Posts in Category: Fotboll

Färingtofta - Össjö 

Fredag kväll och seriepremiär! Detta har vi sett fram emot i flera veckor nu men vi hade väl hoppats på lite bättre väder och lite bättre plan. Tyvärr är planen just nu väldigt ojämn och det präglade vår prestation idag. Men det var ju lika för båda lagen men jag tror att vi hade tjänat på att kunna rulla som vi gjort i träningsmatcherna.

Vi startade matchen okej och skapade en del lägen men avsluten blev inte vad vi hade hoppats på. Morgan i vårt mål har en ganska lugn halvlek och ställs inte någon gång på prov. Vi har ett stort övertag utan att spela bra och det är ganska frustrerande att stå vid sidan när vi inte får in bollen.

Vi tar ett snack i paus om att vi måste öka tempot. Vi måste sätta igång spelet mycket snabbare vid inkast och frisparkar och vi måste ge bättre understöd i vårt press-spel. Vi är överens om detta och det är ett taggat lag som går ut för andra halvlek. 

Redan efter ett par minuter av andra halvlek gör vi 1-0 genom Kent Persson. Vi fortsätter att ha ett stort övertag och skapar en hel del chanser som det ska vara mål på. Vi har två som tar i stolpen och några som deras målvakt räddar. Vi borde gjort 3-4 mål till på dessa chanser och dödat matchen men vi lyckas inte så det blir lite nervöst mot slutet. Det är lätt att man blir straffad när man inte lyckas stänga matchen trots ett stort övertag men de skapar inte mer än en halvchans och vi vinner matchen med 1-0 och 3 poäng är hemma. 

Vi tackar för matchen och in på plan stegar vår käre Nils och vi får sjunga Färingtofta-visan tillsammans. Jag hoppas att det blir mer skönsång många gånger denna säsong men då måste vi också bli effektivare i våra avslut.

Till sist vill jag ge beröm till hela truppen idag. Inte för spelet men för vår inställning. Vi jobbar hårt och vi gör det tillsammans. Nu njuter vi av detta under helgen och sen tränar vi måndag och onsdag. Sen firar vi påsk och laddar för nästa match som är på annandag påsk borta mot Vallåkra.

Kul att se och känna stödet från den stora publiken idag. Härligt att se att så många kom och jag lovar att när planen bara blir lite bättre så blir även vårt spel lite bättre men 3 poäng är 3 poäng och det är en perfekt start. Vinst och att hålla nollan. Det kan inte bli bättre!

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-12 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Seriepremiär 

FIK - Össjö

Då är det äntligen dags för seriepremiär!

På fredag 18:30 spelar vi på vår något ojämna plan hemma mot Össjö.

Tyvärr har vi Gustav van der Schaaf borta pga skada samt Stefan Roth som är på andra uppdrag. Förutom dessa två så är vi i skrivande skull ordinarie trupp. 

Össjö kvalade förra säsongen mot div 6 men lyckades inte hela vägen så det kommer att bli en tuff uppgift. Tyvärr är inte planen den bästa ännu och det är väldigt svårt att prestera någon bättre fotboll men jag hoppas att vi ska kunna bjuda på en underhållande match som vi förhoppningsvis får med oss 3 poäng ifrån.

Så hjärtligt välkomna på fredag kväll och stötta oss men klä er varmt för det ska bli lite kyligt på kvällen. Annars får vi väl hoppas att spelet värmer;)

 

//Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-04-11 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Inställd träningsmatch 

Lördagens träningsmatch mot Svalövs B-lag är tyvärr inställd då Svalöv inte kunde få ihop lag.

Deras A-lag har seriepremiär på fredagskvällen och hade dessutom en del spelare borta pga andra orsaker.

Så nästa gång det är match så är det seriepremiär för oss på hemmaplan mot Össjö.

Då ses vi väl?

//Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-04-04 Categories: 2019 Fotboll Match Senior

Aktivitetsdag med laget  

Padel,jobb och tävlingar

Igår lördag var det en heldag med laget och lite andra i föreningen.

Vi inledde med att prova på att spela padel i Åstorp. En sport som verkligen har vuxit de senaste åren och nu var det vår tur att testa.Jag tror att jag talar för alla att det var väldigt kul. Vi var ju några äldre gentlemen som var med och spelade och lärde de unga lite:) Skämt o sido så var det en sport som verkligen passade alla och jag vill också tacka arrangörerna på Åstorp padel för ett bra upplägg. De hjälpte oss med regler och gjorde även en turnering för oss. Vinnaren i denna turnering blev Tobias Tilling, tätt följd av Jesper Ottosson och på tredjeplats kom turneringens äldste spelare....

