Posts in Category: Sommar

Färingtofta IK:s Loppmarknad 2021 

Inställt!

 

 

Corona fortsätter att ställa till det för oss som förening! Den 3 Juli hade vi hoppas att vi skulle kunna genomföra vår loppmarknad efter att den blev inställd förra sommaren, men med så mycket annat får den ställas in även i år.

Beslutet tog egentligen redan efter förra beslutet av folkhälsomyndigheten. Men vi hade kanske en uns hopp om att vi kunde genomföra den i alla fall. Men nu ser vi att det inte finns några möjligheter att genomföra den.

Vi tog även beslut att vi skulle ha en grillkväll för de som brukar ställa och för medlemmarna i föreningen, eftermiddagen den 3:e Juli, men med de restriktioner som ligger nu så blir inter heller denna av. Nu hoppas vi att en grillkväll blir av under Augusti månad vi vill ju verkligen börja träffas igen. Preliminärt siktar vi på en grillkväll den 21 augusti, men vi kommer att ta beslut unde Juli månad, efter folkmyndighetens beslut som kommer i början av Juli. Nu håller vi tummarna!

Posted by Färingtofta IK 2021-06-17 Categories: 2021 Corona Loppis Loppmarknad Sommar

Enkät om Idrottsklubbens framtid! 

Hjälp oss i styrelsen!

Tanken var att samla medlemmar och boende i bygden till ett stormöte för att diskutera FIK och bygdens framtid. Tyvärr satte Corona stopp för detta möte men behovet finns kvar att samla in medlemmarnas och bygdens syn på idrottsföreningens framtid. Därför tänker vi nu försöka samla in era tankar digitalt! Hoppas ni vill hjälpa till! Alla synpunkter behövs!

 

Sedan Färingtofta skola lades ner har Färingtofta Idrottsklubb levt en alltmer tynande tillvaro. Vi visste alla att beslutet om skolnedläggning innebar kommande problem för FIK. Det är nu påtagligt att verkligheten kommit ifatt oss. Ungdomarna och barnen vill spela fotboll med sina klasskamrater vilket är fullt förståeligt. Engagerade föräldrar, som alltid behövs för lyckat föreningsliv, lägger nu sitt engagemang på andra ställen. Föreningen lider också svårt av ledarbrist och det blir allt svårare för föreningar generellt att hitta ideella krafter. Allt detta gör ekvationen framöver omöjlig. Till årets säsong fick vi inte ihop tillräckligt med spelare till ett seniorlag, efter att i många år brottats med spelar och engagemangsbrist även där.

Vi har i nuläget ett knattelag men dess framtid är högst osäker då återväxten inte finns. Tennisbanan ligger i träda pga brist på ansvariga för banan.

 

Läget för föreningen är ytterst allvarligt och styrelsen i FIK har stora beslut att ta framöver. Vad ska vi erbjuda för aktiviteter? Hur ska vi kunna erbjuda det? Vad engagerar våra medlemmar? Finns det tillräckligt med engagemang för att ha en idrottsförening i Färingtofta? Ska vi finnas kvar som idrottsförening? Hur ska vi kunna driva våra anläggningar, idrottsplatsen och Tornsborgs tivoli, med det lilla engagemang som finns idag? Hur ska vi få in pengar till driften när det är så svårt att få folk att hjälpa till? Många frågor och vi behöver er hjälp med svaren!

Hoppas ni kan ta er tid att svara på några frågor om Färingtofta Idrottsklubbs framtid!

Vänligen

Styrelsen, Färingtofta IK.

 

Man kan svara via dator eller mobil, och skicka den gärna till andra!

Klicka på nedanstående länk för att svara på frågorna anonymt. Du kan svara flera gånger.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=K-5PCdV1NUa8bySdvNpr-_kQYZsZP2tGot3sf2H3I0JUREhYR0lMQjlJQTVNSkJRN0gzUVQ1UE1XRi4u

 

Ingen Grisfest, men vi tänkte ändå vi kunde träffas och grilla och ha det trevligt! 

Kan vi inte ha grisfest så kan vi kanske ordna picnic ...

