Posts in Category: Match

FIK-Harrie 0-3 

                                                                              Färingtofta IK - Harrie FF

Fredagens hemmamatch blev ingen rolig historia. Jag vill inte vara en sådan som kommer med bortförklaringar men vill ändå ge en bild av en del av orsaken till att det blev så här. Vi hade 6 st spelare som normalt sett kan gå in som startspelare borta på grund av olika orsaker. Som om inte det var nog så spelade vår målvakt med en handskada och var tvungen att kasta in handuken i paus. Så det är ju inget som direkt stärker oss.

Men som sagt jag skyller inte på det för med rätt attityd och inställning så borde vi vunnit denna match ändå. Harrie var inte bra men igår var vi sämre. Många i vårt lag verkade helt plötsligt spela helt utan självförtroende. Fick man bollen till sig så vågade vissa inte hålla i den och leverera en enkel passning utan slog iväg den på vinst och förlust. Vi har vissa korta stunder i matchen där vi försöker rulla och då tar vi oss också framåt. Men strax efter är det samma skit igen, hafsigt och dåligt.

Dessutom är det otroligt mycket negativitet ute på planen. Vissa går och muttrar negativa saker från matchminut ett och vissa smågnäller hela tiden. Det här som vi har pratat så mycket om på slutet och som var en bidragande orsak till att vi vann förra hemmamatchen nämligen ordet tillsammans var helt borta. De senaste matcherna har vi jobbat tillsammans och vi har verkligen varit ett lag. Igår var det inget lag. Igår var det ett gäng individualister som spelade i samma tröjfärg utan att prata med varandra utan att ge understöd utan att berömma och pusha varandra.

Jag vet att jag låter negativ nu och jag vet att det fanns vissa i laget som verkligen försökte men det hjälper inte när inte hela truppen vill samma sak. Jag är glad att jag skriver detta nu och att jag inte skrev det igår för då hade det blivit ännu värre…

Matchen då. Utan att spela bra så är vi ändå det bättre laget i början. Men när Harrie gör 0-1 så faller allt. I andra halvlek kommer både 0-2 och 0-3. Mer finns det inte att säga om denna match från min sida.

Nu väntar en bortamatch mot Torekov på fredag och då har vi ytterligare två spelare borta då de ska på semester. Så nu vädjar jag till övriga spelare i truppen att föröka ställa upp på fredag fast det är en bra bit till Torekov och att det kan vara svårt att hinna efter jobb. Men vi måste försöka så att vi kan få ett slagkraftigt lag. Det är revansch som gäller efter gårdagens insats och vi måste hitta tillbaka till att spela som ett lag igen och våga hålla i bollen.

Till sist vill jag be vår publik om ursäkt för vår insats igår. Det hade nog varit både roligare och varmare att sitta hemma och titta på Lets Dance istället :)

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-18 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Inför Färingtofta - Harrie FF 

På fredag 19:00 tar vi emot Harrie FF till Snälleröds IP. Vi är än så länge obesegrade på vår hemmaborg och målet är såklart att vi skall så förbli.

Tyvärr grinar oturen oss i ansiktet gång på gång. I senaste matchen fick vi två nya skador och inga direkt vanliga fotbollsskador. Båda två har skador på överkroppen. Så förutom de som redan är skadade så är nu Anton Sandberg och Gustav Hebsgaard också borta. Som om det inte är nog är det osäkert om Kent Persson hinner hem i tid från sitt arbete.

Men det är saker vi inte kan påverka och vi har en bra trupp att ställa på benen ändå. Vi kommer att sälja oss dyrt och känslan är positiv efter de två senaste matcherna då vi har hittat rätt i vårt spel igen. Jag är optimist och tror på en ny vinst för de gulsvarta eleganterna och jag hoppas såklart på stöd från vår kära publik.

Vi ses på fredag kväll!

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-16 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Färingtofta IK - Spanska Akademin 3-1 

Fredagens möte mot Spanska Akademin slutade med en vinst för FIK. Inför matchen tryckte vi på två detaljer som var speciellt viktiga för kvällen. Dels var det att vi skulle våga hitta tillbaka till det spelet som vi hade under träningsmatcherna där vi rullade boll på fötterna och inte enbart tjonga iväg bollen när vi fick den. Sen pratade vi också om ordet tillsammans. Allt vi skulle göra på planen var tillsammans vi skulle jobba ihop, berömma varandra kämpa mm och hela tiden tillsammans.

Hur lyckades vi med detta under matchen då? Jo om vi tar den sista punkten först så var vi verkligen ett lag igår som kämpade tillsammans. Ingen föll ur ramen och det var riktigt kul att se. När det gäller den första punkten så är vi på rätt väg. Vi rullade mer i denna matchen än vad vi gjort i de tre första matcherna tillsammans men vi kan såklart bli ännu bättre på det. Men ett STORT steg på vägen var det. Planen är fortfarande ojämn men jag vill tacka de som har varit där och jobbat på den. Den har blivit betydligt bättre nu än vad den var sist hemma mot Össjö och nu går det att spela fotboll längs marken.