Efter padeln åkte de flesta ut till Snälleröd direkt. Vissa var tvungna att åka hem för de hade andra åtaganden. Men det var ändå ett gäng spelare som fixade till lite på IP. Alla målen fick nät ditsatta och sen var det ett tufft jobb med en del gamla uppgrävda gropar som skulle fyllas igen. Det slets på rätt bra där men efter en stund kom Jesper O på den briljanta iden att ringa Lagge och kolla om han kunde komma med en maskin och hjälpa till. Lagge kom efter en kort stund och hjälpte till och det sparade många ryggar. Stort tack Lagge! Vill även tacka Janet som fanns där och hjälpte till med att säga vad som skulle göras och fixade fram saker när killarna behövde något.

Under dagen hade vi även en del lekar som var planerade av våra lekledare Bengan och Pimse. Det var olika stafettlekar som gav oss många skratt. Sista aktiviteten var på kvällen och det var ett quiz där det mesta handlade om film och musik. Där var det ett lag som stack ut ur mängden och vann överlägset. Vilka som ingick i det laget behöver vi inte gå in på men det innehöll 2 Liverpool fans, 1 Arsenal fan och 1 Man U fan som trots detta kunde sammarbeta.

Allt som allt var det en lyckad dag. Vi tillbringade många timmar ihop och även om vi tyvärr fick en del avhopp pga jobb,flytt och sjukdom så var vi ändå allt som allt ett bra gäng som hade skoj ihop. En viktig dag för framtiden och nu ser vi fram emot förhoppningsvis sista veckan på konstgräs och sista träningsmatchen på lördag. Veckan efter är det seriestart för oss och den är på fredagen hemma mot Össjö. 

// Coach Z

 

Posted by Färingtofta IK 2019-03-31 Categories: 2019 Fotboll Killar Senior

TR match 5 

Tjörnarp- FIK

                                                                                     Tjörnarp - FIK 1-2

I lördags spelade vi vår femte träningsmatch borta mot Tjörnarp på Jeppavallen i Höör. Vi var nästan full trupp denna gången och det var väl tur det eftersom vi drabbades av några tråkiga skador. Förhoppningsvis är de inte så allvarliga men det vet vi inte i nuläget.

Vi inleder lite passivt i matchen men arbetar oss ganska snart in i det och tar över mer och mer. Vi skapar många chanser och missar en del men till slut sätter Kent dit 1-0. Vi fortsätter att kontrollera matchen och Tjörnarp får endast några halvchanser men då är det oftast efter individuella misstag från vår sida. Det är också ett sådant som gör att de kvitterar. En dålig passning hem utan att titta upp samtidigt kunde några ha pratat med personen ifråga att spela framåt istället. Vi är dåliga på att prata med varandra överlag och det måste vi förbättra.

Lite senare in i halvleken tar vi ledningen igen då Gustav van der Schaaf gör vårt andra mål för dagen fint framspelad av Anton Sandberg som förövrigt även assisterade till det första målet. Lite senare tvingas tyvärr Anton utgå pga. en skada och strax därefter tvingas även Schaaf utgå med en skada. Väldigt tråkigt och jag hoppas att dessa skador läker snabbt.

Andra halvlek startar vi bra och vi äger större delen av halvleken. Vi skapar många chanser och det är ett mysterium att vi inte gör flera mål. Detta måste vi bli bättre på, vi har inte råd att missa så många lägen och med lite otur så straffar det sig. Resultatet står sig tiden ut och vi vinner med 2-1.

Jag tycker att vi gör en stabil insats och tillåter inte Tjörnarp att skapa så mycket. Men vi har såklart saker vi kan och måste förbättra. Avsluten har jag varit inne på men även koncentrationen i vårt passningsspel och sist men inte minst snacket. Vi måste hjälpa varandra bättre genom att prata mer och vi måste jaga på varandra så att vi kommer upp och sätter press när vi ska göra det. De gånger vi satte press på Tjörnarp vann vi oftast bollen, om vi inte vann den i första skedet så vann vi den i andra. Vi har numera orken att pressa tillsammans och vi måste våga göra det också. Då kommer vi att äga boll ännu mer och motståndarna kommer att bli tröttare.

Jag tycker att det är en av våra bättre matcher i år. Vi äger spelet och skapar mycket och vi tar en ny seger och många förtjänar beröm. Men jag väljer att hylla hela laget då ingen föll ur ramen utan alla hjälptes åt och låg i och det var en riktig lagseger. Nils var på plats och hjälpte oss med segersången utanför omklädningsrummet. Jag har lovat honom att han ska få sjunga många gånger i år så nu hoppas jag att vi kan fixa det.

Denna vecka har vi ingen match. Vi har istället en aktivitetsdag på lördag för att stärka sammanhållningen ännu mer. Vi startar med att testa på att spela padel i Åstorp och därefter tar vi oss till IP och hjälps åt att ställa i ordning saker o ting där. Vi förenar nytta med nöje helt enkelt och hoppas på en trevlig dag med bra väder.

// Coach Z

Posted by Färingtofta IK 2019-03-25 Categories: 2019 Fotboll Match Senior
Page 7 of 13 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Färingtofta IK