 

I stället för grisfest (som inte kan genomföras pga Corona) så vill FIK anordna en grillafton på Snälleröds idrottsplats!

FIK fixar tält, bord, stolar och grillar. Allt annat tar man med själv -- Mat, dryck, tallrikar osv. Samt ett gott humör såklart
😉

För att vara säkra på att vi följer gällande rekommendationer så anmäl gärna om ni tänker komma här på Facebooksidan eller via fik@faringtofta.se


Vi hoppas på en trevlig kväll!!

Här är eventet på Facebook om man vill anmäla sig där:
https://www.facebook.com/events/316483979353013/

 

Posted by Färingtofta IK 2020-08-02 Categories: 2020 Medlem Sommar

Ingen Loppmarknad i år! 

Corona ställer till det!

 

 

 

 

I söndags hade Färingtofta Idrottsklubbs ett extrainsatt styrelsemöte för att besluta hur vi skulle göra med loppmarknaden i år. Liksom med FIK-Trampen tog vi det tråkiga, men nödvändiga beslutet att ställa in! Då loppmarknaden är välbesökt, samt att med de 100-talet medarbetare som krävs för att genomföra detta, kan vi på ett säkert sätt genomföra loppmarknaden med koppling till pågående Corona pandemi.

Vi väljer att pausa detta år, för att genomföra loppmarknaden nästa år 2021!

Ekonomisk drabbar Coronapandemin klubben ganska ordentligt, men vi har en bra ekonomi sedan innan så akut klara vi oss.

Vi har en söndag kvar då vi håller öppet för inlämning av prylar och då kommer vi hålla öppet! Därefter är våra förråd överfulla och vi måste tacka nej till fler saker innan nästa loppmarknad. Vill man trots detta bidra till nästa år loppmarknad så får man spara hemma och lämna det dagarna innan loppmarknaden, men som sagt kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att hämta/ta emot fler prylar för än nästa loppmarknad är över!

 

Sista chansen att lämna in prylar i Tornsborg är den 14/6 mellan 10:00 och 13:00!

 

Håll er friska och ha det bra, så ses vi 2021

 

Posted by Färingtofta IK 2020-05-06 Categories: 2020 Corona Loppmarknad Sommar

Glöm inte anmäla er till Grisfesten! 

Hösten drar igång med en fest!

Hej i sommaren!

Vi är nu mitt uppe i sommaren och höstsäsongen i fotbollen drar snart igång! Träning i kväll 19:00! Sen är det träning Måndag och Onsdag 19:00 - 20:30.

Nya och gamla spelare är välkomna!

I många år har vi haft en tradition att spela tennis i början av Augusti och så var det även tänkt i år. Men tidsbrist och sviktande intresse för tennis och utan en "tennisansvarig" fick oss ta de tråkiga beslutet att hoppa över tennisen i år! Men tro inte att vi gett upp! Målsättningen är att få till ett nytt Snälleröd Open!

I samband med tennisen har vi lika länge haft grisfest och den hoppas vi blir av! Men det är helt upp till alla er där ute! Vi har allt planerat och klart!

Vi kommer med ideella krafter att, som för några år sedan. grilla gris (fläsksida) med tillbehör. En lokal DJ står för underhållningen, men vi har även en liten spelning med lokala kändisar. Linus, Mille, Anders, Emma och Heinz skall spela för oss!

Grisfesten är den 3:e Augusti och kostar 250:- för vuxna och bart t.o.m 15 år 10:-/år

SÅ ring nu Linda och anmäl er så att vi kan få en trevlig kväll precis som vanligt!

SENST den 25/7 behöver du anmält dig! Det är bara 3 dagar bort!!!

Linda svarar på 070-5572791

https://www.facebook.com/events/411514589440213/

http://fik.faringtofta.nu/grisfest

 

Posted by Färingtofta IK 2019-07-22 Categories: 2019 Fotboll Grisfest Sommar
Page 1 of 2 1 2 > >>
Färingtofta IK

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Färingtofta IK

Powered by mojoPortal | HTML 5 | CSS | Design by styleshout