Nu lite mer till matchen. Spanska Akademin inleder matchen bäst och anfaller med mycket folk men är samtidigt lite egoistiska och skjuter gärna själv långt utifrån. En bit in i halvleken får de en hörna som oturligt styrs in i eget mål av en Färingtofta spelare. Men vi hänger inte med huvudet för det. Vi kommer till många fina lägen och bollen räddas på mållinjen vid något tillfälle. Lite senare kommer Anton Sandberg med full fart in i straffområdet och målvakten kapar honom med straff som följd. Tobias Berg stegar fram och sätter den stensäkert och snyggt och vi har kvitterat.

Vi fortsätter att trycka på och kommer strax efter i ett nytt fritt läge men i avslutsläget blir FIK-spelaren tryckt bakifrån och domaren tvekar inte en sekund utan blåser straff igen. Denna gången stegar Anton Sandberg fram och lägger den säkert i mål och vi har vänt på steken.

I andra halvlek tycker jag att vi spelar ut mer och rullar boll bättre. Spanska Akademin har under första halvlek några hyfsade chanser där Mogge gör några fina räddningar men i andra skapar de inte så mycket. Istället är det till slut Kent Persson som fastställer slutresultatet till 3-1 och glädjen i FIK-lägret går inte att beskriva.

Detta var en riktig lagseger där jag inte vill berömma någon mer än någon annan. Tillsammans var ordet för dagen och vi visade verkligen vad det betyder. Jag vill också ge en stor eloge till alla som verkligen höll sig kalla och inte drogs med i Spanska Akademins gnäll från minut ett till det var slut. Vi var lugna och uppträdde korrekt och det är så viktigt. 

Segersången sjöngs högt och tydligt och spelades in på video så att klubbens egna lilla sångfågel Nils ändå fick se den då han tyvärr inte kunde närvara vid matchen. 

Nu njuter vi hela helgen av denna viktiga seger och sen på måndag börjar jobbet igen med träning samt en ny träning på onsdag. Nästa match är på Lördag borta mot Väsby. En tuff utmaning men med denna vinst i ryggen är självförtroendet på topp igen.

// En glad och nöjd Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-05-04 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Färingtofta - Össjö 

Fredag kväll och seriepremiär! Detta har vi sett fram emot i flera veckor nu men vi hade väl hoppats på lite bättre väder och lite bättre plan. Tyvärr är planen just nu väldigt ojämn och det präglade vår prestation idag. Men det var ju lika för båda lagen men jag tror att vi hade tjänat på att kunna rulla som vi gjort i träningsmatcherna.

Vi startade matchen okej och skapade en del lägen men avsluten blev inte vad vi hade hoppats på. Morgan i vårt mål har en ganska lugn halvlek och ställs inte någon gång på prov. Vi har ett stort övertag utan att spela bra och det är ganska frustrerande att stå vid sidan när vi inte får in bollen.

Vi tar ett snack i paus om att vi måste öka tempot. Vi måste sätta igång spelet mycket snabbare vid inkast och frisparkar och vi måste ge bättre understöd i vårt press-spel. Vi är överens om detta och det är ett taggat lag som går ut för andra halvlek. 

Redan efter ett par minuter av andra halvlek gör vi 1-0 genom Kent Persson. Vi fortsätter att ha ett stort övertag och skapar en hel del chanser som det ska vara mål på. Vi har två som tar i stolpen och några som deras målvakt räddar. Vi borde gjort 3-4 mål till på dessa chanser och dödat matchen men vi lyckas inte så det blir lite nervöst mot slutet. Det är lätt att man blir straffad när man inte lyckas stänga matchen trots ett stort övertag men de skapar inte mer än en halvchans och vi vinner matchen med 1-0 och 3 poäng är hemma. 

Vi tackar för matchen och in på plan stegar vår käre Nils och vi får sjunga Färingtofta-visan tillsammans. Jag hoppas att det blir mer skönsång många gånger denna säsong men då måste vi också bli effektivare i våra avslut.

Till sist vill jag ge beröm till hela truppen idag. Inte för spelet men för vår inställning. Vi jobbar hårt och vi gör det tillsammans. Nu njuter vi av detta under helgen och sen tränar vi måndag och onsdag. Sen firar vi påsk och laddar för nästa match som är på annandag påsk borta mot Vallåkra.

Kul att se och känna stödet från den stora publiken idag. Härligt att se att så många kom och jag lovar att när planen bara blir lite bättre så blir även vårt spel lite bättre men 3 poäng är 3 poäng och det är en perfekt start. Vinst och att hålla nollan. Det kan inte bli bättre!

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-12 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Seriepremiär 

FIK - Össjö

Då är det äntligen dags för seriepremiär!

På fredag 18:30 spelar vi på vår något ojämna plan hemma mot Össjö.

Tyvärr har vi Gustav van der Schaaf borta pga skada samt Stefan Roth som är på andra uppdrag. Förutom dessa två så är vi i skrivande skull ordinarie trupp. 

Össjö kvalade förra säsongen mot div 6 men lyckades inte hela vägen så det kommer att bli en tuff uppgift. Tyvärr är inte planen den bästa ännu och det är väldigt svårt att prestera någon bättre fotboll men jag hoppas att vi ska kunna bjuda på en underhållande match som vi förhoppningsvis får med oss 3 poäng ifrån.

Så hjärtligt välkomna på fredag kväll och stötta oss men klä er varmt för det ska bli lite kyligt på kvällen. Annars får vi väl hoppas att spelet värmer;)

 

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-11 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Page 1 of 3 1 2 3 > >>
Färingtofta IK