deras anfallare den duellen och blir tilldömda 2-1..

Men Nu vaknar Färingtofta igen, vi flyttar fram och tänder till och spelar som vi ska spela under 90 minuter, dem 20 minuterna i dvala kostade oss 2 poäng, men den sista lyckas vi rädda i 87:e efter en frispark av Erik "100%" Karlsson som han snyggt slår in hårt i straffområdet och där Johan Thoresson påpassligt kommer i bra fart och nickar in 2-2!

Direkt efter vinner vi bollen, anfaller, och gör även 3-2 .. dock får vi det felaktigt (igen) bortdömt PGA offside...

Över lag en bra match ifrån vår sida, Heder åt Norra Rörum som spelar upp sig och får tag i matchen i andra.
1 poäng var är ganska rättvist pga. att vi släpper in dem, men känns lite tråkigt, för vi har för många X i år...

Matchens MVP går till Fredrik Bengtsson, Han gör en mycket bra första 45 minuter, han fördelar boll, och möter precis som JAG som tränare vill att vi ska spela, han håller boll, vänder upp och delar ut på killarna som kommer med fart. Han ligger stort sätt bakom allt vi skapar, vilar 20 minuter i andra halvlek men lyfter laget igen när han kommer in, Targetplayer och spelfördelare som är grym när han spelar såhär!

Mål: Erik Karlsson, Johan Thoresson
Assist: Andreas Villwock, Erik Karlsson

 

Tabellen som den såg ut 2015-06-20, FIK på en 3:e plats!

Tabell 2015-06-20

Posted by Färingtofta IK 2015-06-20 Categories: Fotboll Senior

Full fart från start med Tennisskolan 

Nu är det dax att förbereda sig för Snälleröd Open!

Då är årets tennisskola igång. Bra uppslutning bland unga och tjejer och killar på årets tennisskola. Lite tunnare på de vuxnas, men det går fortfarande bra att komma ner och ansluta.

Tisdagar 18:30 för barn och de vuxna börjar 19:15.

Perfekt förberedelse för inför Snälleröd Open den 1/8 - 2/8.

Tennisbana går naturligtvis att låna om man vill träna på egen hand! Kontakta Jörn Sterup eller Lars Jennergren för att kolla tider och regler samt få kod till låsen!

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-17 Categories: Snälleröd Open Tennis

P11 – Sista matchen för vårsäsongen! 

FIK - Ljungbyheds IF 0-19 (0-10)

Idag spelade vårt fantastiska P11 sin sist a match för säsongen! Att det var ett derby gjorde inte saken sämre! Våra spelare kämpade tappert, som vanligt! Resultatet 0-19 får ses som riktigt bra. Lärkurvan för våra spelare pekar brant uppför och det skall bli skoj att följa dem efter sommaren.

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-14 Categories: Fotboll P11
Page 20 of 25 << < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >>
Färingtofta IK