Posts From May, 2017

Alla lag spelat! 

Då har alla lag spelat någon eller några matcher. Nils svensson har på sin Facebook sida uppdaterat de som följer honom, men då Nils, som gammal lärare, är bättre med orden så sprider jag hans senaste inlägg till alla som följer Färingtofta både på hemsida och den officiella Facebook gruppen!

Nils Svensson den 9:e april:

"Äntligen fotbollspremiär på Snälleröds IP!

F13-laget mötte på söndagen Skäldervikens IF. I fjor spelade flickorna i F12, och redan då utvecklades laget match efter match. Vinterträningen har bedrivits i idrottshallar i Ljungbyhed. Dagens match då? Laget ser ut att ha lyft sig ytterligare ett snäpp och gjorde en bra match med framåtanda och spelförståelse. Det var årets första match, och det blev också årets första mål för de gulsvarta inspelat av Smilla Isaksson. Gästerna gjorde visserligen 4. Men tjejerna ska ha beröm för dagens insats. Ansvarig ledare är My Ågren, men hon har nu vid sin sida Jenny Jönsson."

 

Nils Svensson den 20:e april:

"Nu rullar fotbollen i Färingtofta vidare. Alla lag har spelat match. FIK A mötte Sibbhults IF på hemmaplan. Det blev en lite olycklig inledning. Innan en knapp kvart hade gått, ledde gästerna med 0-2. Efter pausen kom dock FIK igen visserligen utan mål men med ett mycket bättre spel med flera goda målchanser. Det såg ut som andra halvlek skulle bli mållös. Men alldeles i slutet fick SIF en straff, och slutresultatet blev 0-3. Färingtoftaelvan får ta andra halvlek med sig till nästa match i morgon torsdag i Hästveda kl. 19.

Även reservlaget har spelat sin första match på hemmaplan mot Åstorps FF, som dock drog det längsta strået.

Både F 12 och P 11 har klarat av sina premiärmatcher, och ledaren/tränaren My Ågren berättar så här.I F 12:s match mot Strövelstorp spelade tjejerna mycket bra. Det var roligt att se dem spela ihop som ett lag med många fina passningsspel och fina målchanser, men bollen ville inte rulla in i mål. I P 11:s match mot Ekeby var det tufft motsånd men killarna petade in två mål mot slutet av andra halvlek. Första målet gjorde Ludvig Rohlin, och kort därefter gjorde Lukas Jönsson det andra. Killarna var mycket nöjda med sin insats.

Enda matchen på Snälleröds IP den här helgen är F 12-matchen mot Skäldervikens IF på söndag kl. 11."

 

Nils Svensson den 22:a april:

"Premiär på Snälleröds IP

Så har då Färingtofta IK avverkat årets första hemmamatch. Det var lokalderby mot Norra Rörum.

Redan efter ett par minuter kom första baklängesmålet, och efter cirka en kvart ledde gästerna med 0-4. Rörums nr 8 Housseine Avdic snabb och bollsäker fick nästan fritt spelrum på planen utan att nämnvärt markeras, och det var också han, som svarade för 3 av dessa mål. Färingtoftaspelarna verkade vara lite försiktiga och gick inte in i närkamper och attackerade, som var förväntat. Ordinarie målvakten Daniel Persson blev skadad och fick utgå i början av matchen och ersattes av Karl Hörman, som inte precis gjorde bort sig mellan stolparna. I halvtid stod det 0-5.

Nåväl allting var inte alls nattsvart. De gulsvarta jobbade upp sig, och andra halvlek blev bättre men inget mål trots flera chanser. Det fanns ändå visst att glädja sig åt både allmänt spelmässigt och individuellt. Men det är klart det räcker inte. En match varar i 90 minuter och ska karakteriseras av full energi och vilja. annars blir det inga segrar. Rörum hann göra ytterligare ett mål, innan domaren blåste av matchen. 0-6.

