29/4-2015 Färingtofta IK -Svensköps IF (0-0 ,0-0)

Idag spelar vi med vår vanliga 4-5-1 Uppställning, vi vet att vi möter ett mycket bra lag som är favorittippade att vinna serien.
dem, dvs Svensköps IF, har i år fått över 20 nya spelare en hel del uppe ifrån div.4 och 5 så vi vet att dem ska vara duktiga på alla positioner, ett lag utan några svagheter helt enkelt.
Därför väljer vi spela vår defensivare 4-5-1 som vi har jobbat på en del under året och verkligen fått att fungera bra, en defensivare uppställning i detta fallet som inte betyder att vi är nöjda med att bara hålla nollan utan som är utformad med Offensiva ytterbackar och löpvilliga Yttrar.
Vi spelar helt enligt vår matchplan från start och skapar faktiskt betydligt fler farliga chanser i första halvlek än vad motståndet gör. vi har ett par tre fyra riktigt bra chanser där deras målvakt verkligen får använda hela sitt register för att hålla kvar laget i matchen.

När vi kommer in andra halvlek så börjar vi föra matchen och fortsätter skapa chanser, vi drar dock fortfarande på oss lite för många fasta situationer från mittfältet och ner och precis som i första halvlek så är det egentligen det ända dem skapar något på då dem har mycket starka huvudspelare på sin offensiva 3:e del. Med 25 minuter kvar så börjar matchen svänga över lite, vi faller lite för långt med vårt mittfält och lyfter inte riktigt så snabbt som vi skulle vilja på kontringar, när anfallaren ( i detta fallet Anton Sandberg) får bollen och håller den så väntar yttrarna och mittfältet lite för länge med att ställa om till offensivt.
Med ca 15 minuter kvar så börjar det svänga över och Svensköp tar mer över bollinnehavet och fortsätter mata fram långbollar på sina anfallare, fortfarande är det inte speciellt farligt och allt vi tränat under vintern kommer fram, vi har både kontroll och ork kvar att spela av matchen. i sista minuterna får dem en bra uppsnurrning i straffområdes linjen och får av ett kanonavslut, dock står Stefan Roth bra placerad och kan rädda den på mittlinjen.

0-0 slutar matchen och till skillnad mot premiären där vi spelar 1-1 så känns detta faktiskt som ett Bra resultat..
Matchens lirare! Joakim Hjelm som åter gör en fantastisk match och framför allt dem första 45 minuterna ligger rätt på ALLT han gör!
Tätt efter och med hedersomnämnande kommer Daniel Persson med sin andra 0:a ! på tre matcher och som idag faktiskt får jobba lite för den! Bra jobbat!

Alla andra var också fantastiska, tack för idag!

/Tränarna Henrik & Fredrik via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-04-29 Categories: Fotboll Senior

Andra matchen och första vinsten ...

Just nu etta i tabellen ...

Matchrapport 25/4 Hurva-Färingtofta 0-1

Vi börjar matchen mycket bra, dem första 45 minuterna äger vi Hurva fullständigt och det ända dem skapar är en nick utanför på hela första halvlek, Vi spelar bra och är effektiva i dem två första 3:e delarna men tyvärr inte lika effektiva i sista 3:e delen, vi skapar en hel del chanser och har en del bra avslut på mål, någonstans i 15:e minuten så har Erik Amilon ett mycket bra skott på mål som skruvar sig utanför målvakten och sitter klockrent i stolpen. Men det ska dröja ända in i 30:e minuten innan Gustav Van der schaaf slår in 1-0 målet efter att Martin Persson har rundat sin man höger om straffområdet och serverar en passning med mycket smör på som schaaf enkelt kan lägga in i mål. Vi fortsätter första halvlek i samma anda och skapar några bra lägen till. I halvlek så gör vi en liten tränarmiss då vi känner att mittfältet har väldigt lätt så flyttar vi en av våra 3 innermittfältare upp ett steg och går ifrån en 4-5-1 uppställning till en 4-2-3-1. detta är ett bra beslut om det inte är så att våra motståndare som har kollat på samma match känner samma sak och flyttar in en extra mittfältare. Vi tappar mittfältet i andra halvlek och efter 5-10 minuter så får Gustav van der schaaf en dubbelmacka från 2 Hurvaspelare och får tyvärr hämtas med ambulans då dem befarar att benet kan vara brutet(han mår bra, bara kraftigt stukad) och detta gör att hela laget blir lite nerstämt och vi tappar fokus på matchen lite, men vi tar pausen till att omorganisera oss (70e: minuten ca) och återgår till ett 4-5-1 , och därifrån återtar vi matchen till stor del. dem har några fasta situationer och en kille som kan kasta inkast upp mot 30-35 meter vilket gör att dem skapar lite genom det, inget jättefarligt och baklinjen som är 100% på tårna tar lätt hand om allt som närmar sig, men det är lite nerver då alla på planen vet att 1-0 inte är något vi kan backa hem och spela på. I 85:e minuten får dem rött kort på sin målvakt efter att vi haft 4-5 riktigt bra anfall och det slutar med att han slår till Anton Sandberg och åker ut, efter det kan vi lätt spela av matchen och åker hem med våra 3 poäng!

Matchens bästa spelare är inte en utan två, det är duon i backlinjen Jesper Persson och Joakim Hjelm som äger ALLT som rör sig där nere, tätt följda av sina två ytterbackar Johan Thoresson och Erik Amilon som idag gör en kanonmatch!

/coach Henrik & Fredrik via Pär

Posted by Färingtofta IK 2015-04-25 Categories: Fotboll Senior

Säsongsstart på Snälleröds IP

Vi vann inte men vilka bra lag!

Så är fotbollspremiären avklarad. Det blev en riktig fotbollslördag på Snälleröds IP. Först ut var FIK s P 11, som mötte Mörarps IF, som dock drog det längsta strået. Men tilläggas bör, att det var första gången som FIK-LAGET spelade en seriematch , och det är glädjande att Färingtofta efter ett par års uppehåll åter har ett ungdomslag i seriesammanhang.
På eftermiddagen var det a-lagets tur. Motståndare var Södra Rörums BIK. Färingtofta ledde länge med 1-0 efter Anton Sandbergs eleganta fullträff. Men när bara några minuter återstod utjämnade gästerna efter en tilltrasslad situation framför Färingtoftamålet, alltså en poäng till vardera laget. FIK får väl godkänt för sin insats. Spelarna visade den rätta viljan, och det bådar gott inför fortsättningen.
Efter matchen avtackades Anders Svensson, som förra året hade delad tränaruppgift. Nuvarande tränaren Henrik Henke Svensson fick ett stipendium ur Lars Oredssons minnesfond.