Created by Pär Rohlin
Modified 8/13/2018 by Linda Jönsson

Full fart från start med Tennisskolan 

Nu är det dax att förbereda sig för Snälleröd Open!

Då är årets tennisskola igång. Bra uppslutning bland unga och tjejer och killar på årets tennisskola. Lite tunnare på de vuxnas, men det går fortfarande bra att komma ner och ansluta.

Tisdagar 18:30 för barn och de vuxna börjar 19:15.

Perfekt förberedelse för inför Snälleröd Open den 1/8 - 2/8.

Tennisbana går naturligtvis att låna om man vill träna på egen hand! Kontakta Jörn Sterup eller Lars Jennergren för att kolla tider och regler samt få kod till låsen!

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-17 Categories: Snälleröd Open Tennis

P11 – Sista matchen för vårsäsongen! 

FIK - Ljungbyheds IF 0-19 (0-10)

Idag spelade vårt fantastiska P11 sin sist a match för säsongen! Att det var ett derby gjorde inte saken sämre! Våra spelare kämpade tappert, som vanligt! Resultatet 0-19 får ses som riktigt bra. Lärkurvan för våra spelare pekar brant uppför och det skall bli skoj att följa dem efter sommaren.

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-14 Categories: Fotboll P11

Nils fick åter igen sjunga ... 

Färingtofta IK - Hardeberga BK 1-0 (0-0)

6 månaders jobb för 3 poäng...

Denna match visar vad kondition gör, Hardeberga BK är stora och starka, dem spelar bra fotboll och tar tag i matchen bra ifrån start, vi själv är lite lätt sargade då 2 av våra ordinarie Innermittfältare är frånvarande och det känns den första kvarten, vi har mycket lite spel och slår mest ifrån oss deras första attacker, men då vi har 7:ans bästa försvar med 5 insläppta mål på 7 matcher (3 nollor) så känns det ändå aldrig speciellt farligt.

Vi växer in i matchen och vi på mittfältet får rätt bra tag i det efter 15-20 spelade minuter, i takt med detta ser man att Hardeberga BK (som spelade i 5:an förra året) börjar tappa i tempo, dem har en bra kille på mittfältet och det tar inte långt tid innan vi förstår att dem spelar allt igenom honom, så när vi väl får tag i honom så blir allt mycket lättare.

Matchen bjuder inte direkt till några super chanser på något av hållen, mycket pga. av att vi har motvind i första halvlek och för att kunna utnyttja våra snabba yttrar så behöver vi kunna slå bollarna en bit över backlinjen eller emellan deras inne/ytterbackar, och vinden tog dem flesta bollarna så dem stannade på deras backar.

Vi skapar ändå en del lägen men inget som vi kan utnyttja.

I halvlek är alla i laget överens, vi har matchen där vi vill ha den och vi vet att med vinden och solen i ryggen så kommer vi lägga i en växel till då första mest har handlat om att spela av 45 minuter.

sagt och gjort, vi går in efter en något kortare villa än standar efter överenskommelse då många skulle fira på kvällen, när vi startar andra halvlek så sätter vi en enorm press på Hardeberga, vi anfaller centralt, höger och vänster, vi anfaller bra och skapar massa chanser, men deras målvakt är duktig och tar det som kommer igenom, kommer vi inte igenom så blir det för det mesta en fast situation där uppe och dem utnyttjar vi bra, men tyvärr spikar dem igen ordentligt i Hardeberga.

Med 75 minuter spelat så rådfrågar jag min assisterande och Lagledare om dem är med på att flytta upp laget och blotta oss lite bak, och det är dem, dem känner som jag att Hemma på Snälleröd ska vi spela för 3 poäng, och eftersom vi har vinterfysen med oss och killarna på planen inte ens är trötta medans motståndarna snart går på knä så är det full offensiv som gäller! Vi flyttar fram allt vi har och fortsätter spela på bra, sista 10 minuterna spelas nästan uteslutande på deras planhalva... men utan resultat!

det dröjer ända till 89 minuten innan Gustaf Van der Schaaf blir nerdragen i straffområdet, en liten miss av domaren här att gå på var det börjar och inte var det slutar , för reglerna säger att om det slutar i straffområdet ska straff utdömas, men nu väljer domaren att flytta tillbaka det till en frispark på straffområdes linjen, dock så kan vi äntligen få utdelning.

Anton Sandberg lägger frisparken som studsar på en försvarare ut till Gustaf Van der Schaaf, som enkelt placerar in 1-0 .

med mindre än minuten kvar så blir det slutresultatet och vi kan bärga ytterligare 3 poäng, Skönt då vi har haft lite för många oavgjort matcher som har känts som förluster.

MVP:
Backlinjen är stabil idag, när jag tänker på matchen så tror jag att dem i kombination med att Daniel Stod rätt i mål idag gjorde att Hardeberga inte hade ett ända "avslut" på mål, det som kom fram plockade backarna bort eller Daniel. Några inlägg var väll vad Daniel fick plocka ner, sen hade dem en farlig hörna som dem nickade utanför...

Men dagens MVP går, framröstad av spelarna själv denna gång, till Elon Ohlsson, han har haft 2 matcher som har varit lite tuffare pga. sjukdom i kroppen, men idag när han kommer in i matchen efter 15 minuter ca så gör han allt helt rätt, han vinner bollar, han utmanar och han levererar massa bollar fram till sista 1/3, krigar i 90 minuter stenhårt och slutar inte tro på det han gör! Grymt jobb idag postamannen!

Assist: Anton Sandberg
Mål: Gustaf Van der Schaaf

 

Posted by Färingtofta IK 2015-06-07 Categories: Fotboll Senior

Tenniskolan flyttad till ny dag 

Tennisträningen som skulle börjat på Tisdag 9/6 är flyttad till Torsdagen 11/6!

 

/Tennissektionen

Posted by Färingtofta IK 2015-06-06 Categories: Tennis

Tränare sökes! 


Färingtofta IK söker en person som kan tänka sig att träna ett F15 lag som håller på att startas upp.

Det är tanken att tjejerna ska träna två gånger i veckan förmodligen tisdagar o torsdagar.

Är du intresserad hör gärna av er! HÄR eller ring/SMS:a Mikael Sandström 070-438 90 83 eller Pär Rohlin 070-588 53 06

Idag har vi 10-12 stycken som är beredda att börja spel/träna! Vill du hänga på och träna och spela med Färingtofta IK Hör av dig enligt ovan!

Sprid gärna detta!

 

Lovisa, en av de som så småningom kommer att vilja spela F15

Posted by Färingtofta IK 2015-06-01 Categories: Fotboll Tjejer
Page 14 of 18 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Färingtofta IK