Nu väntar bortamatch på lördag mot Röstånga, och det blir ingen enkel uppgift.

I pausen samlades laget i gröngräset och tränare Henke hade en hel del att säga till spelarna inför de sista 45 minuterna."

 

Nils svensson den 23:e april:

"Heja tjejer!

Det var väl Karl Gerhard, som en gång sjöng "Bättre och bättre dag för dag". Detsamma skulle man kunna säga om FIK:s flicklag. Utvecklingen har gått framåt för varje match.

Idag spelade klubbens F 13-lag hemma på Snälleröds IP mot Munka Ljungby IF. I målet debuterade Zarah Mindengen, och det gjorde hon med den äran. Visserligen släppte hon 2 bollar bakom sig men gjorde många fina räddningar.

I halvtid var ställningen 0-1. Gästerna gjorde sen ytterligare ett mål, och det såg länge ut som matchen skulle sluta 0-2.

Men när matchen började närma sig slutet, lyckades Alice Jönsson få in ett reduceringsmål. Det verkade som det gav extra energi, för Astrid Blum kunde till slut fastställa slutresultatet 2-2."

 

Nils Svensson den 29:e april:

"Bollen är rund.

Nä, det vill sig inte riktigt för Färingtofta IK i årets seriefotboll. Tre raka förluster, gårdagens visserligen inte med lika många baklängesmål som i de båda första men dock.

I första halvlek fördes spelet av Röstånga på FIK:s planhalva.

Det var full anstormning av snabba Röstångaspelare mot Jonas Lagerquist i Färingtoftamålet. Han hade det svettigt men fick i 20:e minuten ge sig efter en hörna, men hans insats räddade nog FIK från mer än detta enda mål i första halvlek.

Efter paus gick det bättre för de gulsvarta med några målchanser och bättre passningsspel, men det hindrade tyvärr inte Röstånga att göra 2 mål till, innan domaren blåste av matchen.

Om FIK tar med sig andra halvlek och lite till förstås, mera gåpå-anda och full fart framåt och tar till vara de ljuspunkter som faktiskt fanns, så kan det gå bättre i fortsättningen av serien. Nu närmast väntar hemmamatch mot Verums GoIF"

 

Nils Svensson den 7:e maj:

" En match att minnas

Idag blev det absolut ett fall framåt för Färingtofta IK i hemmamatchen mot Verums GoIF. Spelarna visade den rätta viljan. De var i rätt positioner och uppträdde spelmässigt så som tränare Henke hade tänkt sig. Det gav också resultat efter en kvart, då John Gustafsson överlistade målvakten i Verum. Domaren dömde så straff efter 25 minuter. Den förvaltade Gustaf van der Schaaf på allra bästa sätt, och så var det 2-0.

Då tänkte Sångfågeln, att man skulle sjunga upp sig lite ringrostig efter hela fjolåret utan sång. Men så när det var 5 minuter kvar av första halvlek gjorde gästerna 2-1- Nå det kommer ju en halvlek till. Då passade Verum på att göra 2-2, som också blev slutresultatet.

FIK var helt överlägset i första halvlek, och i den andra var det intensiva attacker mot Verumsmålet med otaliga målchanser men bollen ville inte rulla in i mål.

Noteras kan att Verum är obesegrat och körde t.ex. över S.Rörum med 8-0. Men all heder åt de gulsvarta denna soliga matchdag trots att det inte blev någon trepoängare."

 

Så sammanfattningsvis kan väl sägas att det fram till nu inte gått så bra förutom för våra duktiga tjejer, men säsongen har precis börjat … bollen är rund och det viktigaste är att vi har roligt!

HA Div.7 Norra:

 

F13 Kompisligan Skåne Nordvästra B, vår:

 

 

Till sist lite bilder:

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Färingtofta IK 2017-05-09 Categories: Fotboll Killar Senior Tjejer
Färingtofta IK